Mooiste chateau Benelux.
-
Good Food
- Berichten: 10
- Lid geworden op: 17 dec 2006, 11:18
- Locatie: valkenburg aan de geul
- Contacteer:
Mooiste chateau Benelux.
Beste Moderators Terry en Leo,
Ik zal me even voorstellen. Ben Hans Snijders chef de cuisine chateau Neercanne te Maastricht. Ik ben toevallig op jullie site terecht gekomen en vind het een goed initiatief om over het metier te praten en te dicussieren.Ik heb in via het blok "contact "een aanwijziging gegeven over het woord PLICEREN. De juiste term is MONDER of EMONDER. Tenminste als je over vaktermen spreekt. Pliceren wordt niet in het nederlands noch in het frans gebruikt. zo kennen we termen als barderen glaceren etc. Dit zijn franse termen.
Verder wil ik best wel eens af en toe reageren op sommige zaken,en eens meedenken. Tien mensen weten meer als 1.
Succes met jullie forum.
Hans Snijders
Ik zal me even voorstellen. Ben Hans Snijders chef de cuisine chateau Neercanne te Maastricht. Ik ben toevallig op jullie site terecht gekomen en vind het een goed initiatief om over het metier te praten en te dicussieren.Ik heb in via het blok "contact "een aanwijziging gegeven over het woord PLICEREN. De juiste term is MONDER of EMONDER. Tenminste als je over vaktermen spreekt. Pliceren wordt niet in het nederlands noch in het frans gebruikt. zo kennen we termen als barderen glaceren etc. Dit zijn franse termen.
Verder wil ik best wel eens af en toe reageren op sommige zaken,en eens meedenken. Tien mensen weten meer als 1.
Succes met jullie forum.
Hans Snijders
Bonjour messieurs et mes dames !
-
ralph geerts
Dag hans. Leuk om om u hier op het forum te hebben!.
Had het er met Rene vandaag nog over, dat mr. Snijnders zich had aangemeld.
In ieder geval hartelijke welcome op het forum!
Wel leuk, had 3 jaar geleden nog een week stage gelopen bij u, voordat u bij ons kwam koken!
Klein wereldje he...
Had het er met Rene vandaag nog over, dat mr. Snijnders zich had aangemeld.
In ieder geval hartelijke welcome op het forum!
Wel leuk, had 3 jaar geleden nog een week stage gelopen bij u, voordat u bij ons kwam koken!
Klein wereldje he...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
emonderen
hoi Hans
Ik heb een vraag
Ik ben momenteel werkzaam bij martin bruggeman (Chef en meesterkok) te restaurant hof van herstal in echt
Wij hadden de vraag gekregen van de chef om op te zoeken of der nog een ander woord bestaat voor pliceren omdat wij op school leren dat pliceren het ontvellen van een tomaat is namelijk
dus daarom kwam ik op dit forum uit met de vraag
hoeso leren wij op school het pliceren en niet het emonderen of monderen wat dat betekent het eigenlijk echt namelijk
Ik ben momenteel zelfstandig leerlingkok 3 jaars op het arcus collega te sittard
gr kevin smeets
Ik heb een vraag
Ik ben momenteel werkzaam bij martin bruggeman (Chef en meesterkok) te restaurant hof van herstal in echt
Wij hadden de vraag gekregen van de chef om op te zoeken of der nog een ander woord bestaat voor pliceren omdat wij op school leren dat pliceren het ontvellen van een tomaat is namelijk
dus daarom kwam ik op dit forum uit met de vraag
hoeso leren wij op school het pliceren en niet het emonderen of monderen wat dat betekent het eigenlijk echt namelijk
Ik ben momenteel zelfstandig leerlingkok 3 jaars op het arcus collega te sittard
gr kevin smeets
Pliceren
Bij ons op school leren we wel het woord monderen, ze hebben wel pliceren genoemd maar het word met monderen aangeleerd.
Gilde Opleidingen Venlo zit ik op, op de laaghuissingel en krijg les van Meesterkok Vanhautem
Gilde Opleidingen Venlo zit ik op, op de laaghuissingel en krijg les van Meesterkok Vanhautem
Veni, vedi, ik werd chef
Re: Pliceren
Klopt ja, zo leren ze het bij ons ookKoeno schreef:Bij ons op school leren we wel het woord monderen, ze hebben wel pliceren genoemd maar het word met monderen aangeleerd.
Gilde Opleidingen Venlo zit ik op, op de laaghuissingel en krijg les van Meesterkok Vanhautem
doe de opleiding basiskok niveau 2 leerjaar 1 op het mondriaan college te den haag
