Coco de Paimpol

Herkomst:
Deze bonensoort is vernoemd naar de streek in Bretagne waar hij sinds 1928, eerst alleen in moestuinen, wordt geteeld. Een matroos zou deze boon uit Zuid-Amerika hebben meegenomen. Juist in deze streek bleken klimaat en bodemgesteldheid perfect te zijn voor de teelt van een zeer bijzondere en verfijnd smakende boon.

Coco de Paimpol

Toepassing en smaak:
De bonen wordt in halfdroge toestand geoogst. Daardoor is de kooktijd vrij kort. De gekookte bonen zijn zacht, smelten als het ware in de mond en hebben een kastanjeachtige smaak met ook zweem van bloemen en gedroogde vruchten. De Coco de Paimpol heeft een A.O.C. (Appellation d'Origine Côntrolée).



Deze informatie is aangeboden door Rungis BV
Groothandel met passie voor groente en fruit!

www.rungis.nl

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Nice to Meat
meat is art

Santa Maria
inspired by street food

Speciaalsauzen van Remia
natuurlijk de lekkerste

Rungis
enthousiast over groenten

Debic
room voor dé professional

Passie4Hospitality
onze passie is uw kracht

Like!Mayo voor iedereen
plantaardig & allergeenvrij

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Gastvrij Rotterdam
20 t/m 22 september 2021

Sauzen van C´est Ça
plantaardig & allergeenvrij

Spectank
de schoonmaak oplossing

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca