Bereken de schoonprijs van vis

Maak je calculatie in de kokswereld kostprijsberekening, ontdek hoeveel je overhoudt en wat de prijs wordt. Bij het schoonmaken van vis en groente heb je altijd verlies in gewicht. Hoe groot het rendement precies is, en wat voor gevolgen het heeft voor de prijs, reken je hier uit.

Gefileerde zeebaars

Vul zelf in
Vul zelf in hoeveel jouw inkoopprijs is en hoe zwaar jouw portie mag worden. Dit kan omdat zowel de vuilprijs als de portiegrootte zijn aan te passen. De vuilprijs en de schoonprijs zijn in euro's per kilogram.

Voorbeeld
Je koopt ongefileerde griet voor € 15 per kilo. De tabel rekent uit dat de prijs van filet zonder vel € 37,80 is. Jij vult in dat een portie 90 gram mag wegen. De tabel rekent uit dat een portie jou € 3,65 inkoop kost.

Product Vuil
€/kg
% Schoon
€/kg
Portie
gram
Portie­prijs

 

Jouw aanvullingen zijn belangrijk
Heb je opmerkingen of aanvullingen voor deze tabel? Geef dan hier je reactie.

Genoemde prijzen zijn een indicatie voor de gemiddelde horeca-inkoopprijzen ex. btw. Met de vuilprijs wordt bij vis betreft het de vis met kop en zonder ingewanden. Met de schoonprijs wordt bij vis een filetprijs zonder vel bedoeld.

Kostprijsberekening schaal- en schelpdierenkostprijsberekening
Schaal- en schelpdieren
Hoeveel visvlees houd je over van een kilo langoustines? En wat wordt de inkoopprijs als je 50 gram wilt serveren? Bereken het hier eenvoudig.
Bereken nu
Kostprijsberekening groentekostprijsberekening
Groente
Geen verrassingen meer bij het schoonmaken van artisjokken, tuinbonen of bijvoorbeeld asperges. Je kosten staan van te voren vast.
Bereken nu
Kostprijsberekening fruitkostprijsberekening
Fruit
Bereken eenvoudig hoeveel je overhoud van een verse ananas. Ook bij het uitsnijden van citrus laat je niets meer aan het toeval over, ook niet wat betreft de prijs.
Bereken nu

 

Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Hollandia
samen grenzen verleggen

Vier het Seizoen
inspiratie voor chef-koks

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Gastvrij Rotterdam
18 t/m 20 september 2017

OFYR
the art of outdoor cooking

Unilever Food Solutions
opsmaak magazine

Nice to Meat
meat is art

Nestlé Professional
making more possible

Rungis
enthousiast over groenten

Cookinglife
servies winkel

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca