Nootmuskaat is zo ingeburgerd dat het oer-Hollands aanvoelt. Niets is minder waar. Om het te bemachtigen werd een gevaarlijke reis afgelegd en gevochten.
Advertentie Tataki Tonijn met romige burrata-mousse
Deze Tataki Tonijn met romige burratamousse, frisse aalbesjes en knapperige Talallo-chips verrast elke gast. De Debic Cream Plus Mascarpone zorgt voor de perfecte textuur en smaakbalans.
Ondernemen
3 min. leestijd
Menu-engineering voor koks: zo stuur je smaak, marge en beleving
Menu-engineering gebruikt data om gerechten te sturen: winst verhogen, waste verlagen en gasten beter leiden met slimme prijs, taal en vorm op de kaart.
Doe je voordeel met de Kokswereld vis-, wild-, groente- en fruitkalender. Seizoensgebonden eten is niet alleen lekker, maar ook goedkoper en verser!
Michelinsterren
Bekijk de nieuwe sterrenrestaurants in Nederland en een overzicht van alle restaurants in de Michelingids met sterren, inclusief Gault&Millau en Lekker top 100.
Ondernemen
5 min. leestijd
Culinaire trends in Nederland
Culinaire trends verschuiven van spektakel naar eenvoud: plantaardig, lokaal, gezond en tech-gedreven. Zo speel je nu slim in op gast & marge.
Chefs Qlinair is een bemiddeling bureau met een grote pool van zelfstandig werkende koks, elk met hun eigen passie en expertise. Benieuwd of wij iets voor jullie kunnen betekenen?
Ingrediënten
2 min. leestijd
Een ode aan de rode Palamós-garnaal
De rode Palamós-garnaal is met zijn felrode kleur een lust voor het oog en ontzettend lekker. Ze zijn vrij groot en het vlees is stevig en lichtzoet.
Zelf brood bakken is leuk, maar er kan ook veel misgaan. Bekijk tips en ontdek de oorzaken van jouw broodbakproblemen.
Tekst: Wil Doomen
Ingrediënten
3 min. leestijd
Kurkuma: niet alleen de kracht achter kerrie
Kurkuma is vooral bekend als dé smaakmaker en kleurgever van kerriepoeder. Zonder kurkuma zou kerrie zijn kenmerkende gele kleur en warme, licht bittere smaak missen. Ook verse kurkuma, los van het poeder en buiten...
We behandelen de koude methode van beslag maken. Verschillende soorten cakebeslag, kapselbeslag en biscuitbeslag worden op die wijze bereid.
Tekst: Wil Doomen
Advertentie
De vijf seizoenen van Rungis
Rungis kent vijf seizoenen: winter, lente, voorzomer, zomer en herfst. Geoogst in het eigen seizoen is groente en fruit smaakvoller, van dichtbij, voordeliger en ‘groener’.
Ingrediënten
3 min. leestijd
Of je van goud houdt? Eetbaar bladgoud in de keuken
Bladgoud is een pure vorm van goud, veel puurder dan menig gouden sieraad. Van 1 gram goud kan een vel bladgoud worden gemaakt van 1 vierkante meter groot.
Je hoeft er niet voor naar Spanje te reizen maar mocht het wel zo zijn, dan is Jamón Ibérico de Bellota elke kilometer waard. Wat maakt Bellota de beste ham?
De langoustine heeft een licht zilte en zoete, bijna romige smaak. Langoustine hoort thuis in het rijtje van topproducten zoals truffel, kaviaar en foie.