Of je van goud houdt? Eetbaar bladgoud in de keuken
Bladgoud is een pure vorm van goud, veel puurder dan menig gouden sieraad. Van 1 gram goud kan een vel bladgoud worden gemaakt van 1 vierkante meter groot.
Met deze nieuwe slagroom met een subtiele karamelsmaak werk je desserts, gebak en specialty coffees in een handsomdraai af met een royale en luchtige toef karamelslagroom.
Ingrediënten
3 min. leestijd
Jamón Ibérico de Bellota: de beste ham ter wereld
Je hoeft er niet voor naar Spanje te reizen maar mocht het wel zo zijn, dan is Jamón Ibérico de Bellota elke kilometer waard. Wat maakt Bellota de beste ham?
Doe je voordeel met de Kokswereld vis-, wild-, groente- en fruitkalender. Seizoensgebonden eten is niet alleen lekker, maar ook goedkoper en verser!
Michelinsterren
Bekijk de nieuwe sterrenrestaurants in Nederland en een overzicht van alle restaurants in de Michelingids met sterren, inclusief Gault&Millau en Lekker top 100.
Ingrediënten
2 min. leestijd
Fleur de sel
Fleur de sel is de trots van het Franse schiereiland Guérande. In zoutpannen harken zoutboeren op zonnige dagen het delicate zout bij elkaar.
Tekst: Emmelien & Niels van den Berg
Ingrediënten
4 min. leestijd
Cacaoboter: maak een spetterende indruk
Cacaoboter geeft chocolade zijn smeltpunt en textuur, en is essentieel voor technieken zoals doorhalen, airbrushen en spuiten van mousses of bonbons.
Chefs Qlinair is een bemiddeling bureau met een grote pool van zelfstandig werkende koks, elk met hun eigen passie en expertise. Benieuwd of wij iets voor jullie kunnen betekenen?
Ingrediënten
3 min. leestijd
Langoustine: het chique neefje van de kreeft
De langoustine heeft een licht zilte en zoete, bijna romige smaak. Langoustine hoort thuis in het rijtje van topproducten zoals truffel, kaviaar en foie.
Antiboise is een frisse saus met als ingrediënten olijfolie, knoflook, tomaat en azijn. Deze dressing, is een absolute klassieker uit de Franse keuken. Toch?
Anders dan de naam misschien doet vermoeden is een zeekomkommer geen plant maar een dier. Officieel: een stekelhuidige en familie van de zee-egel en zeester.
Rungis kent vijf seizoenen: winter, lente, voorzomer, zomer en herfst. Geoogst in het eigen seizoen is groente en fruit smaakvoller, van dichtbij, voordeliger en ‘groener’.
Ingrediënten
4 min. leestijd
Texels Lam: de perfecte mix van land en zee
Texels lam, de Texelse graslanden staan er vol mee. De Fransen noemen de zilte smaak pré-salé. Ofwel: 'op smaak gebracht' door de zilte omgeving.
Tekst: Emmelien & Niels van den Berg
Ingrediënten
3 min. leestijd
Hoe bereid je inktvis?
Inktvis is een verzamelnaam voor verschillende weekdieren uit dezelfde familie. Inktvissen zijn er in 3 soorten: de pijlinktvis, zeekat en de octopus.
We noemen Sumak wel een kruid, maar eigenlijk zijn het gedroogde en vermalen steenvruchten. Strooi als poeder over gegrild vlees of in marinade of dressing.
Scheermessen staan rechtop in het zand en steken nét boven de zeebodem uit. Grote kans dat ze niet op een Nederlands bord eindigen, maar op reis gaan.
Tekst: Emmelien & Niels van den Berg
Advertentie
Plaats jouw koksvacature op Kokswereld
Ben je op zoek naar nieuwe collega om jouw team te versterken? Kokswereld helpt! Je levert jouw vacature eenvoudig aan en wij doen de rest.
Ingrediënten
3 min. leestijd
Geitenmelk, geitenyoghurt en geitenkaas
Geitenmelk onderscheidt zich van koemelk door de samenstelling van vetten en eiwitten, wat een zachte romige smaak geeft aan bijvoorbeeld geitenyoghurt.
Ricotta is geen echte kaas. Wel écht Italiaans! Overal waar in Italië kaas wordt gemaakt, vind je ook ricotta, elke streek heeft zijn eigen specialiteit.