Barramundi: echt vers uit Australië

Schmidt Zeevis heeft een primeur: Fresh Australian Barramundi, dé hit from Down Under. Tot en met 10 juni laat Schmidt Zeevis deze vis vers invliegen. Dit is uniek, over het algemeen wordt barramundi alleen bevroren verkocht.

Deze exotische vis is te vergelijken met zeebaars. En ook zo te bereiden. Stevig wit vlees met een subtiele smaak. De Latijnse naam van Barramundi is Lates calcarifer. De naam is afgeleid van de Queensland-Aboriginal-taal en betekent ‘grote schubben’. Hij heeft een grijs-groene kleur met een koperachtige glans.

Laurier: smaakverdieping zonder te overheersen

Eerst mannetje, dan vrouwtje
Barramundi kan 2 meter lang worden met een gewicht van 60 kilo. Zijn menu bestaat uit schaaldieren, weekdieren en kleine vissen, ook kleine vissen van zijn eigen soort. Grappig ‘detail’: barramundi worden geboren als mannetjes en veranderen, als ze ongeveer 6 jaar zijn, in vrouwtjes. Alle grote barramundi zijn dus vrouwtjes.

Laurier: smaakverdieping zonder te overheersen

Favoriet bij sportvissers
Australische sportvissers zijn dol op deze vis! Veel barramundi worden met de lijn gevangen. Barramundi's leven in de zoete en zoute wateren in Noord-Australië. Ze zijn te vinden in kustwateren, riviermondingen, lagunes en rivieren, bij voorkeur in helder water van 26 tot 28 graden.

Laurier: smaakverdieping zonder te overheersen

Barramundi gerecht van Cees Helder met citroen, kappertjes en venusschelpen

Wat kan je met de Barramundi?
Wil je er iets bijzonders van maken? Ter inspiratie heeft 3-sterren chef-kok Cees Helder een verrassend Barramundi-recept ontwikkeld voor Schmidt Zeevis! Te zien op www.schmidtzeevis.nl/barramundi.


Lees meer in Kokswereld Magazine


Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Hellmann's Hotspot
ga voor méér gasten

Hollandia
samen grenzen verleggen

Vier het Seizoen
inspiratie voor chef-koks

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Gastvrij Rotterdam
18 t/m 20 september 2017

OFYR
the art of outdoor cooking

Unilever Food Solutions
opsmaak magazine

Nice to Meat
meat is art

Nestlť Professional
making more possible

Rungis
enthousiast over groenten

Cookinglife
servies winkel

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca