Vis

Bereken de schoonprijs van vis

Maak je calculatie in de Kokswereld kostprijsberekening, ontdek hoeveel je overhoudt en wat de prijs wordt. Bij het schoonmaken van vis en groente heb je altijd verlies in gewicht. Hoe groot het rendement precies is, en wat voor gevolgen het heeft voor de prijs, reken je hier uit.

Vul zelf in

Vul zelf in hoeveel jouw inkoopprijs is en hoe zwaar jouw portie mag worden. Dit kan omdat zowel de vuilprijs als de portiegrootte zijn aan te passen. De vuilprijs en de schoonprijs zijn in euro’s per kilogram.

Voorbeeld

Je koopt ongefileerde griet voor € 15 per kilo. De tabel rekent uit dat de prijs van filet zonder vel € 37,80 is. Jij vult in dat een portie 90 gram mag wegen. De tabel rekent uit dat een portie jou € 3,65 inkoop kost.

ProductVuil
(€ per kg)
PrijsfactorSchoon
(€ per kg)
Portie per gramPortieprijs
Dorade122.1100€ 0
Forel142.3100€ 0
Griet172.7100€ 0
Harder92.6100€ 0
Heilbot272.2100€ 0
Kabeljauw102.6100€ 0
Makreel82.4100€ 0
Rode poon93.8100€ 0
Rog92.8100€ 0
Roodbaars92.8100€ 0
Rode mul183.6100€ 0
Schelvis82.3100€ 0
Schol142.6100€ 0
Snoekbaars222.4100€ 0
Tarbot242.7100€ 0
Tong402.3100€ 0
Tongschar162.3100€ 0
Tonijn, yellowfin182.3100€ 0
Zalm, kweek141.6100€ 0
Zeebaars, wild282.4100€ 0
Zeeduivel242.3100€ 0
Zonnevis243.5100€ 0

Jouw aanvullingen zijn belangrijk

Heb je opmerkingen of aanvullingen voor de kostprijsberekening voor de schoonprijs van vis? Geef dan hier je reactie. Genoemde prijzen zijn een indicatie voor de gemiddelde horeca-inkoopprijzen ex. btw. Met de vuilprijs wordt de vis met kop en zonder ingewanden bedoeld, met de schoonprijs wordt de filetprijs zonder vel bedoeld.

Onze partners