Ondernemen in de wereld van gastvrijheid is een schitterend en uitdagend vak. Leer van de ervaringen van andere horecaondernemers en verrijk je visie. Succesvol zijn doe je samen!
Ondernemen
2 min. leestijd
Digitaal versus analoog: hoe moeten chef-koks recepten vastleggen?
Steeds meer chefs bewaren hun recepten digitaal. Met een veilige VPN en handige apps blijven recepten beschermd, overzichtelijk en altijd toegankelijk.
Menu-engineering voor koks: zo stuur je smaak, marge en beleving
Menu-engineering gebruikt data om gerechten te sturen: winst verhogen, waste verlagen en gasten beter leiden met slimme prijs, taal en vorm op de kaart.
Het pronkstuk van de Japanse keuken is sushi, een ogenschijnlijk simpel gerecht. Maar is dat wel zo? Kokswereld liep in Japan een dag mee met Yosuke Imada.
Tekst: Bobbie van der List
Ondernemen
3 min. leestijd
Keukenapparatuur voor jouw horecazaak: zo kies je het!
Is jouw keuken toe aan nieuwe apparatuur en twijfel je over wat je moet kopen? Wij helpen je in dit artikel op weg.
Corona en water lopen de afgelopen twee jaar als rode draad door het leven chef Servais Tielman. Een interview over veerkracht, creativiteit, lef en successen.
Opvallend veel restaurants die de Europese keuken in Japan vertegenwoordigen staan in de Japanse Michelingids. Tweesterrenchef Dominique deelt zijn visie.
Tekst: Bobbie van der List
Ondernemen
6 min. leestijd
Ondernemen in tijden van corona
Florian van Dillen en Jeroen en Marleen Brouwer over ondernemen tijdens corona. Wat als je negen dagen na opening van je nieuwe restaurant weer moet sluiten?
Koude koffie. Daar kun je toch niet mee aankomen? Heus wel! Door de langzame manier van zetten is de smaak is minder bitter, fruitiger, veel complexer.
Tekst: Emmelien & Niels van den Berg
Ondernemen
4 min. leestijd
Rungis Food Fair: 30 jaar Rungis, de 30 beste telers
Je moet van goeden huize komen om ruim 300 doorgewinterde chefs te laten watertanden. De Rungis Food Fair kreeg voor elkaar.
Hoe zorg je er voor dat jouw vacature snel ingevuld wordt? We zetten een aantal tips van horecaondernemers op een rij, zo wordt jouw vacature beter gezien.
Een horecabedrijf kan niet meer zonder social media. Social media levert inspiratie én gasten op, zo stellen chefs Soenil Bahadoer en Bert van Buschbach.