Door de manier van bereiden heeft het beslag minder draagkracht dan een koud beslag. Garnituren zullen hierbij zakken en onregelmatig verdeeld in het beslag terecht komen.
Werkwijze beslag warme methode
- Ei, suiker (amandelspijs) en citroenrasp of vanille mengen en au bain marie (föhn) verwarmen (25ºC) onder voortdurend roeren
- Massa taai en standig kloppen (middelste versnelling). Bij voldoende stand even in een lagere versnelling laten draaien (egale luchtbelletjes)
- Gezeefde bloem eventueel gemengd met zetmeel, cacaopoeder of kruiden doorspatelen
- Gesmolten boter (90ºC) doorspatelen
- Bakken bij een temperatuur van 180ºC (taart en kapselplaat), circa 20 minuten 200ºC (beslagringen) circa 15 minuten, 240ºC (beslagplakken) circa 7 minuten
Recepten beslagen warme methode
Kapselbeslag recept
- 1000 gram ei
- 500 gram castorsuiker
- 50 gram citroenrasp
- 500 gram beslagbloem
Werkwijze
- Beslag warme methode
- Bakken bij een temperatuur van 180ºC
Zacht Wenerbeslag recept
Aan kapselbeslagrecept 200 gram gesmolten boter toevoegen.
Werkwijze
- Beslag warme methode
- Bakken bij een temperatuur van 180ºC
Duchessebeslag recept
- 700 gram ei
- 300 gram eidooier
- 500 gram castorsuiker
- 50 gram citroenrasp
- 500 gram beslagbloem
- 80 gram zetmeel
- 200 gram gesmolten boter
Werkwijze
- Beslag warme methode
- Bakken bij een temperatuur van 180ºC
Cacaobeslag recept
- 1000 gram ei
- 500 gram castorsuiker
- Vanille
- 425 gram beslagbloem
- 75 gram cacaopoeder
Werkwijze
- Beslag warme methode
- Bakken bij een temperatuur van 180ºC
Rol-of strijkbeslag recept (2 plakken 40 x 60cm)
- 500 gram ei
- 100 gram eidooier
- 300 gram basterdsuiker
- 60 gram citroenrasp
- 300 gram beslagbloem
Werkwijze
- Beslag warme methode
- Bakken bij een temperatuur van 240ºC
Amandelbeslag recept
- 1000 gram fijn gedraaide spijs
- 700 gram ei
- 100 gram eidooier
- 200 gram castorsuiker
- 40 gram citroenrasp
- 340 gram beslagbloem
Eventueel:
- 200 gram boter
Werkwijze
- Beslag warme methode
- Bakken bij een temperatuur van 170ºC
Recepten cakebeslagen warme methode
- 750 gram ei
- 250 gram eidooier
- 500 gram basterdsuiker
- 500 gram castorsuiker
- 100 gram citroenrasp
- 1000 gram boter
- 10 gram zout
- 1000 gram beslagbloem
Werkwijze
- Cakebeslag warme methode
- Bakken bij een temperatuur van 160ºC
Citroencakebeslag recept
Aan cakebeslagrecept 2 geraspte citroenschillen en 100 gram citroensap (aan de eibestanddelen) toevoegen.
Werkwijze
- Cakebeslag warme methode
- Bakken bij een temperatuur van 160ºC
Sinaasappelcakebeslag recept
Aan cakebeslagrecept 3 geraspte sinaasappelschillen en 150 gram sinaasappelsap (aan de eibestanddelen) toevoegen.
Werkwijze
- Cakebeslag warme methode
- Bakken bij een temperatuur van 160ºC
Banaancake beslag recept
Aan cakebeslagrecept 500 gram gepureerde zeer rijpe bananen (aan de eibestanddelen) toevoegen en 250 gram basterdsuiker minder nemen.
Werkwijze
- Cakebeslag warme methode
- Bakken bij een temperatuur van 160ºC
Hazelnootcakebeslag recept
Aan cakebeslagrecept 250 gram hazelnootpâte, zonder suiker, (aan de opgeloste boter) toevoegen en 250 gram boter minder nemen.
Werkwijze
- Cakebeslag warme methode
- Bakken bij een temperatuur van 160ºC
Mokkacakebeslag recept
Aan cakebeslagrecept 15 gram oploskoffie met 50 gram warm water- opgelost-(aan gesmolten boter) toevoegen.
Werkwijze
- Cakebeslag warme methode
- Bakken bij een temperatuur van 160ºC
Chocoladecakebeslag recept
Cakebeslagrecept: 75 gram beslagbloem vervangen door cacaopoeder.
Werkwijze
- Cakebeslag warme methode
- Bakken bij een temperatuur van 160ºC
Kruidnagelcakebeslag recept
Aan cakebeslagrecept 8 gram gemalen kruidnagel, 8 gram kaneel en 20 gram koek- of speculaaskruiden (aan de bloem) toevoegen.
Werkwijze
- Cakebeslag warme methode
- Bakken bij een temperatuur van 160ºC
Kokoscakebeslag recept
Aan cakebeslagrecept de helft van de bloem vervangen door kokos. Smaaksuggesties kunnen ook met cake koude methode worden toegepast.
Werkwijze
- Cakebeslag warme methode
- Bakken bij een temperatuur van 160ºC
Lees ook over Tips over beslag: de koude methode.