Groente

Bereken de schoonprijs van groente

Geen verrassingen meer bij het schoonmaken van artisjokken, tuinbonen of bijvoorbeeld asperges. Je kosten staan van tevoren vast. Maak je calculatie in de Kokswereld kostprijsberekening, ontdek hoeveel je overhoudt en wat de prijs wordt. Bij het schoonmaken van groente heb je altijd verlies in gewicht. Hoe groot het rendement precies is, en wat voor gevolgen het heeft voor de prijs, reken je hier uit.

Vul zelf in

Vul zelf in hoeveel jouw inkoopprijs is en hoe zwaar jouw portie mag worden. Dit kan omdat zowel de vuilprijs als de portiegrootte zijn aan te passen. De vuilprijs en de schoonprijs zijn in euro’s per kilogram.

Voorbeeld

Je koopt vuile tuinbonen voor € 3 per kilo. De tabel rekent uit dat de prijs van schoon gedopte tuinbonen € 30 is. Jij vult in dat een portie 20 gram mag wegen. De tabel rekent uit dat een portie jou € 0,60 inkoop kost.

ProductVuil
(€ per kg)
PrijsfactorSchoon
(€ per kg)
Portie per gramPortieprijs
Asperge81.4100€ 0
Artisjok, grote85100€ 0
Artisjok, poivrade87100€ 0
Tuinbonen310100€ 0

Jouw aanvullingen zijn belangrijk

Heb je opmerkingen of aanvullingen voor de kostprijsberekening voor de schoonprijs van groente? Geef dan hier je reactie. Genoemde prijzen zijn een indicatie voor de gemiddelde horeca-inkoopprijzen ex. btw. Met de vuilprijs wordt onbewerkte groente bedoeld, met de schoonprijs wordt schoongemaakte groenten bedoeld. Schoongemaakte groenten is bijvoorbeeld geschild, gesneden of gedopt.

Onze partners