Met deze nieuwe slagroom met een subtiele karamelsmaak werk je desserts, gebak en specialty coffees in een handsomdraai af met een royale en luchtige toef karamelslagroom.
Ontwikkeling
4 min. leestijd
Tips over beslag: de warme methode
Beslag is een half-vloeibaar deeg dat wordt gebruikt voor cake. Warm beslag is een beslagsoort die wordt bereid volgens de warme methode.
Tekst: Wil Doomen
Productkalender
Doe je voordeel met de Kokswereld vis-, wild-, groente- en fruitkalender. Seizoensgebonden eten is niet alleen lekker, maar ook goedkoper en verser!
Michelinsterren
Bekijk de nieuwe sterrenrestaurants in Nederland en een overzicht van alle restaurants in de Michelingids met sterren, inclusief Gault&Millau en Lekker top 100.
Ondernemen
4 min. leestijd
Het kokstekort: oorzaken, gevolgen en meningen
Het wemelt al tijden van de koksvacatures, horecabedrijven hebben moeite om vacatures opgevuld te krijgen. Hoe kan je omgaan met het kokstekort?
Koksopleidingen als Cas Spijkers Academie, Sterklas en De Rooi Pannen krijgen steeds meer inschrijvingen. Hoe kijken jonge koks tegen deze opleidingen aan?
Chefs Qlinair is een bemiddeling bureau met een grote pool van zelfstandig werkende koks, elk met hun eigen passie en expertise. Benieuwd of wij iets voor jullie kunnen betekenen?
Ontwikkeling
2 min. leestijd
Tips over brood: zaden en pitten
Zaden en pitten zijn smaakmakers, structuurgevers en eyecatchers in brood. We hebben ze voor je op een rij gezet met hoe je ze kan verwerken.
Tekst: Wil Doomen
Ondernemen
3 min. leestijd
Social media voor je restaurant, het levert op!
Een horecabedrijf kan niet meer zonder social media. Social media levert inspiratie én gasten op, zo stellen chefs Soenil Bahadoer en Bert van Buschbach.
Rungis kent vijf seizoenen: winter, lente, voorzomer, zomer en herfst. Geoogst in het eigen seizoen is groente en fruit smaakvoller, van dichtbij, voordeliger en ‘groener’.
Ontwikkeling
4 min. leestijd
Texturas: de basis en 30 tips
Texturas zijn ontwikkeld in restaurant El Bulli van chef Ferran Adria. Texturas zijn van natuurlijke herkomst, maar komen uit de voedselindustrie.