Kokswereld magazine

Bladgoud

Of je van goud houdt? Eetbaar bladgoud in de keuken

Bladgoud is een pure vorm van goud, veel puurder dan menig gouden sieraad. Van 1 gram goud kan een vel bladgoud worden gemaakt van 1 vierkante meter groot.

Nieuw! Debic Spraycan Caramel

Nieuw! Debic Spraycan Caramel

Met deze nieuwe slagroom met een subtiele karamelsmaak werk je desserts, gebak en specialty coffees in een handsomdraai af met een royale en luchtige toef karamelslagroom.

Jamon Iberico de Bellota

Jamón Ibérico de Bellota: de beste ham ter wereld

Je hoeft er niet voor naar Spanje te reizen maar mocht het wel zo zijn, dan is Jamón Ibérico de Bellota elke kilometer waard. Wat maakt Bellota de beste ham?

Productkalender

Productkalender

Doe je voordeel met de Kokswereld vis-, wild-, groente- en fruitkalender. Seizoensgebonden eten is niet alleen lekker, maar ook goedkoper en verser!

Michelinsterren gerecht Jozua Jaring

Michelinsterren

Bekijk de nieuwe sterrenrestaurants in Nederland en een overzicht van alle restaurants in de Michelingids met sterren, inclusief Gault&Millau en Lekker top 100.

Fleur de sel de Guérande

Fleur de sel

Fleur de sel is de trots van het Franse schiereiland Guérande. In zoutpannen harken zoutboeren op zonnige dagen het delicate zout bij elkaar.

Tekst: Emmelien & Niels van den Berg
Cacaoboter

Cacaoboter: maak een spetterende indruk

Cacaoboter geeft chocolade zijn smeltpunt en textuur, en is essentieel voor technieken zoals doorhalen, airbrushen en spuiten van mousses of bonbons.

chefs qlinair 400 keukenprofessionals

Chefs Qlinair: 400+ keukenprofessionals!

Chefs Qlinair is een bemiddeling bureau met een grote pool van zelfstandig werkende koks, elk met hun eigen passie en expertise. Benieuwd of wij iets voor jullie kunnen betekenen?

Langoustines het chique neefje van de kreeft

Langoustine: het chique neefje van de kreeft

De langoustine heeft een licht zilte en zoete, bijna romige smaak. Langoustine hoort thuis in het rijtje van topproducten zoals truffel, kaviaar en foie.

Antiboise een echte Franse klassieker

Antiboise, een echte Franse klassieker. Toch?

Antiboise is een frisse saus met als ingrediënten olijfolie, knoflook, tomaat en azijn. Deze dressing, is een absolute klassieker uit de Franse keuken. Toch?

Zee-egels zilt romig en intens

Zee-egels: zilt, romig en intens

Zilt, romig en intens - zee-egels behoren tot de meest verfijnde delicatessen uit de zee. Ze herbergen een geliefde schat: hun vettige koraal.

Ras el Hanout

Ras el Hanout: de smaak van duizend-en-één nacht

Ras el Hanout is meer dan een kruidenmix; het is vakmanschap en traditie in één, met een complexe smaak die de Noord-Afrikaanse keuken typeert.

Zeekomkommers

Zeekomkommer: hoe zet je daar je tanden in?

Anders dan de naam misschien doet vermoeden is een zeekomkommer geen plant maar een dier. Officieel: een stekelhuidige en familie van de zee-egel en zeester.

De vijf seizoenen van Rungis

De vijf seizoenen van Rungis

Rungis kent vijf seizoenen: winter, lente, voorzomer, zomer en herfst. Geoogst in het eigen seizoen is groente en fruit smaakvoller, van dichtbij, voordeliger en ‘groener’.

Texels lam

Texels Lam: de perfecte mix van land en zee

Texels lam, de Texelse graslanden staan er vol mee. De Fransen noemen de zilte smaak pré-salé. Ofwel: 'op smaak gebracht' door de zilte omgeving.

Tekst: Emmelien & Niels van den Berg
Hoe bereid je inktvis

Hoe bereid je inktvis?

Inktvis is een verzamelnaam voor verschillende weekdieren uit dezelfde familie. Inktvissen zijn er in 3 soorten: de pijlinktvis, zeekat en de octopus.

Sumak het zure fruit van de fluweelboom

Sumak: het zure fruit van de fluweelboom

We noemen Sumak wel een kruid, maar eigenlijk zijn het gedroogde en vermalen steenvruchten. Strooi als poeder over gegrild vlees of in marinade of dressing.

Scheermessen nog vaak enkele reis Zuid-Europa

Scheermessen: nog vaak enkele reis Zuid-Europa

Scheermessen staan rechtop in het zand en steken nét boven de zeebodem uit. Grote kans dat ze niet op een Nederlands bord eindigen, maar op reis gaan.

Tekst: Emmelien & Niels van den Berg
Koksvacature plaatsen

Plaats jouw koksvacature op Kokswereld

Ben je op zoek naar nieuwe collega om jouw team te versterken? Kokswereld helpt! Je levert jouw vacature eenvoudig aan en wij doen de rest.

vooruit met de geit

Geitenmelk, geitenyoghurt en geitenkaas

Geitenmelk onderscheidt zich van koemelk door de samenstelling van vetten en eiwitten, wat een zachte romige smaak geeft aan bijvoorbeeld geitenyoghurt.

Ricotta

Ricotta: geen echte kaas, wat dan wel?

Ricotta is geen echte kaas. Wel écht Italiaans! Overal waar in Italië kaas wordt gemaakt, vind je ook ricotta, elke streek heeft zijn eigen specialiteit.

keukenapparatuur voor jouw horecazaak zo kies je het

Schone friteuses voor tevreden gasten en heerlijke snacks

Een frisse friteuse is de basis. Een oude frituur kan dat plezier bederven, mensen ruiken en proeven dat de olie niet meer vers is.

Onze partners