Coco de Paimpol

Herkomst:
Deze bonensoort is vernoemd naar de streek in Bretagne waar hij sinds 1928, eerst alleen in moestuinen, wordt geteeld. Een matroos zou deze boon uit Zuid-Amerika hebben meegenomen. Juist in deze streek bleken klimaat en bodemgesteldheid perfect te zijn voor de teelt van een zeer bijzondere en verfijnd smakende boon.

Coco de Paimpol

Toepassing en smaak:
De bonen wordt in halfdroge toestand geoogst. Daardoor is de kooktijd vrij kort. De gekookte bonen zijn zacht, smelten als het ware in de mond en hebben een kastanjeachtige smaak met ook zweem van bloemen en gedroogde vruchten. De Coco de Paimpol heeft een A.O.C. (Appellation d'Origine Côntrolée).



Deze informatie is aangeboden door Rungis BV
Groothandel met passie voor groente en fruit!

www.rungis.nl

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Patisserie Unique
patisserie, brood en ijs

OFYR
the art of outdoor cooking

Unilever Food Solutions
opsmaak magazine

Nice to Meat
meat is art

Nestlé Professional
making more possible

Hanos Horeca Groothandel
wereld in vers &(non-)food

Rungis BV
enthousiast over groenten

Cookinglife
servies winkel

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca