Vandaag, woensdag 20 juni, is Osteria Francescana uit Modena Italië van Chef Massimo Bottura uitgeroepen tot 's werelds beste restaurant van 2018. De Librije zakt tijdens de bekendmaking in Spaanse Bilbao naar plaats 51, iets waar Jonnie Boer meer dan tevreden mee is.
Massimo Bottura
Het Hof van Cleve uit Kruishoutem prijkt op nummer 63 in de internationale top 100 van Best Restaurants, The Jane uit Antwerpen staat op 89. Meer dan duizend chefs en andere kenners uit de restaurantwereld brachten de voorbije weken hun stem uit.
Nederlandse chef Richard Ekkebus behaalt met zijn in Hong Kong gelegen restaurant Amber de 56st plaats, een enorme prestatie, zeker gezien het feit dat Amber hiermee het hoogst genoteerde restaurant in China is.
Chef Daniel Humm, Eleven Madison Park in New York
‘Academy’
De lijst komt tot stand door middel van een stemming van The World's Best Restaurants Academy. Deze ‘Academy’, die bestaat uit meer dan 800 critici, chef-koks, restauranthouders en fijnproevers uit 27 regio’s van over de hele wereld.
# | Restaurant | Soorteer op plaats | Soorteer op land | |
1 | Osteria Francescana | Modena | Italy | |
2 | El Celler De Can Roca | Girona | Spain | |
3 | Mirazur | Menton | France | |
4 | Eleven Madison Park | New York | Usa | |
5 | Gaggan | Bangkok | Thailand | |
6 | Central | Lima | Peru | |
7 | Maido | Lima | eru | |
8 | Arpège | Paris | France | |
9 | Mugaritz | San Sebastian | Spain | |
10 | Asador Etxebarri | Axpe | Spain | |
11 | Quintonil | Mexico City | Mexico | |
12 | Blue Hill At Stone Barns | Pocantico Hills | Usa | |
13 | Pujol | Mexico City | exico | |
14 | Steirereck | Vienna | Austria | |
15 | White Rabbit | Moscow | Russia | |
16 | Piazza Duomo | Alba | Italy | |
17 | Den | Tokyo | Japan | Snelste stijger |
18 | Disfrutar | Barcelona | Spain | Nieuw |
19 | Geranium | Copenhagen | Denmark | |
20 | Attica | Melbourne | Australia | |
21 | Alain Ducasse Au Plaza Athénée | Paris | France | |
22 | Narisawa | Tokyo | Japan | |
23 | Le Calandre | Rubano | Italy | |
24 | Ultraviolet By Paul Pairet | Shanghai | China | |
25 | Cosme | New York | Usa | |
26 | Le Bernardin | New York | Usa | |
27 | Boragó | Santiago | Chile | |
28 | Odette | Singapore | Singapore | Nieuw |
29 | Alléno Paris Au Pavillon Ledoyen | Paris | France | |
30 | D.O.M. | São Paulo | Brazil | |
31 | Arzak | San Sebastian | Spain | |
32 | Tickets | Barcelona | Spain | |
33 | The Clove Club | London | Uk | |
34 | Alinea | Chicago | Usa | |
35 | Maaemo | Oslo | Norway | Nieuw |
36 | Reale | Castel Di Sangro | Italy | |
37 | Restaurant Tim Raue | Berlin | Germany | |
38 | Lyle's | London | Uk | Nieuw |
39 | Astrid Y Gastón | Lima | Peru | |
40 | Septime | Paris | France | |
41 | Nihonryori Ryugin | Tokyo | Japan | Opnieuw binnen |
42 | The Ledbury | London | Uk | |
43 | Azurmendi | Larrabetzu | Spain | |
44 | Mikla | Istanbul | Turkey | Opnieuw binnen |
45 | Dinner By Heston Blumenthal | London | Uk | |
46 | Saison | San Francisco | Usa | |
47 | Schloss Schauenstein | Fürstenau | Switzerland | Opnieuw binnen |
48 | Hiša Franko | Kobarid | Slovenia | Nieuw |
49 | Nahm | Bangkok | Thailand | |
50 | The Test Kitchen | Cape Town | South Africa | Opnieuw binnen |
Ontvang alles over de gidsen in de gratis kokswereld nieuwsbrief
Debic
samen grenzen verleggen
Passie4Hospitality
onze passie is uw kracht!
BIOdisposables.shop
duurzame disposables
Cooking & Consultancy
uw partner voor topkoks!
Vier het Seizoen
inspiratie voor chef-koks
Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis
Gastvrij Rotterdam
23 t/m 25 september 2019
Nice to Meat
meat is art
Nestlé Professional
making more possible
Rungis
enthousiast over groenten
Werken in de horeca
top vacatures in de horeca