Kokswereld magazine

Tips over beslag

Tips over beslag

Veel voorkomende problemen met beslag en beslagproducten zijn: klonten, inzakken, schiften of het zakken van vruchten tijdens het bakken van het beslag.

Tekst: Wil Doomen
Nieuw! Debic Spraycan Caramel

Nieuw! Debic Spraycan Caramel

Met deze nieuwe slagroom met een subtiele karamelsmaak werk je desserts, gebak en specialty coffees in een handsomdraai af met een royale en luchtige toef karamelslagroom.

Cas Spijkers Academie ga zo hoog mogelijk

Cas Spijkers Academie: ga zo hoog mogelijk

Wat maakt de Cas Spijkers Academie zo bijzonder? Een gesprek met 3 vakdocenten en met hoofddocent Cees Helder, de eerste driesterrenchef in Nederland.

Productkalender

Productkalender

Doe je voordeel met de Kokswereld vis-, wild-, groente- en fruitkalender. Seizoensgebonden eten is niet alleen lekker, maar ook goedkoper en verser!

Michelinsterren gerecht Jozua Jaring

Michelinsterren

Bekijk de nieuwe sterrenrestaurants in Nederland en een overzicht van alle restaurants in de Michelingids met sterren, inclusief Gault&Millau en Lekker top 100.

Tips over speculaas

Tips over speculaas

Speculaas is met speculaaskruiden gebakken koek. Speculaaskruiden zijn een mengsel van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gember, kardemom en witte peper.

Tekst: Wil Doomen
Medewerkers met beperking, het werkt

Medewerkers met beperking: het werkt

Een toprestaurant waar een deel van het team bestaat uit medewerkers met beperking. Hoe succesvol het kan zijn vertelt Josua Oechies van Vidiveni.

chefs qlinair 400 keukenprofessionals

Chefs Qlinair: 400+ keukenprofessionals!

Chefs Qlinair is een bemiddeling bureau met een grote pool van zelfstandig werkende koks, elk met hun eigen passie en expertise. Benieuwd of wij iets voor jullie kunnen betekenen?

Edwin Kats Jozua Jaring en Jarno Eggen over de Michelinster

Edwin Kats, Jozua Jaring en Jarno Eggen over Michelinster

We laten chefs Edwin Kats, Jozua Jaring en Jarno Eggen aan het woord over de impact van de Michelinster die ze kregen.

Yellowtail Kingfish uit Zeeland

Yellowtail Kingfish uit Zeeland

In Zeeland gekweekte Yellowtail Kingfish is goede vervanger voor bedreigde tonijn. Wat maakt deze kweekvis die we ook wel kennen als hamachi zo bijzonder?

Casimir Evens op je 31e Executive Chef

Casimir Evens: op je 31e Executive Chef

Op je 31e Executive Chef worden, het overkwam Casimir Evens in het NH Eindhoven, inclusief VANE Restaurant & Skybar. Een interview over de weg ernaartoe.

Kokstekort Zo wordt jouw vacature beter gezien

Kokstekort? Zo wordt jouw vacature beter gezien

Hoe zorg je er voor dat jouw vacature snel ingevuld wordt? We zetten een aantal tips van horecaondernemers op een rij, zo wordt jouw vacature beter gezien.

Hoe ondernemend kun je als medewerker zijn

Hoe ondernemend kun je als medewerker zijn?

Je bent ondernemer of werknemer. Maar je kunt ook beide zijn. Er veel mogelijkheden om te ondernemen zonder dat je 100% eigenaar bent.

De vijf seizoenen van Rungis

De vijf seizoenen van Rungis

Rungis kent vijf seizoenen: winter, lente, voorzomer, zomer en herfst. Geoogst in het eigen seizoen is groente en fruit smaakvoller, van dichtbij, voordeliger en ‘groener’.

Sollicitatietips van restaurateurs

Sollicitatietips van restaurateurs

Een baan als kok zoeken lijkt gemakkelijk door de tekorten aan koks. Toch zijn werkgevers kritisch. Met deze sollicitatietips kan jij het verschil maken.

Kokstekort: zo kiezen koks voor jouw bedrijf

Kokstekort? Zo kiezen koks voor jouw bedrijf!

Hoe zorg je er als horecaondernemer voor dat koks in tijden van een kokstekort voor jouw bedrijf kiezen en dat je ze aan je bedrijf bindt?

Masia El Altet olijfolie sterk in gerechten

Masia El Altet olijfolie sterk in gerechten

Topkoks zijn er gek op: Masia El Altet olijfolie. Tijdens een inspiratiesessie liet Kelvin Lin zien hoe deze olijfolie verwerkt kan worden in gerechten.

Nieuwe SVH koksleermiddelen

Nieuwe SVH koksleermiddelen

SVH heeft een serie koksleermiddelen ontwikkeld met boeken die lezen als een magazine en veel video's. Een interview met SVH directeur Ricardo Eshuis.

Koksvacature plaatsen

Plaats jouw koksvacature op Kokswereld

Ben je op zoek naar nieuwe collega om jouw team te versterken? Kokswereld helpt! Je levert jouw vacature eenvoudig aan en wij doen de rest.

Chef Michel van der Kroft over de gidsen

Chef Michel van der Kroft over de gidsen

Michel van der Kroft en zijn team ontving een tweede Michelinster. Welke impact hebben de gidsen en wat verandert een tweede ster?

Patron-cuisinier Yuri Wiesen van restaurant Wiesen in Eindhoven

Chef Yuri Wiesen over de gidsen

Afgelopen jaar ontving patron-cuisinier Yuri Wiesen van restaurant Wiesen in Eindhoven zijn eerste Michelinster. Welke impact hebben de gidsen op hem gehad?

Tips over boterdeeg en zanddeeg

Tips over boterdeeg en zanddeeg

Bij de bereiding van taarten en koekjes wordt boterdeeg en zanddeeg gebruikt, het heeft na het bakken een brosse structuur. Bekijk de tips en voorbeelden.

Tekst: Wil Doomen

Onze partners