Griet

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Griet

Bericht door Leo »

Griet
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Rendement
3.62 Kg vuil (€11,50) de kilo
1.5 kg filet met vel.
1,35 kg filet zonder vel
380 gram kuit
in de kop zat nog 100 gram gaar vlees.
37% houd je filet over. Best aardig
Jammer van het kuit. Morgen maar kuit koekjes van maken.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 734
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Griet

Bericht door jeroenbr »

Waarom worden vissen met kuit, gevangen en geleverd? Om dat jij het bestelt, of door een fout? Meestal smaken vissen met kuit toch minder?
Ook is het misschien leuk (aangezien het warenkennis is) om erbij te plaatsen hoe het smaak, waarmee kan je het vergelijken? En of er ook alternatieven zijn.
Groet!
Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Griet

Bericht door Cees »

Ontzettend lekkere vis!
Kuitkoekjes? Lijkt me leuk...wil je het recept daarvan eens delen? Anders mischien via PM?
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Griet

Bericht door Leo »

Recept heb ik niet echt. Gewoon mixen met een beetje bloem en bakken. (zal wel een poffertjes pan proberen).
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Kees Dijkstra
Berichten: 9
Lid geworden op: 21 apr 2009, 07:42
Locatie: zaandam
Contacteer:

Re: Griet

Bericht door Kees Dijkstra »

jeroenbr schreef: Ook is het misschien leuk (aangezien het warenkennis is) om erbij te plaatsen hoe het smaak, waarmee kan je het vergelijken? En of er ook alternatieven zijn.
Groet!
Hele zachte vis smaak met een losse structuur.
Gepocheerd op een lage temperatuur vind ik ze het beste tot zijn recht komen, niet te veel aan toevoegen.

Alternatieven maar die zijn ook prijzig:
Heilbot
Tarbot

Ik ben benieuwd naar de kuit koekjes
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Griet

Bericht door Leo »

kuitkoekjes zijn gelukt. We maakten ze "vroeger"mij de Oude Rosmolen.
Heb de kuit gemixt met bloem en 2 eitjes. Daarna in matjes (flexipan) kort gegaard in de steamer op 70 graden.
Daarna ingevroren en daarna uit de matjes gehaald.
Daarna ontdooid (semi) gebakken in geklaarde boter.
Gaat perfect.

Daarna met cocktail saus gegeten.
niet iedereen vond het lekker. Kan ik wel in komen. Maar, het is wel lekkerder te maken. beetje creme friach etc.

Waar het mij om ging, is dat je veel kan weg gooien, maar je kan ook veel gebruiken.
(zal, morgen wat foto's posten)
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Griet

Bericht door Cees »

Leo schreef:kuitkoekjes zijn gelukt. We maakten ze "vroeger"mij de Oude Rosmolen.
Heb de kuit gemixt met bloem en 2 eitjes. Daarna in matjes (flexipan) kort gegaard in de steamer op 70 graden.
Daarna ingevroren en daarna uit de matjes gehaald.
Daarna ontdooid (semi) gebakken in geklaarde boter.
Gaat perfect.

Daarna met cocktail saus gegeten.
niet iedereen vond het lekker. Kan ik wel in komen. Maar, het is wel lekkerder te maken. beetje creme friach etc.

Waar het mij om ging, is dat je veel kan weg gooien, maar je kan ook veel gebruiken.
(zal, morgen wat foto's posten)

Top! Zal ook eens stoeien... bedankt voor de tips :)
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Kees Dijkstra
Berichten: 9
Lid geworden op: 21 apr 2009, 07:42
Locatie: zaandam
Contacteer:

Re: Griet

Bericht door Kees Dijkstra »

Misschien een idee:

aardappelkruim
hele eieren
bloem
peper
zout
crème frÎache
gehakte kruiden

een soort belinie beslag van maken en je gewassen kuit er door spatelen
bakken in geclariveerde boter, niet te heet.
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Griet

Bericht door Leo »

AfbeeldingAfbeelding
AfbeeldingAfbeelding
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 734
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Griet

Bericht door jeroenbr »

Kan het ook met zalm kuit? (om te proberen)
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Griet

Bericht door Leo »

lijkt me wel. Alleen..ik zie eigenlijk nooit kuit bij de zalmen,omdat die al gestript zijn.
maar..als jij ze wel hebt..probeer het !
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 734
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Griet

Bericht door jeroenbr »

Leo schreef:lijkt me wel. Alleen..ik zie eigenlijk nooit kuit bij de zalmen,omdat die al gestript zijn.
maar..als jij ze wel hebt..probeer het !
ik bedoel die potjes .. met oranje/zwart kuit
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Griet

Bericht door Leo »

Oh.. :D

geen flauw idee!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 734
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Griet

Bericht door jeroenbr »

Die zijn wel veel dikker ... smaak is niet top. Maar lijkt wel leuk als je zwart/oranje mixed :P
Nja morgen maar eens proberen, kijken of het wat is.
Plaats reactie