Creatief met Vadouvan

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Creatief met Vadouvan

Bericht door Leo »

Helemaal hip is vadouvan op moment..
Iemand al leuke dingen mee gemaakt?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

blini's ;)
Wiljan
Berichten: 181
Lid geworden op: 02 mar 2006, 15:23
Contacteer:

Bericht door Wiljan »

Alweer oud, vorig jaar veel mee gewerkt.
Op den duur vindt ik de geur erg penetrant en tegenstaan
Je bent een rund als je met Carpaccio stunt
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

alles met mate gebruiken
Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Bericht door Cees »

Nog niet mee gewerkt, gehoord dat het een soort kerrie is? Is er iemand met een beetje meer info hierover ? Zou mooi zijn :)
anne
Berichten: 5
Lid geworden op: 10 aug 2006, 14:54
Locatie: Drachten
Contacteer:

vadouvan

Bericht door anne »

Vadouvan is een Indische mengeling van gemalen kruiden en specerijen bestaande uit o.a. mosterdzaad, kurkuma, komijnzaad , peper, kari, look en fenugrec. Creatieve chefs gebruiken het in hun gerechten.

kurkuma:
Het wordt gemaakt van de wortel van de plant. Het is een vast bestanddeel van kerriepoeder (curry) en geeft hieraan zijn gele kleur

kari:kerrie

Fenugrec:
Van Fenegriek worden de zaden en de bladeren gebruikt in de keuken. Deze worden zowel gedroogd als vers gebruikt. Ze hebben een kruidige, bittere smaak en ruiken licht naar vers hooi. Fenegriek wordt vooral gebruikt in de Indische (curry), de Arabische (Gebak en Brood) en de Noord-Afrikaanse (Vlees en Vis) keuken.
Ook als toevoeging aan kaas vindt het zijn toepassing, analoog aan komijn.
Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Bericht door Niels »

Wat ik begrepen heb speelt de fermentatie van boven genoemde ingrediënten ook een grote rol.
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

gefermenteerde groente?

dat was ons toch verteld?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Bericht door Cees »

Leo schreef:gefermenteerde groente?

dat was ons toch verteld?
Eergisteren binnen gekregen en de inhoud etc zien er idd wel gefermenteerd uit.

Ook even iets van gemaakt, en ik moet zeggen dat ik het erg lekker vind, maar dat sommige collega's koks het niet lekker vonden. Maar dat is vaak als er wat nieuws is :P
Laatst gewijzigd door Cees op 30 jan 2007, 23:18, 1 keer totaal gewijzigd.
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

Ik vind het smaakje wel lekker.
Wat heb je er mee gemaakt?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Bericht door Cees »

Niks bijzonders eigenlijk, was druk maar toch zeer nieuwsgierig naar de smaak en heb er snel een simpele saus van gemaakt....Nu ga ik er een gerecht mee bedenken...
jerno
Berichten: 55
Lid geworden op: 21 mar 2007, 22:13
Locatie: Tienen

Bericht door jerno »

ik heb van vadouvan een bouillon gemaakt

en dan heb ik bij lam een sausje van ras el hanout gemaakt
Gebruikersavatar
rous
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 mar 2007, 15:14
Locatie: noorden, nieuwkoop

Bericht door rous »

Wij gebruiken het ook voor ondermeer saus ervan maken en een stukje zeeduivel mee bakken.

Ik vind het persoonlijk erg lekker. :)
koken = spelen met temparatuur.
Plaats reactie