Alliance Gastronomique

Alliance GastronomiqueDe Gieser Wildeman in Noordeloos, Fred in Rotterdam en Vinkeles in Amsterdam zijn op 29 november 2010 in Merlet in Schoorl gepresenteerd als de nieuwe leden van de Alliance Gastronomique.

Per 1 januari 2011 breidt de Alliance Gastronomique zich uit met drie Nederlandse leden waarmee het aantal leden op 36 komt te staan.

Vinkeles in Amsterdam, De Gieser Wildeman in Noordeloos en restaurant Fred in Rotterdam-Kralingen hebben de uitnodiging aangenomen om tot de Alliance toe te treden.

René Bornmann, Danny Dwarswaard en René Tichelaar en Fred Mustert werden door hun Alliance-vakbroeders officieel als lid van de Alliance Gastronomique geïnaugureerd tijdens het feestelijke jaardiner in restaurant Merlet in Schoorl.

De voorzitter, Gerrit Greveling van Chalet Royal te ’s-Hertogenbosch, was verheugd de Alliance-vlag aan de drie nieuwe collega’s te kunnen overhandigen tijdens de spetterende jaarafsluiting van de vereniging. ‘Wij zijn er trots op deze nieuwe toprestaurants binnen onze gelederen te verwelkomen. Hiermee versterkt de Alliance haar positie en kunnen wij het culinaire pad verder bewandelen om de gasten te laten genieten van “het echte eten”. Sinds de oprichting gaat de Alliance de strijd aan tegen de smaakvervlakking en door het uitbreiden van contacten met lokale boeren, telers, fokkers vissers en jagers en te werken met kleine en ambachtelijke producten zal dit op langere termijn de toekomst en de kwaliteit van de producten van eigen bodem ten goede komen.”

Voor patron Danny Nolet van restaurant Nolet/Het Reymerswale was het tegelijkertijd zijn afscheid van de Alliance. Het restaurant heeft per 1 oktober haar deuren gesloten en Danny Nolet richt zich volledig op zijn Vistro.

twitter-evenement Alliance Gastronomique twitter lunch

Gratis nieuwsbrief

Gastronomie

Restaurantgidsen

Samenwerking

Leveranciers

Snijplank.nl
specialist snijplank vlakken

Rungis BV
enthousiast over groenten

Nice to Meat
meat is art

Unilever Food Solutions
ontvang gratis proeflepel!

Hanos Horeca Groothandel
wereld in vers &(non-)food

Schmidtzeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Honig Professional
nu vernieuwde soepen

Webwinkels

Koksmessen
bij knivesandtools.nl

Libre Verpakkingen
vacuumzakken en meer

Kokswinkel.nl
online winkel voor koks

Werken en leren

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca

De Culinaire Makelaar
voor detachering van koks

Deel dit artikel