Barramundi: echt vers uit Australië

Fresh Australian Barramundi, dé hit from Down Under. Zo nu en dan wordt deze vis vers invliegen. Dit is uniek, over het algemeen wordt barramundi alleen bevroren verkocht.

Deze exotische vis is te vergelijken met zeebaars. En ook zo te bereiden. Stevig wit vlees met een subtiele smaak. De Latijnse naam van Barramundi is Lates calcarifer. De naam is afgeleid van de Queensland-Aboriginal-taal en betekent ‘grote schubben’. Hij heeft een grijs-groene kleur met een koperachtige glans.

Laurier: smaakverdieping zonder te overheersen

Eerst mannetje, dan vrouwtje
Barramundi kan 2 meter lang worden met een gewicht van 60 kilo. Zijn menu bestaat uit schaaldieren, weekdieren en kleine vissen, ook kleine vissen van zijn eigen soort. Grappig ‘detail’: barramundi worden geboren als mannetjes en veranderen, als ze ongeveer 6 jaar zijn, in vrouwtjes. Alle grote barramundi zijn dus vrouwtjes.

Laurier: smaakverdieping zonder te overheersen

Favoriet bij sportvissers
Australische sportvissers zijn dol op deze vis! Veel barramundi worden met de lijn gevangen. Barramundi's leven in de zoete en zoute wateren in Noord-Australië. Ze zijn te vinden in kustwateren, riviermondingen, lagunes en rivieren, bij voorkeur in helder water van 26 tot 28 graden.

Laurier: smaakverdieping zonder te overheersen

Barramundi gerecht van Cees Helder met citroen, kappertjes en venusschelpen


Lees meer in Kokswereld Magazine


Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Debic
room voor dé professional

Afzuigkanaal reiniging
Gewoon Sgoon ontzorgt

Rungis
enthousiast over groenten

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Gastvrij Rotterdam
20 t/m 22 september 2021

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca