bouillon van tonijn

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
wim.dj
Berichten: 5
Lid geworden op: 01 aug 2007, 14:36
Locatie: Bertem

bouillon van tonijn

Bericht door wim.dj »

Onlangs super lekkere jus van tonijn geproefd, echt heerlijk!
zou het graag zelf is willen maken, word gemaakt met gedroogde tonijn.
Heb zelf al iets geprobeerd maar was echt niet lekker. Iemand een idee :?:
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: bouillon van tonijn

Bericht door Leo »

Moet je richting de japanse keuken zoeken volgens mij. Met gedroogde tonijn, om te raspen
Van verse tonijn, vond ik de bouillon niet zo lekker. Maar..kan zijn dat ik daar een foutje heb gemaakt.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: bouillon van tonijn

Bericht door Maurits »

Was het niet jus de veau op smaak gemaakt met bonitovlokken (idd gebruikt in de Japanse keuken, zoals Leo al zei)? Puur van die vlokken zal het te overheersend zijn, denk ik.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
wim.dj
Berichten: 5
Lid geworden op: 01 aug 2007, 14:36
Locatie: Bertem

Re: bouillon van tonijn

Bericht door wim.dj »

ok bedankt zal het is proberen laat julie weten wat het geworden is. :D
Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Re: bouillon van tonijn

Bericht door Emiel »

Of consomme van vis waar je botarga in laat infuseren, maar dat is dan weer kuit en dan ook weer niet echt tonijn...
Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: bouillon van tonijn

Bericht door JeroenTrimbos »

Dit laat mij meer aan Miso pasta aangelengd met water denken...
Practice what you preach
Gebruikersavatar
limo factory
Berichten: 195
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:40
Locatie: Streefkerk
Contacteer:

Re: bouillon van tonijn

Bericht door limo factory »

Maak bouillon van de afsnijdsels van tonijn, scheut kikkoman, veel knolselderij, een beetje ander boeket en een beetje "dashi moto" poeder van Yama foods. (bouillonpoeder voor tonijn bouillon, dashi. Best prijzig zo'n zakje maar wel heel lekker)
Passeren - inkoken - resultaat een mooie heldere tonijnbouillon.

Een beetje van mezelf en een beetje van .....

Groeten Erik
Plaats reactie