Rendement
3.62 Kg vuil (€11,50) de kilo
1.5 kg filet met vel.
1,35 kg filet zonder vel
380 gram kuit
in de kop zat nog 100 gram gaar vlees.
37% houd je filet over. Best aardig
Jammer van het kuit. Morgen maar kuit koekjes van maken.
Hele zachte vis smaak met een losse structuur.jeroenbr schreef: Ook is het misschien leuk (aangezien het warenkennis is) om erbij te plaatsen hoe het smaak, waarmee kan je het vergelijken? En of er ook alternatieven zijn.
Groet!
Leo schreef:kuitkoekjes zijn gelukt. We maakten ze "vroeger"mij de Oude Rosmolen.
Heb de kuit gemixt met bloem en 2 eitjes. Daarna in matjes (flexipan) kort gegaard in de steamer op 70 graden.
Daarna ingevroren en daarna uit de matjes gehaald.
Daarna ontdooid (semi) gebakken in geklaarde boter.
Gaat perfect.
Daarna met cocktail saus gegeten.
niet iedereen vond het lekker. Kan ik wel in komen. Maar, het is wel lekkerder te maken. beetje creme friach etc.
Waar het mij om ging, is dat je veel kan weg gooien, maar je kan ook veel gebruiken.
(zal, morgen wat foto's posten)