Veel voorkomende problemen met beslag en beslagproducten zijn: klonten, inzakken, schiften of het zakken van vruchten tijdens het bakken van het beslag.
Tekst: Wil Doomen
Advertentie
Nieuw! Debic Spraycan Caramel
Met deze nieuwe slagroom met een subtiele karamelsmaak werk je desserts, gebak en specialty coffees in een handsomdraai af met een royale en luchtige toef karamelslagroom.
Ontwikkeling
4 min. leestijd
Cas Spijkers Academie: ga zo hoog mogelijk
Wat maakt de Cas Spijkers Academie zo bijzonder? Een gesprek met 3 vakdocenten en met hoofddocent Cees Helder, de eerste driesterrenchef in Nederland.
Doe je voordeel met de Kokswereld vis-, wild-, groente- en fruitkalender. Seizoensgebonden eten is niet alleen lekker, maar ook goedkoper en verser!
Michelinsterren
Bekijk de nieuwe sterrenrestaurants in Nederland en een overzicht van alle restaurants in de Michelingids met sterren, inclusief Gault&Millau en Lekker top 100.
Ontwikkeling
4 min. leestijd
Tips over speculaas
Speculaas is met speculaaskruiden gebakken koek. Speculaaskruiden zijn een mengsel van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gember, kardemom en witte peper.
Tekst: Wil Doomen
Ondernemen
3 min. leestijd
Medewerkers met beperking: het werkt
Een toprestaurant waar een deel van het team bestaat uit medewerkers met beperking. Hoe succesvol het kan zijn vertelt Josua Oechies van Vidiveni.
Chefs Qlinair is een bemiddeling bureau met een grote pool van zelfstandig werkende koks, elk met hun eigen passie en expertise. Benieuwd of wij iets voor jullie kunnen betekenen?
Restaurantgidsen
4 min. leestijd
Edwin Kats, Jozua Jaring en Jarno Eggen over Michelinster
We laten chefs Edwin Kats, Jozua Jaring en Jarno Eggen aan het woord over de impact van de Michelinster die ze kregen.
In Zeeland gekweekte Yellowtail Kingfish is goede vervanger voor bedreigde tonijn. Wat maakt deze kweekvis die we ook wel kennen als hamachi zo bijzonder?
Op je 31e Executive Chef worden, het overkwam Casimir Evens in het NH Eindhoven, inclusief VANE Restaurant & Skybar. Een interview over de weg ernaartoe.
Hoe zorg je er voor dat jouw vacature snel ingevuld wordt? We zetten een aantal tips van horecaondernemers op een rij, zo wordt jouw vacature beter gezien.
Rungis kent vijf seizoenen: winter, lente, voorzomer, zomer en herfst. Geoogst in het eigen seizoen is groente en fruit smaakvoller, van dichtbij, voordeliger en ‘groener’.
Ontwikkeling
4 min. leestijd
Sollicitatietips van restaurateurs
Een baan als kok zoeken lijkt gemakkelijk door de tekorten aan koks. Toch zijn werkgevers kritisch. Met deze sollicitatietips kan jij het verschil maken.
Topkoks zijn er gek op: Masia El Altet olijfolie. Tijdens een inspiratiesessie liet Kelvin Lin zien hoe deze olijfolie verwerkt kan worden in gerechten.
Afgelopen jaar ontving patron-cuisinier Yuri Wiesen van restaurant Wiesen in Eindhoven zijn eerste Michelinster. Welke impact hebben de gidsen op hem gehad?
Bij de bereiding van taarten en koekjes wordt boterdeeg en zanddeeg gebruikt, het heeft na het bakken een brosse structuur. Bekijk de tips en voorbeelden.