Restaurantgids Gault&Millau 2024

Presentatie restaurantgids Gault&Millau 2024

De Gault&Millau-gids presentatie vond plaats op maandag 5 februari 2024 om 13.00 uur in Tivoli Vredenburg in Utrecht in bijzijn van honderden professionals uit de restaurantwereld. In de gids worden restaurants beoordeeld op een schaal tot twintig punten. Vanaf 17 punten behoren restaurants tot de absolute top van Nederland. Anders dan vorig jaar verschijnt er dit jaar wel een papieren Gault&Millau gids, daarin staan alleen de restaurants met 16 punten of meer opgenomen.

Awardwinnaars Gault&Millau 2024

Tijdens de lancering zijn de Gault&Millau Awards uitgereikt aan de winnaars van 2024. In totaal namen 20 winnaars een Award in ontvangst. De prijs voor ‘Chef van het jaar’ ging dit keer naar Emile van der Staak van restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen.

Titel
Restaurant & plaats
Naam
Chef van het JaarDe Nieuwe Winkel, NijmegenEmile van der Staak
Jonge Topchef van het JaarCodium, GoesWouter Kik
Gastheer van het JaarHemel & Aarde, UtrechtMarco Westra
Sommelier van het JaarZoldering, AmsterdamJob Seuren
Wijnkaart van het JaarVineum, Rotterdam
Prijs-Plezier van het JaarCafé de Klepel, Amsterdam
Terras van het JaarDe Bloemenbeek, De Lutte
Ambachtsman van het Jaar’t Nonnetje, HarderwijkMichel van der Kroft
Aziatisch restaurant van het JaarSushi Morikawa
Groenterestaurant van het JaarFlore, AmsterdamBas van Kranen
Bistronoom van het JaarTroef, Amsterdam
Ontdekking van het JaarRestaurant HolsterhofLissa Landman – ten Berge en Kaj Landman
Lifetime Achievement AwardCiel Bleu, AmsterdamNoël Vanwittenbergh
Dessert van het JaarArca, AmsterdamRicardo Bastos Pereira
New Chef on the blockSalty Seafood, ZwolleNino Willems
Best Dutch chef AbroadThe Chef's Table at Brooklyn Fare, New YorkMarco Prins
Hoogste Nieuwkomer van het JaarInter Scaldes, KruiningenJeroen en Sanne Achtien
Cocktailbar van het JaarThe Rumah, Rotterdam

Gault&Millau ontdekking van het Jaar: restaurant Holsterhof

Restaurant Holsterhof, gelegen in Posterholt, Noord-Limburg, was lange tijd een verborgen parel, maar verdient nu zeker de spotlight. De voortreffelijke gerechten getuigen van diepgaand vakmanschap, onder leiding van de twee gedreven jonge ondernemers, Lissa Landman – ten Berge en Kaj Landman. Het restaurant is gehuisvest in de voormalige boerderij van Lissa’s grootvader. Het ondernemersduo heeft hun vakmanschap opgedaan bij Atelier aan de Markt in Gulpen. In de keuken van Holsterhof werkt Kaj het liefst met verse streekproducten, terwijl Lissa zich toelegt op de perfecte food-wijncombinaties.

Emile van der Staak van restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen

De prijs voor ‘Chef van het jaar’ ging dit keer naar Emile van der Staak van restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen

Gault&Millau 2024

Alle restaurants met hoger dan 16 Gault&Millau-punten, klik op de naam om door te klikken naar de website van het restaurant.

Gault&Millau
Naam
Plaats
Michelinsterren
Lekker
19.5 De Librije Zwolle michelinmichelinmichelin 2
19 Ciel Bleu Amsterdam michelinmichelin 12
19 Tribeca Heeze michelinmichelin 4
18.5 212 Amsterdam michelinmichelin 7
18.5 Spectrum Amsterdam michelinmichelin 5
18.5 Brut 172 Reijmerstok michelinmichelin 1
18 De Lindehof Nuenen michelinmichelin 11
18 Vermeer Amsterdam michelin 40
18 De Lindenhof Giethoorn michelinmichelin 20
18 De Groene Lantaarn Staphorst michelinmichelin 3
18 t’ Nonnetje Harderwijk michelinmichelin 19
17.5 Parkheuvel Rotterdam michelinmichelin 18
17.5 De Kromme Watergang Hoofdplaat michelin 17
17.5 Fred Rotterdam michelinmichelin 9
17.5 Kasteel Heemstede Houten michelin 26
17.5 Flore Amsterdam michelinmichelin 8
17.5 François Geurds Restaurant Rotterdam michelinmichelin 31
17.5 De Treeswijkhoeve Waalre michelinmichelin 21
17.5 Meliefste Wolphaartsdijk michelin 14
17.5 De Bokkedoorns Overveen michelinmichelin 25
17.5 Vinkeles Amsterdam michelinmichelin 23
17.5 Sabero Leende michelin (nieuw)
17.5 Aan de Poel Amstelveen michelinmichelin 29
17 De Nieuwe Winkel Nijmegen michelinmichelin 6
17 Bij Jef Den Hoorn Texel michelin 13
17 La Provence Driebergen-Rijsenburg michelin 85
17 Taiko Asian Cuisine Amsterdam
17 Zarzo Eindhoven michelin 15
17 RIJKS® Amsterdam michelin 69
16.5 Spetters Breskens michelin 78
16.5 Codium Goes michelin
16.5 Perceel Capelle aan den IJssel michelin 65
16.5 FG Food Labs Rotterdam
16.5 Inter Scaldes Kruiningen michelinmichelin (nieuw) 16
16.5 Atelier Gulpen michelin 38
16.5 ’t Amsterdammertje Loenen a/d Vecht michelin
16.5 Noor Groningen michelin 32
16.5 Aan De Zweth Schipluiden michelin 47
16.5 Rijnzicht Doornenburg michelin 99
16.5 Da Vinci Maasbracht michelin 22
16.5 Wiesen Eindhoven michelin
16.5 Restaurant Smink Wolvega michelin 44
16.5 De Vlindertuin Zuidlaren michelin 37
16.5 Ratatouille Food&Wine Haarlem michelin
16.5 One Roermond michelin 81
Gault&Millau op de kaart

Gault&Millau Best Dutch Chef Abroad 2024

Executive chef Marco Prins leidt de keuken van The Chef’s Table bij Brooklyn Fare, een bekroond restaurant met drie Michelinsterren in New York. Prins heeft zijn culinaire talent eerder bewezen in vooraanstaande etablissementen, waaronder Oud Sluis, Parkheuvel en Zilte. Hij bundelt opnieuw zijn krachten met Max Natmessnig, met wie hij eerder succesvol samenwerkte bij zowel Oud Sluis als The Chef’s Table.

gault038millau

Marco Prins is executive chef van The Chef's Table at Brooklyn Fare

Meer over de restaurantgidsen

Michelinsterren gerecht Jozua Jaring

Michelinsterren

Bekijk de nieuwe sterrenrestaurants in Nederland en een overzicht van alle restaurants in de Michelingids met sterren, inclusief Gault&Millau en Lekker top 100.

lekker

Lekker

Lekker is de best verkochte restaurantgids van Nederland. 60 professionele rapporteurs bezoeken ieder jaar ruim 600 restaurants, bekijk hier de top 100.

michelin bib gourmand 2024

Michelin Bib Gourmand

De Michelin Bib Gourmand is een onderscheiding voor een restaurant dat een menu aanbiedt met een uitstekende prijs-kwaliteit. Bekijk hier het overzicht!

Ontvang als eerste het Gault&Millau nieuws in de kokswereld nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Gault Millau nieuwsbrief

Onze partners