
Een naslagwerk over de 100 % Belgische haute cuisine van vandaag
Unilever Foodsolutions stelt in preview “De essentie, de eigentijdse keuken” voor, een boek van Jean-Pierre Gabriël over de kooktechnieken van vandaag. Met zijn 416 bladzijden dient het boek zich aan als een bron van informatie en een praktisch werkinstrument voor de eigentijdse kok.
Zeven koks hebben eraan meegewerkt, en niet de minste, ware ijkpunten op de Belgische culinaire scène. Samen zijn ze goed voor 14 Michelinsterren: Peter Goossens – Hof van Cleve, Yves Mattagne – Sea Grill, Bart De Pooter – De Pastorale, Wout Bru – Chez Bru, Viki Geunes – ’t Zilte, Sang Hoon Degeimbre – L’Air du Temps, Filip Claeys – De Jonkman.
In 416 pagina’s, geïllustreerd met 120 foto’s van recepten en culinaire toepassingen, bereikt “De essentie, de eigentijdse keuken” van meet af aan zijn doel: een goudmijn aan informatie en een werkinstrument dat uniek is in zijn soort. Dit 100 % Belgische boek zal zeker en vast weerklank vinden bij koks en foodies in België en ver daarbuiten.
Beschrijving “De essentie, de eigentijdse keuken”
Tekst en fotografie Jean-Pierre Gabriël
Wetenschappelijke medewerking: Milovan Sale
416 bladzijden in kleur – Formaat: 22,5 x 29,7 cm
Hoofdstuk 1. Grondstoffen
Hoofdstuk 2. Principes en technieken
Hoofdstuk 3. Hedendaagse ingrediënten
Hoofdstuk 4. Culinaire oplossingen
Hoofdstuk 5. Thema’s en concepten
check de site