Onlangs super lekkere jus van tonijn geproefd, echt heerlijk!
zou het graag zelf is willen maken, word gemaakt met gedroogde tonijn.
Heb zelf al iets geprobeerd maar was echt niet lekker. Iemand een idee
Moet je richting de japanse keuken zoeken volgens mij. Met gedroogde tonijn, om te raspen
Van verse tonijn, vond ik de bouillon niet zo lekker. Maar..kan zijn dat ik daar een foutje heb gemaakt.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth www.koksforum.nl
Was het niet jus de veau op smaak gemaakt met bonitovlokken (idd gebruikt in de Japanse keuken, zoals Leo al zei)? Puur van die vlokken zal het te overheersend zijn, denk ik.
Maak bouillon van de afsnijdsels van tonijn, scheut kikkoman, veel knolselderij, een beetje ander boeket en een beetje "dashi moto" poeder van Yama foods. (bouillonpoeder voor tonijn bouillon, dashi. Best prijzig zo'n zakje maar wel heel lekker)
Passeren - inkoken - resultaat een mooie heldere tonijnbouillon.