Kokswereld magazine

Nootmuskaat smaakmaker van de economie

Nootmuskaat en foelie: smaakmaker van de economie

Nootmuskaat is zo ingeburgerd dat het oer-Hollands aanvoelt. Niets is minder waar. Om het te bemachtigen werd een gevaarlijke reis afgelegd en gevochten.

Tataki Tonijn met romige burrata-mousse

Advertentie Tataki Tonijn met romige burrata-mousse

Deze Tataki Tonijn met romige burratamousse, frisse aalbesjes en knapperige Talallo-chips verrast elke gast. De Debic Cream Plus Mascarpone zorgt voor de perfecte textuur en smaakbalans.

Gewoon Sgoon Menu-engineering

Menu-engineering voor koks: zo stuur je smaak, marge en beleving

Menu-engineering gebruikt data om gerechten te sturen: winst verhogen, waste verlagen en gasten beter leiden met slimme prijs, taal en vorm op de kaart.

Productkalender

Productkalender

Doe je voordeel met de Kokswereld vis-, wild-, groente- en fruitkalender. Seizoensgebonden eten is niet alleen lekker, maar ook goedkoper en verser!

Michelinsterren gerecht Jozua Jaring

Michelinsterren

Bekijk de nieuwe sterrenrestaurants in Nederland en een overzicht van alle restaurants in de Michelingids met sterren, inclusief Gault&Millau en Lekker top 100.

Culinaire trends in Nederland

Culinaire trends in Nederland

Culinaire trends verschuiven van spektakel naar eenvoud: plantaardig, lokaal, gezond en tech-gedreven. Zo speel je nu slim in op gast & marge.

Pandan- en jasmijnrijst hetzelfde of toch niet

Pandanrijs en jasmijnrijst: hetzelfde of toch niet?

Pandanrijst is geen rijstsoort maar een bereiding. Maar wat is het geheim van pandanrijst dan? En hoe verhoudt pandanrijst zich tot jasmijnrijst?

chefs qlinair 400 keukenprofessionals

Chefs Qlinair: 400+ keukenprofessionals!

Chefs Qlinair is een bemiddeling bureau met een grote pool van zelfstandig werkende koks, elk met hun eigen passie en expertise. Benieuwd of wij iets voor jullie kunnen betekenen?

Een ode aan de rode Palamos-garnaal

Een ode aan de rode Palamós-garnaal

De rode Palamós-garnaal is met zijn felrode kleur een lust voor het oog en ontzettend lekker. Ze zijn vrij groot en het vlees is stevig en lichtzoet.

Hoe vind je snel een koksvacature die bij je past?

Vind snel de juiste koksvacature: weet wat je zoekt, gebruik gerichte platforms, lees de toon van de tekst en reageer snel en persoonlijk.

Tips over brood

Tips over brood

Zelf brood bakken is leuk, maar er kan ook veel misgaan. Bekijk tips en ontdek de oorzaken van jouw broodbakproblemen.

Tekst: Wil Doomen
Kurkuma niet alleen de kracht achter kerrie

Kurkuma: niet alleen de kracht achter kerrie

Kurkuma is vooral bekend als dé smaakmaker en kleurgever van kerriepoeder. Zonder kurkuma zou kerrie zijn kenmerkende gele kleur en warme, licht bittere smaak missen. Ook verse kurkuma, los van het poeder en buiten...

Beslag tips koude methode

Tips over beslag: de koude methode

We behandelen de koude methode van beslag maken. Verschillende soorten cakebeslag, kapselbeslag en biscuitbeslag worden op die wijze bereid.

Tekst: Wil Doomen
De vijf seizoenen van Rungis

De vijf seizoenen van Rungis

Rungis kent vijf seizoenen: winter, lente, voorzomer, zomer en herfst. Geoogst in het eigen seizoen is groente en fruit smaakvoller, van dichtbij, voordeliger en ‘groener’.

Bladgoud

Of je van goud houdt? Eetbaar bladgoud in de keuken

Bladgoud is een pure vorm van goud, veel puurder dan menig gouden sieraad. Van 1 gram goud kan een vel bladgoud worden gemaakt van 1 vierkante meter groot.

Jamon Iberico de Bellota

Jamón Ibérico de Bellota: de beste ham ter wereld

Je hoeft er niet voor naar Spanje te reizen maar mocht het wel zo zijn, dan is Jamón Ibérico de Bellota elke kilometer waard. Wat maakt Bellota de beste ham?

Ree het zomerwild

Ree: het ultieme zomerwild

Wild heeft vooral een associatie met de herfst en winter, terwijl ree toch het hele jaar verkrijgbaar is, ook in de zomer: de tijd voor reewild.

Tekst: Emmelien & Niels van den Berg
Eendenmosselen

Eendenmosselen: gevaarlijk lekker

Van eendenmosselen loopt het water je waarschijnlijk niet direct in de mond. Door zijn indrukwekkende smaak vergeef je zijn bizarre uiterlijk direct!

Koksvacature plaatsen

Plaats jouw koksvacature op Kokswereld

Ben je op zoek naar nieuwe collega om jouw team te versterken? Kokswereld helpt! Je levert jouw vacature eenvoudig aan en wij doen de rest.

Fleur de sel de Guérande

Fleur de sel

Fleur de sel is de trots van het Franse schiereiland Guérande. In zoutpannen harken zoutboeren op zonnige dagen het delicate zout bij elkaar.

Tekst: Emmelien & Niels van den Berg
Cacaoboter

Cacaoboter: maak een spetterende indruk

Cacaoboter geeft chocolade zijn smeltpunt en textuur, en is essentieel voor technieken zoals doorhalen, airbrushen en spuiten van mousses of bonbons.

Langoustines het chique neefje van de kreeft

Langoustine: het chique neefje van de kreeft

De langoustine heeft een licht zilte en zoete, bijna romige smaak. Langoustine hoort thuis in het rijtje van topproducten zoals truffel, kaviaar en foie.

Onze partners