Schaal- en schelpdieren

Bereken de schoonprijs van schaal- en schelpdieren

Hoeveel visvlees houd je over van een kilo langoustines? En wat wordt de inkoopprijs als je 50 gram wilt serveren? Bereken het hier eenvoudig: maak je calculatie in de Kokswereld kostprijsberekening, ontdek hoeveel je overhoudt en wat de prijs wordt.

Vul zelf in

Vul zelf in hoeveel jouw inkoopprijs is en hoe zwaar jouw portie mag worden. Dit kan omdat zowel de vuilprijs als de portiegrootte zijn aan te passen. De vuilprijs en de schoonprijs zijn in euro’s per kilogram.

Voorbeeld

Je koopt rauwe hele kreeft voor € 32 per kilo. De tabel rekent uit dat de kiloprijs van alleen het vlees € 134,40 is. Jij vult in dat een portie 30 gram mag wegen. De tabel rekent uit dat een portie jou € 4 inkoop kost.

ProductVuil
(€ per kg)
PrijsfactorSchoon
(€ per kg)
Portie per gramPortieprijs
Coquille in schelp910100€ 0
Krab, Noordzee187.5100€ 0
Kreeft, canner244.5100€ 0
Kreeft Canada324.2100€ 0
Kreeft, Europa364.1100€ 0
Kreeft, rivier118.8100€ 0
Langoustine284.3100€ 0
Oester167.2100€ 0

Jouw aanvullingen zijn belangrijk

Heb je opmerkingen of aanvullingen voor de kostprijsberekening voor de schoonprijs van schaal- en schelpdieren? Geef dan hier je reactie. Genoemde prijzen zijn een indicatie voor de gemiddelde horeca-inkoopprijzen ex. btw. Met de vuilprijs worden de schaal- en schelpdieren rauw en met kop bedoeld, met de schoonprijs wordt het schone schaal- en schelpdierenvlees bedoeld.

Onze partners