Felbegeerde derde ster voor Inter Scaldes

Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen heeft zijn langverwachte derde ster binnen. Dat bleek vanmiddag tijdens de presentatie van de nieuwe Michelingids in het Amsterdamse DeLaMar Theater.

Zes restaurants zijn bekroond met een eerste Michelin ster. Het aantal tweesterren restaurants zakt dit jaar van 19 naar 17, dit door het verlies van Bord’Eau in Amsterdam en Da Vinci in Maasbracht van één van de twee Michelinsterren verliezen.

Het DeLaMar-theater

Afgelopen jaar meer er af dan er bij
Michelin voegt in de 2018 editie van het rode boekje 6 nieuwe 1 sterren restaurants toe en 1 nieuw 3 sterren restaurant. Zes bedrijven verliezen sterren, in één van deze gevallen betreft het een bedrijfsbeëindiging.

Het eindtotaal in Nederland betreft 3 restaurants met 3 sterren, 17 zaken met twee sterren en 85 restaurants mogen trots zijn op 1 Michelinster. We zetten de resultaten voor je op een rij.

Nieuwe één sterren restaurants in Nederland:

Plaats Restaurant
Amsterdam The Duchess
Amsterdam Le Restaurant
Amsterdam The White Room
Cadzand AIRrepublic
Fitzgerald Rotterdam
Vista restaurant & food bar Willemstad


Nieuwe drie sterren restaurants in Nederland:

Plaats Restaurant
Kruiningen Inter Scaldes


Verloren sterren in Nederland:

Plaats Restaurant
Amsterdam Bord’Eau, van twee naar één
Maasbracht Da Vinci, van twee naar één
Den Haag HanTing Cuisine, van één naar geen
Hardenberg De Bokkepruik, van één naar geen
Rotterdam Wereldmuseum, bedrijfsbeëindiging
Wageningen O Mundo, van één naar geen

 

Het DeLaMar-theater
Het DeLaMar-theater in Amsterdam

 
Michelin hoofdinspecteur aan het woordvan de redactie
Michelin hoofdinspecteur aan het woord

Tijdens een exclusief interview spreekt Kokswereld met Michelin hoofdinspecteur Werner Loens. Welke keuzes maakt Michelin en hoe gaan ze te werk? En hoe zorg je dat Michelin jouw restaurant op het spoor komt?
Lees verder

Chefs over de impact van de Michelinster van de redactie
Chefs over de impact van de Michelinster
Op 11 december wordt de, binnen het vak hoog gewaardeerde, Michelingids gepresenteerd. We laten chefs Edwin Kats, Jozua Jaring en Jarno Eggen aan het woord over de impact van de Michelinster die ze kregen.
Lees verder

Bekijk de live presentatie hier terug

Presentatie Michelingids maandag 11 december 2017 in DeLaMar Theater Amsterdam.


Restaurantgidsen 2018

GaultMillau punten, Michelinsterren en Lekker top 100 met links naar de restaurants. Sorteer dit overzicht zoals jij het wilt door op één van de koppen te drukken.
Sor­teer op naam Sor­teer op plaats
Sorteer op Gault Millau punten 2018
Sor­teer op Miche­lin ster­ren 2018
Sor­teer op plaats in de Lekker 2018
Onder de Linden Aduard 16 (1) x
Blok's restau­rant Amers­foort 15 of minder (1) x
Aan de Poel  Amstel­veen 16 (2) 055
&moshik Amster­dam 17,5 (2) 042
Bord'Eau Amster­dam 17 031
Bolenius Amster­dam 16 084
Bridges Amster­dam 15 of minder (1) 030
Bordewijk Amster­dam 16 (0) x
Halve­maan  Amster­dam 16 (0) x
La Rive  Amster­dam 17,5 ) 018
Le Restaurant Amster­dam 17 037
Librije’s Zusje Amster­dam 18 (2) 006
Mos Amster­dam 15 of minder x
Sazanka Amster­dam 15 of minder (1) x
Sinne Amster­dam 15 of minder (1) x
Taiko Asian Cuisine Amster­dam 17   x
The Duch­ess Amster­dam 15 of minder x
The White Room Amster­dam 16 062
Vermeer  Amster­dam 17,5 (1) 027
Vinkeles  Amster­dam 18 (1) 029
Yamazato Restau­rant Amster­dam 16 (1) 044
Ciel Bleu  Amster­dam 18 (2) 003
Rijks Amster­dam 16 064
RON Gastrobar Amster­dam 15 of minder (1) 028
Lastage Amster­dam 16 (1) 082
Apicius  Bakkum 16 (1) 050
De Heeren v. Harinx­ma Beet­ster­zwaag 16 040
Het Koetshuis  Benne­kom 16 (1) 046
Kaatje bij de Sluis Blok­zijl 15 of minder (1) 060
Dorset  Borne 15 of minder (0) 090
De Hoefslag  Bosch en Duin 15 of minder (1) 023
Wolfslaar Breda 16 (1) 074
Spetters Bres­kens 16,5 (1) x
Soigné Bussum 15 of minder (1) x
Resto-Bar Pure-C Cad­zand 17 (1) 012
AIR­repub­lic Cad­zand 15 of minder x
Perceel Capel­le a/d IJs­sel 16 (1) 061
Bloem­en­beek De Lutte 15 of minder (1) x
Noble Den Bosch 16 x
Sense Den Bosch 15 of minder (1) x
Calla's  Den Haag 15 of minder (1) 021
HanTing Cuisine Den Haag 16,5 1) 071
The Raffles  Den Haag 16 (0) x
Niven Den Haag / Rijs­wijk 15 of minder (1) x
Piloer­sema­borg Den Ham 15 of minder (0) 066
Bij Jef Den Hoorn 17,5 (1) 043
Koriander Drach­ten 15 of minder (1) x
La Provence Drie­bergen- Rijsen­burg 16 (1) 072
't Raedhuys Duiven 15 of minder (1) 093
Karpen­donkse Hoeve  Eind­hoven 15 of minder (1) 070
Avant Garde Eind­hoven 15 of minder (1) 034
De Luyter­velde  Eind­hoven 15 of minder (0) 087
Wiesen Eind­hoven 16 (1) x
Zarzo Eind­hoven 16,5 x
De Zwaan Etten-Leur 16 (1) 079
Het Roode Koper Ermelo 15 of minder 048
De Linden­hof Giet­hoorn 18 (2) 013
l' Atelier  Gulpen 16 (0) 022
ML Haar­lem 15 of minder (1) x
Rata­touille Food&­Wine Haar­lem 16 (1) x
Basiliek Harder­wijk 15 of minder 057
t' Nonnetje  Harder­wijk 17,5 033
t' Haven­mantsje Har­lingen 15 of minder   076
De Kromme Dissel  Heel­sum 16 054
Cheval Blanc  Heem­stede 15 of minder 096
Tribeca Heeze 19 007
Cucina del Mondo Heerlen 15 of minder x
't Lansink  Hen­gelo 15 of minder 065
De Kromme Water­gang Hoofd­plaat 18,5 019
De Echoput Hoog Soeren 15 of minder (0) 086
De Swarte Ruijter Holte 15 of minder 092
Lucas Rive Hoorn 16 (1) 024
Kasteel Heem­stede Houten 17 (1) 035
't Hemelrijk Hulst 16 (0) x
't Vlas­bloemeken Koe­wacht 15 of minder (1) x
Inter Scaldes Krui­ningen 19,5 (2) 002
élevé Leeuw­arden 15 of minder (1) 053
Tante Koosje  Loen­en a.d. Vecht 15 of minder (1) x
’t Amster­dam­mertje Loen­en a.d. Vecht 16 (1) 089
Da Vinci  Maas­bracht 16,5 014
Beluga Loves You Maas­tricht 17,5 (2) 010
Tout a Fait  Maas­tricht 16 (1) x
Chateau Neer­canne  Maas­tricht 16 (1) 077
Posthoorn Mon­nicken­dam 15 of minder (1) 099
De Burge­meester Lin­schoten 16 (1) 088
De Gieser Wildeman  Noorde­loos 15 of minder (1) 068
Latour  Noord­wijk 16 (1) 075
De Lindehof  Nuenen 17 (2) 009
Cordial Oss 16 (1) 015
By Pascal Ooster­hout 15 of minder (0) 097
Zout & Citroen Ooster­hout 15 of minder (0) 083
De Bokke­doorns  Over­veen 17,5 (2) 011
De vier­bannen Ouwer­kerk 16 (0) x
Jaimie van Heije Ouder­kerk a/d Amstel 16   x
Niven Rijswijk 16 (1 x
One Roer­mond 15 of minder (1) x
Park­heuvel  Rotter­dam 18 (2) 016
Amarone Rotter­dam 16 (1) 058
Fred Rotter­dam 17 (2) 017
FG Food Labs Rotter­dam 16 (1) 080
FG Restau­rant Rotter­dam 17,5 (2) 005
Fitz­gerald Rotter­dam 15 of minder x
HMB Rotter­dam 15 of minder (0) 052
Joelia Rotter­dam 17,5 008
Zeezout Rotter­dam 15 of minder (0) 098
De Vrienden van Jacob Sant­poort 16 (1) 026
Aan De Zweth Schipluiden 16 078
Herberg de Loohoeve Schoonloo 15 of minder (0) 100
Merlet  Schoorl 16 (1) 045
Wollerich Sint-Oeden­rode 17 (1) 049
La Trinité Sluis 16 (1) 038
Aubergine  Steyl 16 (1) 059
De Limonade­fabriek  Streef­kerk 15 of minder (0) 091
De Leuf  U­bachs­berg 17 (1) 020
Podium Onder de Dom Utrecht 16   x
De Boet Urk 15 of minder (0) 081
De Leest  Vaas­sen 19 (3) 004
Château St. Gerlach  Valken­burg 16 (0) 041
Valuas  Venlo 16 (1) 047
Villa La Ruche Voor­burg 16 (0) x
De Neder­landen Vree­land 17 (1) 051
De Heer Kocken Vught 15 of minder (1) x
De Treeswijk­hoeve  Waalre 18 (2) 032
O Mundo  Wage­ningen 15 of minder   073
De Moerbei War­mond 15 of minder (1) x
Bretelli  Weert 16 (1) 085
Brienen aan de Maas Well 15,5 (1) 067
Katseveer  Wilhel­mina­dorp 16 (1) 036
Vista Willemstad 15 of minder () 095
Puur Zee by Imko Wijk aan Zee 16   x
Strand­lodge Winters­wijk 15 of minder x
Meliefste Wolph­aarts­dijk 16,5 (0) 069
Mijn Keuken Wouw 16 (1) 063
La Folie Zalt­bommel 15 of minder (0) 094
De Vlinder­tuin  Zuid­laren 15 of minder (1) 039
De Groene Lantaarn Zuid­wolde 18 025
SH Food & Wine Zut­phen 17 (1) 056
De Librije Zwolle 19,5 (3) 001


Ontvang als eerste het Michelin nieuws in de gratis kokswereld nieuwsbrief

Naam

E-mail

 

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Hellmann's Hotspot
ga voor méér gasten

Hollandia
samen grenzen verleggen

Vier het Seizoen
inspiratie voor chef-koks

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Gastvrij Rotterdam
17 t/m 19 september 2018

OFYR
the art of outdoor cooking

Unilever Food Solutions
opsmaak magazine

Nice to Meat
meat is art

NestlÚ Professional
making more possible

Rungis
enthousiast over groenten

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca