IJS

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

IJS

Bericht door Leo »

Lekkere aparte ijsjes? wat vinden jullie lekker...
hartig of zoet? parfait..etc..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

Kruidnagelijs voorbij de Aardbeien.
30 gram kruidnagels op 1 liter compositie...
staafmixen...zeven. echt lekker..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Pieter
Berichten: 744
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter »

Ik ga voor tonkabonen :) ( btw danny waar blijven ze ;) ? )
Vind smaken mixen ook wel leuk. Vooral fan van roomijs eigenlijk. Een goed bereid vanilleijs vind ik ook al super.

Of een roomijs van een talisker whiskey.
Heb ineens een idee voor een sigaren whiskey ijs combinatie.
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

ik vind parfait ook vet mooi en makkelijker om thuis te maken dan roomijs. Door mijn huide werkgeven ben ik ook enorm geinspireed met gebruik van specerijen in deserts dus ook in ijs :D lekker
Pieter
Berichten: 744
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter »

parfait is ook lekker. Ooit eens bitterkoekjes parfait gemaakt, ook wel oke :)
marnix
Berichten: 66
Lid geworden op: 29 aug 2004, 03:38
Locatie: Hardinxveld

Bericht door marnix »

En als je eens stap verder ga zoals
ganzenleverparfait, sardineroomijs, grove mosterdroomijs, roomijs met de smaak van eieren en spek.

Deze smaken heb ik een jaar geleden gegeten bij the fat duck, en het was allemaal echt lekker.

Die van sardine misschien iets minder.

En hoe ver kan je gaan in smaakjes ijs, kan je alles in je ijsmachine gooien.
marnix
Berichten: 66
Lid geworden op: 29 aug 2004, 03:38
Locatie: Hardinxveld

Bericht door marnix »

er schijn in Venezuela een ijssalon te zijn met 806 verschillende smaken ijs, smaken waaronder kaas met spaghetti, rode biet en mais.
Ze staan hiermee in het guinness book of records.
Willem-chef
Berichten: 150
Lid geworden op: 18 feb 2006, 00:08

Bericht door Willem-chef »

ik ben meer een sorbet-mens.

yoghurt-kaneel is erg lekker, het gekste is ooit sorbet van Lapsang Souchong (goed geschreven?) thee geweest.

roomijs van kerrie of roomijs van kummel heb ik ook ooit gemaakt, best wel lekker, maar je kan het niet zomaar overal bij gebruiken.
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

Frambozen sorbet met roze pepertjes ...dat is ook erg lekker...
of mango met rode peper....
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie »

thijm rozemarijn ijs echt lekker met beetje heidehoning erdoor of lieve vrouw bedstro ijs ook echt lekker !!
1 dag niet gekookt is een dag niet geleefd
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

hoe gebruik je dat onze lieve vrouwe bedstro dan?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
danny
Berichten: 200
Lid geworden op: 31 jan 2006, 20:53
Contacteer:

Bericht door danny »

Parfait of ijs van een pastis----------------anijs.
dit in combinatie met hete jetbees...........................In roomboter gebakken aardbeien met een paar flinke halen met de zwarte pepermolen!!!!!!!!!!!!!!!

fucking lekker
tja
mlp
Berichten: 51
Lid geworden op: 12 mar 2006, 18:58
Locatie: den haag

Bericht door mlp »

Als je onze lieve vrouwe bedstro binnen krijgt van de groente leverancier is het nog heel mooi groen maar geeft het bijna geen smaak af aan je ijs. Dus wij bewaren het dan buiten de koelcel voor een aantal dagen zodat het iets rijper word en het meer smaak afgeeft. Dan is het alleen een kwestie van meetrekken in je ijsbasis.

Wat ik ook helemaal super vind is ananas basilicum sorbet. 1 kg ananas met 8 dl suikerwater en 10 bossen basilicum. Ananas garen in het suikerwater, de bossen basilicum blancheren in water en goed uitwringen. Daarna ananas met suikerwater en basilicum (als alles koud is anders verkleurt je basilicum direct) door cutteren en zeven. Daarna opdraaien in de ijsmachine en als laatste scheutje eiwit mee draaien in de ijsmachine. super!!!! :D
ken je klassiekers!
styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie »

dat is zeker lekker ijs lexmond wanneer ga je weer maken:p
1 dag niet gekookt is een dag niet geleefd
mlp
Berichten: 51
Lid geworden op: 12 mar 2006, 18:58
Locatie: den haag

Bericht door mlp »

nou ik zal het binnenkort wel weer gaan maken maar niet bij de kieviet :D
ken je klassiekers!
sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak »

rabarber wittechocolade straciatella
MartijnHessen
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 jun 2006, 18:50
Locatie: Beverwijk
Contacteer:

Bericht door MartijnHessen »

Mijn persoonlijke favoriet is karnemelk-sorbet ijs.
Eerst creeer je hangop van je karnemelk, het residu maak je op 15 graden baume met suiker. In de sorbetiere draai je halflobbig en meng het met italiaans schuim.
Koken is geen vak, het is een levenswijze!
Plaats reactie