Restaurantgids Gault&Millau 2025

Presentatie restaurantgids Gault&Millau 2025

De Gault&Millau-gids presentatie vond plaats op maandag 10 februari 2025 om 13.00 uur in Tivoli Vredenburg in Utrecht in bijzijn van honderden professionals uit de restaurantwereld. In de gids worden restaurants beoordeeld op een schaal tot twintig punten. Vanaf 17 punten behoren restaurants tot de absolute top van Nederland. Anders dan vorig jaar verschijnt er dit jaar wel een papieren Gault&Millau gids, daarin staan alleen de restaurants met 16 punten of meer opgenomen.

Awardwinnaars Gault&Millau 2025

Tijdens de lancering zijn de Gault&Millau Awards uitgereikt aan de winnaars van 2025. In totaal namen 20 winnaars een Award in ontvangst. De prijs voor ‘Chef van het jaar’ ging dit keer naar Emile van der Staak van restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen.

Titel
Restaurant & plaats
Naam
Chef van het JaarRijks®, AmsterdamJoris Bijdendijk
Jonge Chef van het JaarMerlet, SchoorlMarco Helsloot
Gastvrouw van het jaarJoann, EnschedeMandy Overbeek
Lifetime Achievement AwardDe Librije, ZwolleJonnie en Thérèse Boer
Best Dutch Chef AbroadPRU, Phuket ThailandJimmy Ophorst
Hoogste nieuwkomer van het jaarCadzand-BadDemain
Ambachtsman van het jaarParkheuvel, RotterdamErik van Loo
Sommelier van het jaarInter Scaldes, KruiningenTessa van de Wouw
Wijnkaart van het jaarAmsterdamBougainville
New Chef on the BlockArnhemKonijnenvoer
Groenterestaurant van het jaarBavelVannu
Prijs Plezier van het jaarAmsterdamEuropizza
Ontdekking van het jaarJispDe Lepelaar
Mediterraan restaurant van het jaarAmsterdamToscanini
Aziatisch restaurant van het jaarAmstelveenAmber Garden
Bistronoom van het jaarDen HaagCRU
Terras van het jaarCromvoirtNoble Kitchen
Cocktailbar van het jaarAmsterdamFlying Dutchmen Cocktails

Gault&Millau Groenterestaurant van het jaar: Vannu in Bavel

Restaurant Vannu in Bavel is door Gault&Millau bekroond tot Groenterestaurant van het Jaar 2025, een erkenning voor de creatieve en verfijnde groentekeuken van chef-kok Gijs Kemmeren en mede-eigenaar Iris Saaman. De gerechten van Vannu worden gekenmerkt door een speelse en doordachte benadering, waarbij de seizoenen en de omgeving een belangrijke rol spelen. Op dezelfde dag werd Kemmeren ook uitgeroepen tot New Chef On The Block, wat zijn innovatieve aanpak onderstreept. De veelzijdigheid van groenten staat centraal in zijn keuken, waarin hij telkens nieuwe mogelijkheden ontdekt en uitwerkt. Deze award bevestigt het succes van die visie.

Joris Bijdendijk

De prijs voor ‘Chef van het jaar’ ging dit keer naar Joris Bijdendijk, chef van Rijks*, restaurant Wils * en Wils Bakery Café in Amsterdam

Gault&Millau 2025

Alle restaurants met hoger dan 16 Gault&Millau-punten, klik op de naam om door te klikken naar de website van het restaurant.

Gault&Millau
Naam
Plaats
Michelinsterren
Lekker
19.5 De Librije Zwolle michelinmichelinmichelin 2
19 Tribeca Heeze michelinmichelin 4
19 Ciel Bleu Amsterdam michelinmichelin 12
18.5 Spectrum Amsterdam michelinmichelin 5
18.5 212 Amsterdam michelinmichelin 7
18.5 Brut 172 Reijmerstok michelinmichelin 1
18 De Groene Lantaarn Staphorst michelinmichelin 3
18 De Lindenhof Giethoorn michelinmichelin 20
18 t’ Nonnetje Harderwijk michelinmichelin 19
17.5 Sabero Leende michelin
17.5 De Treeswijkhoeve Waalre michelinmichelin 21
17.5 Kasteel Heemstede Houten michelin 26
17.5 Parkheuvel Rotterdam michelinmichelin 18
17.5 Fred Rotterdam michelinmichelin 9
17.5 Vinkeles Amsterdam michelinmichelin 23
17.5 François Geurds Restaurant Rotterdam michelinmichelin 31
17.5 De Nieuwe Winkel Nijmegen michelinmichelin 6
17.5 Flore Amsterdam michelinmichelin 8
17.5 De Bokkedoorns Overveen michelinmichelin 25
17 Aan de Poel Amstelveen michelinmichelin 29
17 Taiko Asian Cuisine Amsterdam
17 Bij Jef Den Hoorn Texel michelin 13
17 Inter Scaldes Kruiningen michelinmichelin 16
17 La Provence Driebergen-Rijsenburg michelin 85
17 Rijnzicht Doornenburg michelin 99
17 Joelia Rotterdam michelin 74
17 RIJKS® Amsterdam michelin 69
17 Zarzo Eindhoven michelin 15
17 Merlet Schoorl michelin 34
17 De Leuf Ubachsberg michelin 10
17 De Nederlanden Vreeland michelin 62
16.5 Perceel Capelle aan den IJssel michelin 65
16.5 De Kromme Watergang Hoofdplaat michelin 17
16.5 One Roermond michelin 81
16.5 Restaurant Smink Wolvega michelin 44
16.5 Vermeer Amsterdam michelin 40
16.5 De Vlindertuin Zuidlaren michelin 37
16.5 ’t Amsterdammertje Loenen a/d Vecht michelin
16.5 Da Vinci Maasbracht michelin 22
16.5 Wiesen Eindhoven michelin
16.5 Aan De Zweth Schipluiden 47
16.5 Codium Goes michelin
16.5 De Heeren van Harinxma Beetsterzwaag michelin 41
16.5 Ratatouille Food&Wine Haarlem michelin
16.5 Atelier Gulpen michelin 38
16.5 Noor Groningen michelin 32
16.5 Spetters Breskens michelin 78
16 Choux Amster­dam michelin (nieuw)
16 Onder de Linden Aduard michelin 56
16 Orangerie de Pol Doetinchem
16 Mos Amsterdam michelin 79
16 Bloemenbeek De Lutte michelin
16 Katseveer Wilhelminadorp 35
16 Damianz Roermond
16 PUUR ZEE by Imko’s Wijk aan Zee
16 Bolenius Amsterdam michelin 33
16 Tres Rotterdam (nieuw)
16 Bridges Amsterdam 42
16 Rantrée Maastricht
16 Zenith Apeldoorn michelin
16 De Kas Amsterdam michelin 76
16 De Burgemeester Linschoten michelin
16 Het Koetshuis Bennekom 59
16 Karel 5 Utrecht michelin
16 Demain Cadzand michelin
16 Latour Noordwijk aan Zee michelin 57
16 Wolfslaar Breda michelin 87
16 BAK Amster­dam
Gault Millau op de kaart
Gault&Millau op de kaart

Gault&Millau Best Dutch Chef Abroad 2025

Drie jonge chefs zijn uitgeroepen tot de nieuwste New Chefs On The Block. Josephien Blom (Héron, Utrecht), Dani Hoefnagels (Demain, Cadzand) en Demian Parasmo (Konijnenvoer, Arnhem) worden erkend om hun eigen stijl en visie op gastronomie. Tijdens een bijeenkomst in het Slachtstraat Filmtheater werden zij voorgesteld als veelbelovende talenten binnen de culinaire wereld. Elk van hen heeft een unieke aanpak, variërend van hyperlokale gerechten tot innovatieve plantaardige creaties en verfijnde eenvoud. Deze titel benadrukt hun groeiende invloed en de manier waarop ze de toekomst van de gastronomie vormgeven.

Josephien Blom combineert haar artistieke achtergrond met een sterke focus op lokale ingrediënten bij Héron. Dani Hoefnagels heeft in korte tijd een Michelinster behaald met Demain en streeft naar perfectie in elk gerecht. Demian Parasmo brengt met Konijnenvoer een innovatieve plant-based keuken tot leven en zet zich in voor een positieve werkcultuur. Hun passie, vakmanschap en toewijding maken hen tot inspirerende figuren in de culinaire wereld. Met deze erkenning worden ze in de schijnwerpers gezet als de toekomst van de Nederlandse gastronomie.

New Chefs on the Block

New Chefs on the Block: vlnr Dani Hoefnagels, Josephien Blom en Demian Parasmo, foto: Cobus Boele

Meer over de restaurantgidsen

Michelinsterren gerecht Jozua Jaring

Michelinsterren

Bekijk de nieuwe sterrenrestaurants in Nederland en een overzicht van alle restaurants in de Michelingids met sterren, inclusief Gault&Millau en Lekker top 100.

lekker

Lekker

Lekker is de best verkochte restaurantgids van Nederland. 60 professionele rapporteurs bezoeken ieder jaar ruim 600 restaurants, bekijk hier de top 100.

Bib Gourmand

Michelin Bib Gourmand

De Michelin Bib Gourmand is een onderscheiding voor een restaurant dat een menu aanbiedt met een uitstekende prijs-kwaliteit. Bekijk hier het overzicht!

Ontvang als eerste het Gault&Millau nieuws in de kokswereld nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Gault Millau nieuwsbrief

Onze partners