De Alliance Gastronomique Néerlandaise werd in 1967 opgericht door negentien Nederlandse restaurants. Ondernemers als Jaap Klosse van De Echoput en Alfons Stevens van Prinses Juliana in Valkenburg hebben aan de wieg gestaan. De restaurateurs, chefs, maîtres en sommeliers van Alliance Gastronomique behoren tot de absolute top van culinair Europa. Een lidmaatschap bij de Alliance Gastronomique is een kwaliteitszegel, een garantie voor een eetbeleving van de hoogste kwaliteit.
Alliance Gastronomique anno nu
Alliance Gastronomique heeft zicht doorontwikkeld tot een moderne restaurantvereniging met de oude waarde welke in deze tijd belangrijker lijken dan ooit en welke de moderne gast aanspreken. Vaandeldragers als De Librije in Zwolle, Restaurant Fred in Rotterdam, Ciel Bleu Amsterdam, De Bokkedoorns in Overveen, De Treeswijkhoeve in Waalre en ’t Nonnetje in Harderwijk bewijzen dat samen met hun collega’s iedere dag.
Eigen opleiding Alliance Gastronomique
Alliance Gastronomique is recent gestart met een opleiding exclusief voor medewerkers van de leden van de Alliance. Het draait om verleiden, proeven en combineren. Deelnemers leren van SVH Meesters alle geheimen van de perfecte culinaire beleving, zowel in het restaurant als in de keuken. De opleiding wordt afgerond met een officieel SVH-examen, waarna hij of zij het diploma SVH Gastronomie behalen.
Werken bij een Alliance restaurant?
Een plek in de keuken of in de brigade van een Alliance-restaurant is iets om trots op te zijn. Werken met de beste chefs en gastheren en -vrouwen van culinair Nederland en België, en leren wat het is om gasten een ervaring op topniveau aan te bieden. Lees ook: Hoe ondernemend kun je als medewerker zijn?