10 April Science is cooking 3 (tevens koksforum.nl meeting?)

Zijn er leuke evenementen of beurzen op komst? kijk / post ze hier.
Plaats reactie
ralph geerts

10 April Science is cooking 3 (tevens koksforum.nl meeting?)

Bericht door ralph geerts »

10 april is de week feest in wageningen.

wie gaat er mee en waar gaan we eten ?

tot nu toe gaan mee :

Haute-cuisine Marc van Winden, Inter Scaldes
Leo Leo Kortland, Gieser Wildeman
Niels Niels van de Berg, Gieser Wildeman
Ralph Ralph Geerts, Inter Scaldes
Styliekokie Frank Steefland, auberge de keiviet
Waal Waal Sterneberg, De Liberije
Laatst gewijzigd door ralph geerts op 28 feb 2006, 18:46, 2 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Reportage over de tweede editie van Science is cooking

Bericht door Niels »

Reportage over de tweede editie van Science is cooking in Wageningen.

Het heeft even geduurd, maar ik heb mijn best weer gedaan er een leuk verslag van te schrijven.

Dit mag je niet missen!
http://www.kokswereld.nl/content/scienc ... oking.html
Laatst gewijzigd door Niels op 04 nov 2007, 23:43, 1 keer totaal gewijzigd.
styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie »

ik wil wel meegaan lijtk em gezzelig wie woont er vlakbij gouda of omstreken misschien kunnen we dan wat regelen met carpoolen met vriendelijke groet frank
ralph geerts

Re: Reportage over de tweede editie van Science is cooking

Bericht door ralph geerts »

Niels schreef:Reportage over de tweede editie van Science is cooking in Wageningen.

Het heeft even geduurd, maar ik heb mijn best weer gedaan er een leuk verslag van te schrijven.

Dit mag je niet missen!
http://www.nielsvdberg.nl/dossier/scien ... -02-06.htm
top verslag niels
waal
Berichten: 87
Lid geworden op: 27 nov 2005, 19:37
Locatie: Den Bosch

Bericht door waal »

ik ga denk ik ook wel.
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

Leo heb jij nog suggesties voor verzamlen ? :mrgreen: dan neem ik weer bolussen mee.

en waar gaan we eten en wie gaan er mee eten ?
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

ik heb 11 plaatsen hier thuis.....

dus..dan kunnen we wel bij mij verzamelen...

22 bolussen dus.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie »

werk niet meer bij de hooiberg maar werk nu bij auberge de keiviet groet frank
sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak »

dit klinkt heel intresant heeft iemand wat meer info
over de kosten van hoe laat tot hoe laat
waar moet je je aanmelden e.d. ?
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

kosten zijn er niet aan verbonden..
alhoewel ik wel heb overwogen entree geld te vragen.. :D
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
waal
Berichten: 87
Lid geworden op: 27 nov 2005, 19:37
Locatie: Den Bosch

Bericht door waal »

ik ga met eigen vervoer want d'r gaan ook een paar klasgenoten mee
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

volgens mij is de datum nog niet 100% zeker..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

ow ??
Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Bericht door Niels »

Van Wageningen UR website:

De symposia van 12 december 2005 en 13 februari 2006 waren de eerste uit een serie van zes. Het volgende symposium zal in april of in mei 2006 plaatsvinden. Zodra de datum vaststaat, zal deze op deze website bekendgemaakt worden. Wilt u per email op de hoogte gehouden worden, dan kunt u een email sturen naar els.jansen@wur.nl
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

http://www.2vandaag.nl/index.php?module ... &sid=30391

was vandaag op tv..

niels en mij hebben ze er uitgeknipt..
:P
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
marnix
Berichten: 66
Lid geworden op: 29 aug 2004, 03:38
Locatie: Hardinxveld

Bericht door marnix »

en jij vind dat gek?!?!?!?!
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

ja marnix...jij ontwook erg goed die cam....

8)
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

of hij bleef gewoon niet plakken :P
Roy
Berichten: 20
Lid geworden op: 16 mar 2006, 22:08

Bericht door Roy »

kan je daar gewoon zo los heen?
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

Yep..
Weet niet of je je dit x weer moet aanmelden..
:roll:
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Roy
Berichten: 20
Lid geworden op: 16 mar 2006, 22:08

Bericht door Roy »

als je meer weet laat het ff weten dan. Wil daar graag bijzijn
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

datum is bekend gemaakt is missethoreca : 10 april 13.30
Roy
Berichten: 20
Lid geworden op: 16 mar 2006, 22:08

Bericht door Roy »

moet je je nog ergens opgeven?
naar bellen ofzo of loop je zo naar binnen?
styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie »

ik had vraagje spreken we ergens af of gaat iedereen voor zich zojah waar spreken we af en hoelaat ciao frank
1 dag niet gekookt is een dag niet geleefd
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

ik ben door omstandigheden verhinderd
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

Ik zie het...begrijpelijk.

Er bestaat 'n kans dat ik ook niet ga..hangt er nog 'n beetje van af..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie »

wie gaat er nu wel wie gaat er nu niet en moet je opgeven nog mensen die willen meerijden laat me weten heef tiemand het adres????? frank
1 dag niet gekookt is een dag niet geleefd
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

Ik kan helaas ook niet om verschillende redenen.
Een goed verslag van niels en marc..wil ik zeker horen!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Bericht door Niels »

Wat ik weet over wie er wel en niet meegaan is:

Haute-cuisine Marc van Winden, Inter Scaldes >>wel
Leo Leo Kortland, Gieser Wildeman >>waarschijnlijk verhinderd
Niels Niels van de Berg, Gieser Wildeman >>wel
Ralph Ralph Geerts, Inter Scaldes >>helaas verhinderd
Styliekokie Frank Steefland, auberge de keiviet>>wel
Waal Waal Sterneberg, De Liberije >>hopelijk wel

Ik ga er van uit dat net als de vorige keer het niet nodig is je zelf op te geven

Het derde symposium Science is Cooking in Wageningen zal plaatsvinden op:

maandag 10 april 2006, 13.30 - 17.00 uur
in zaal C6 van het Scheikundegebouw *),

*) een routebeschrijving vindt u hier: http://www.wur.nl/NL/over/Organisatie/plattegrond/

Dreijenplein 4 in Wageningen

De toegang is gratis.

U bent van harte uitgenodigd deel te nemen en tevens willen we sterk aanmoedigen dat u voor of tijdens de bijeenkomst uw ervaringen deelt m.b.t. de te behandelen onderwerpen.

Programma:

13.30-14.00 Ontvangst, koffie/thee

14.00-15.15 Meringues van melk?!

Op 10 april zal een onderdeel van het symposium gewijd zijn aan meringues. In het bijzonder gaat het om de vraag welke ingrediënten echt nodig zijn om een meringue te kunnen maken, en waarom juist die ingrediënten.

We weten dat je met ei-eitwit een prima meringue kunt maken, maar wat zit erachter aan wetenschap? En als we die wetenschap dan paraat hebben, kunnen we er dan wat leuks, onverwachts mee? We zullen tijdens het symposium een kijkje in ons keukenlaboratorium geven.

We zullen met name laten zien dat je ook een meringue met melk kunt maken, zonder gebruik te maken van ei-eiwit! We zullen dit ook verklaren met een aantal simpele principes, die hopelijk een ieder aanzetten om verder te experimenteren in de keuken om zo tot andere verrassende andere schuimen te komen.

15.15-15.45 Pauze

15.45-17.00 Stamppotbereiding

Tijdens het vorige symposium hebben we ook gevraagd naar kookaanwijzingen op het gebied van de stamppotbereiding. Deze middag gaan we in op een aantal reacties. Bijvoorbeeld, is het waar dat wortels voor een hutspot verkleuren als je ze samen met de uien gaar kookt? Of leidt het samen koken van groenten en aardappels tot zachtere aardappels.

Om stamppot goed te begrijpen verdient de basis van een stamppot extra aandacht. We nemen daarom deze middag de bereiding van aardappelpuree onder de loep. Aan bod komt o.a. hoeveel vet kun je kwijt in de puree, verschilt dit voor vastkokende of kruimige aardappels en hoe kun je vetopname in een puree verder beïnvloeden?

Meer informatie? www.fph.wur.nl en www.cookandchemist.com of per email: els.jansen@wur.nl

*) een routebeschrijving vindt u hier: http://www.wur.nl/NL/over/Organisatie/plattegrond/
styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie »

niels en de rest gaan we ook nog ergens eten dan enhoe doen we het met vervoer gaat iedereen met eigen vervoer als iemand dicht bij gouda woont kan die best ophalen laat me even weten ciao frank
1 dag niet gekookt is een dag niet geleefd
Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Bericht door Niels »

Of we ergens gaan eten moeten we dan maar even bekijken.
Ik zelf rij met John de Bruin mee, een fanatieke hobby kok die bij de Gieserwildeman stage heeft gelopen (van uit Noordeloos).

Om het allemaal niet onnodig ingewikkeld te maken en omdat ik niemand uit kan nodigen om mee te rijden in de auto van een ander denk ik dat het het beste is zelf naar Wageningen te komen.

We kunnen in Wageningen even bellen als we daar zijn.
Mijn nummer is 06 109206**
Laatst gewijzigd door Niels op 10 apr 2006, 21:14, 1 keer totaal gewijzigd.
waal
Berichten: 87
Lid geworden op: 27 nov 2005, 19:37
Locatie: Den Bosch

Bericht door waal »

ben d'r niet want heb toetsen op school :?
styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie »

is goed niels dan zie ik je vanmiddag is dat john de bruin van de ispc uit utrecht spreek je frank
1 dag niet gekookt is een dag niet geleefd
Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Verslag derde science is cooking symposium in Wageningen.

Bericht door Niels »

Verslag derde science is cooking symposium in Wageningen.

Moleculaire gastronomie is hot
Ook deze derde samenkomst van wetenschappers en koks trekt letterlijk weer volle zalen.
Mede zal dit komen door televisie programma's als Twee Vandaag en Editie NL die berichtten over deze nieuwste rage.

Dit lijkt op het eerste gezicht misschien best aardig maar eigenlijk vind ik dat door deze programmamakers het onderwerp koken en chemie zeer tekort wordt gedaan!
De mensen van RTL Editie NL geven hun journalistieke hoogstandje de titel; "Koken voor nerds" mee.

Bijna gekscherend worden de stikstof brouwsels en vloeibare hutspot op TV geproefd, "dat is nu moleculaire gastronomie" is het beeld dat gevormd wordt.

Bovenstaande is waar het in Wageningen gelukkig niet over gaat.

Meer... > http://www.overkoken.eu/dossier/science ... -04-06.htm
sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak »

mooi uitgewerkt niels ben ook geweest maar had het gevoel dat de proffesoren wel beter hun huiswerk hadden kunnen doen.
is een creme brulee en een croissant schuim ? of verwarren we lucht met schuim.
mag koper gebruikt worden in een keuken en zo nee heeft dan een discussie over een beter effect zin
(telefoontje naar de keurings dienst van waren en je hebt een antwoord waarom het niet mag en waarschijnlijk ook een antwoord op je vraag)

zal van de week een mailtje sturen of het niet handiger is om een forum hiervoor op te zetten mensen zullen dan eerder reageren,vragen die opkomen kunnen direct opgezocht worden, en iedereen kan er zoveel tijd voor nemen als hij zelf wil.
styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie »

jah was inderdaad leuk ga de volgende keer zeker weer heb er wel wat van geleerd niels vond gezzelig mazzel frank
1 dag niet gekookt is een dag niet geleefd
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

we kunnen hier misschien wel 'n Subgroup over maken, op het forum hier.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

Niels zijn text van "echt eten" ...wat is echt?
ik wil het zelf "lekke eten" noemen...maar tja..wat is lekker.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Plaats reactie