Vlees

Van dooraderd rundvlees tot zacht lamsvlees, elke snit vertelt een verhaal van vakmanschap. Ontdek de veelzijdigheid van vleesbereidingen, van rokerige barbecue tot verfijnde braadstukken. Laat vlees die goed gekozen extra zijn die jouw gerechten doet opvallen.

Jamon Iberico de Bellota

Jamón Ibérico de Bellota: de beste ham ter wereld

Je hoeft er niet voor naar Spanje te reizen maar mocht het wel zo zijn, dan is Jamón Ibérico de Bellota elke kilometer waard. Wat maakt Bellota de beste ham?

Texels lam

Texels Lam: de perfecte mix van land en zee

Texels lam, de Texelse graslanden staan er vol mee. De Fransen noemen de zilte smaak pré-salé. Ofwel: 'op smaak gebracht' door de zilte omgeving.

Tekst: Emmelien & Niels van den Berg
Bloedworst smaakvolle restverwerking

Bloedworst: smaakvolle restverwerking

Boudin noir klinkt een stuk gezelliger dan ‘bloedworst’. En toch is dit precies wat Boudin Noir is: worst gemaakt van (varkens)bloed.

Zwezerik de soorten en bereiding

Zwezerik: de soorten en bereiding

Een knisperend krokant korstje en een zachte, smeuïge binnenkant. Zo zou een perfect gebakken zwezerik omschreven moeten worden.

Droge worst: fermentatie is onmisbaar

Droge worst: fermentatie is onmisbaar

Een goede droge worst heeft een lekkere, sappige bite. En dat krijg je alleen door een samenspel van topingrediënten en een uitgekiend fermentatieproces.

Duke of Berkshire varkensvlees

Duke of Berkshire: varkensvlees van adel

Duke of Berkshire: varkensvlees een fijnere en kortere spiervezelstructuur en het hoge vetgehalte. Al in de 18e eeuw geroemd om zijn smaak.

Mangalitza varken

Mangalitza varken

Geen stallen, en geen hutje mutje dus. De meesten varkens zijn kruisingen van meerdere rassen om meer vlees en biggen te krijgen, het Mangalitza varken niet.

Tekst: Emmelien & Niels van den Berg
Japanse Wagyu

Japanse Wagyu

Tot 150 jaar geleden was het in Japan verboden om rundvlees te eten – eerst door het boeddhisme, later door de overheid. Maakt kennis met Japanse Wagyu.

Tekst: Emmelien & Niels van den Berg

Onze partners