Kokswereld magazine

Ahornsiroop getapt en ingekookt esdoornsap

Ahornsiroop: van boomsap tot geliefde siroop

Ahornsiroop wordt gemaakt van de esdoornboom. Je kent het waarschijnlijk als maple syrup. Maar hoe maak je eigenlijk siroop van een boom?

Debic: bespaar tijd met je dessert mise-en-place

Bespaar tijd met je dessert mise-en-place

Geen tijd voor je dessert mise-en-place? Je bent in goede handen bij Debic met de kant-en-klare dessertbasissen. Zo houd je tijd over om je eigen creatieve draai aan je dessert te geven.

Noedels bami en mihoen

Noedels, bami en mihoen: ben jij ook de draad kwijt?

Wat hebben de pakjes waar alleen water bij hoeft gemeen met een kom waanzinnige kom geurende ramen? Noedels! Lees alles over noedels, bami en mihoen.

Knettersuiker verwerkt in chocolade

Knettersuiker: knetterende verrassing

Grote kans dat je knettersuiker kent, toch is het elke keer weer een verrassing als je knettersuiker tegenkomt. Wat maakt de knetter in deze suiker?

Hollandse kokkels

Vongole, palourdes en kokkels

Vongole, palourdes en kokkels: wat zijn de overeenkomsten en de verschillen. Er bestaat nogal wat verwarring over de benaming van schelpen.

Onderscheidende desserts in korte tijd

Onderscheidende desserts in korte tijd

In de Betuwe kookt chef Bob Vriens bij restaurant De Heeren van Soelen. We spreken met Bob over het bedrijf, zijn kaart en het gemak van Debic Shapes.

Vooruitblik op de Michelinsterren 2022

Vooruitblik op de Michelinsterren 2022

De presentatie van de Nederlandse Michelingids komt eraan. Welke restaurants krijgen hun eerste ster, wie gaat naar twee of zelfs naar drie sterren?

De vijf seizoenen van Rungis

De vijf seizoenen van Rungis

Rungis kent vijf seizoenen: winter, lente, voorzomer, zomer en herfst. Geoogst in het eigen seizoen is groente en fruit smaakvoller, van dichtbij, voordeliger en ‘groener’.

Dresseren de sleutel tot de ideale smaakbeleving

Dresseren: de sleutel tot de ideale smaakbeleving

Dresseren is meer dan zorgen dat jouw goed uitgedachte gerecht mooi de keuken verlaat. Met dresseren heb je de sleutel tot de ideale smaakbeleving in handen.

Droge worst: fermentatie is onmisbaar

Droge worst: fermentatie is onmisbaar

Een goede droge worst heeft een lekkere, sappige bite. En dat krijg je alleen door een samenspel van topingrediënten en een uitgekiend fermentatieproces.

Ceviche de smaakbom uit Peru

Ceviche: de smaakbom uit Peru

Ceviche is een bereidingstechniek uit Peru waarbij rauwe vis wordt gegaard in marinade van limoensap. Chili geven de verfijnde smaakbom een extra kick.

Zeeduivel monsterlijk lekker

Zeeduivel: monsterlijk lekker

Zeeduivel is op zijn zachts gezegd niet echt moeders mooiste. Sterker nog, met zijn reusachtige kop en scherpe tanden is ‘ie niet om aan te zien.

Zeeoor geliefde umamibom

Abalone of zeeoor: geliefde umamibom

Een parel van een product! Zo saai als de naam zeeoor klinkt, zo prachtig is zijn schelp en zo veelzijdig is het zilte, zoete vlees van deze geliefde umamibom.

Het reinigen van de afzuiginstallatie

Gratis inspectie afzuiginstallatie

Het reinigen van de afzuiginstallatie is niet 'het leukste onderdeel van de onderneming'. Juist nu is het wel belangrijk de hygiëne op orde te hebben.

De veerkracht van chef Servais Tielman

De veerkracht van chef Servais Tielman

Corona en water lopen de afgelopen twee jaar als rode draad door het leven chef Servais Tielman. Een interview over veerkracht, creativiteit, lef en successen.

Noten fruit uit de frituur

Noten: fruit uit de frituur

In zijn geheel, als meel of als pasta. Noten zijn terecht de sterspelers in de patisserie maar óók onderdeel van hartige gerechten. Wat zijn noten eigenlijk?

Diervriendelijke foie gras het bestaat

Diervriendelijke foie gras: het bestaat!

Foie gras is romig, zoet en hartig tegelijk. Puur genieten toch? Jazeker! Voor jou. Maar niet voor een gans. Tijd voor een meer diervriendelijk alternatief.

Kokswereld Magazine

Of je van goud houdt

Bladgoud is een pure vorm van goud, veel puurder dan menig gouden sieraad. Van 1 gram goud kan een vel bladgoud worden gemaakt van 1 vierkante meter groot.

Koks vacature plaatsen

Plaats jouw koksvacature op Kokswereld

Ben je op zoek naar nieuwe collega om jouw team te versterken? Kokswereld helpt! Je levert jouw vacature eenvoudig aan en wij doen de rest.

Casu marzu kaas

Casu marzu: beweeglijk kaasje

Het ding met delicatessen is dat ze naast erg lekker ook vaak dubieus zijn. Zoals bij de Sardijnse Casu marzu, oftewel: bedorven schapenkaas met maden.

Langoustines het chique neefje van de kreeft

Langoustines: het chique neefje van de kreeft

De langoustine heeft een licht zilte en zoete, bijna romige smaak. Langoustine hoort thuis in het rijtje van topproducten zoals truffel, kaviaar en foie.

Antiboise een echte Franse klassieker

Antiboise, een echte Franse klassieker. Toch?

Antiboise is een frisse saus met als ingrediënten olijfolie, knoflook, tomaat en azijn. Deze dressing, is een absolute klassieker uit de Franse keuken. Toch?

Onze partners