Ik ben Alex, 37 en absoluut geen kok (wel groot liefhebber van eten..).
Reden van mijn bezoek en dit bericht op het forum is alsvolgt.
Ik ben een liefhebber van vis, duiken en het Caribisch gebied waar ik enkele jaren heb gewoond.
In deze periode ben ik zeer actief geweest in het vangen en eten van Lionfish / koraalduivel. Deze vis komt hier oorspronkelijk niet voor en heeft nagenoeg geen natuurlijk vijanden en eet al het jonge spul op van het koraal.

Deze prachtige vis is heerlijk om te eten en zeer veelzijdig als het gaat om het consumeren ervan, sushi, geheel, filet etc.
Nu ben ik aan het uitzoeken hoe en tegen welke prijs ik deze vis op de markt kan zetten in Europa aangezien deze hier nog niet aangeboden wordt anders dan als aquariumvis.
Er moet uiteraard wel een markt voor zijn.
Mijn idee is de wat exclusievere restaurants aangezien het vangen en handelen niet in massa kan. Er moet echt op gejaagd worden door een duiker op het koraal.
Nu voor de koks:
Is dit een aantrekkelijke vis voor de exclusievere resaurants?
Wat is de beste methode van aanbieden? filet, geheel. diepgevroren?
Het is een exotishe vis welke met aandacht behandeld moet worden gezien de scherpe stekels.
Het gif zit alleen in het bovenste gedeelte vd pennen en is niet dodelijk (wel zeer pijnlijk) en neutraliseert bij hitte.
Reacties meer dan welkom en gewaardeerd.
