Eieren pocheren in de schaal
-
Gourmand Mechant
- Berichten: 4
- Lid geworden op: 20 okt 2007, 20:05
- Locatie: Hamme-België
Eieren pocheren in de schaal
Weet er soms iemand hoe je eieren pocheert in de schaal?
-
Gourmand Mechant
- Berichten: 4
- Lid geworden op: 20 okt 2007, 20:05
- Locatie: Hamme-België
-
Gourmand Mechant
- Berichten: 4
- Lid geworden op: 20 okt 2007, 20:05
- Locatie: Hamme-België
misschien moet je iets duidelijk zijn, want ik kom ook niet verder dat een gekookt ei.
evt, een eitje (dooier) in de schaal gepocheerd, waar het kapje van afgetikt is..maar, dat is dan weer geen ei
evt, een eitje (dooier) in de schaal gepocheerd, waar het kapje van afgetikt is..maar, dat is dan weer geen ei
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re:
45 minuten is lang hoor, ik doe het in minderjerno schreef:bedoel je het gepocheerd ei van Hervé This dat op 63° gaar wordt gekookt waardoor het als uitzicht een gepocheerd ei is ?
Roner op 63 ° eitjes in de roner zette 45 min wachten en dan breken en voila je eitje
Re: Eieren pocheren in de schaal
wij deden een tijdje gleden de eieren voor 20 min in de roner op 63, om vervolgens in een pan met water verder te pocheren (in de roner in schaal en in de pan zonder)! krijg je de mooiste gepocheerde eitjes naar mijn mening. maar is niet helemaal in de schaal dus.
Re: Eieren pocheren in de schaal
Eitje afkappen met zo'n speciaal "afkapding"
in een speciaal eirekje (kunnen er vier in, anders zelf iets creatiefs maken met staaldraad bijvoorbeeld...)
En dan in kokend water en pocheren, tijden moet je zelf even bepalen.
in een speciaal eirekje (kunnen er vier in, anders zelf iets creatiefs maken met staaldraad bijvoorbeeld...)
En dan in kokend water en pocheren, tijden moet je zelf even bepalen.
Re: Eieren pocheren in de schaal
bij het Hervé This eitje op 63 graden zijn toch niet alle salomela bacterien gedood toch?
Winners Never Quit, Quitters Never Win!
Re: Eieren pocheren in de schaal
Hier zou het moeten staan
Re: Eieren pocheren in de schaal
dit gaat ook in combi steamer eitje 1u op 64°C en het laatste kwartier zet je het op 65°C haal ze er uit laat 1 min rusten en doe het eitje open in een potje met lauw water . gisteren nog gedaan en het lukt
-
robbin_dj4life
- Berichten: 4
- Lid geworden op: 11 apr 2010, 18:25
- Locatie: Bruchem
Re: Eieren pocheren in de schaal
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
Je hebt nodig:
eieren
plastic eirekje (bij ons worden ze in plastic eirekjes aangeleverd i.p.v. de kartonnen die we normaal kennen. Heb je dit niet, zorg dan voor een vervanging, die stoomdoorlatend is en de eieren recht houdt tijdens het proces)
bamboe vapeur (zie) http://comps.fotosearch.com/comp/FDS/FD ... teamer.jpg
pan
en een eitikker (zie de bovenste instrument op de foto) http://www.cheffen.nl/IMG_0387.JPG
Wat je vervolgens doet is de 'kom' van de eitikker op de puntkant van het ei zetten en het balletje naar boven halen. Nu laat je het balletje naar beneden vallen waardoor die op de kom tikt. Haal nu de eitikker van het ei en je ziet dat er een perfect gebroken lijntje om het topje van de ei zit. Breek dit voorzichtig los en je hebt dus een open ei. Des te voorzichtiger je dit doet, des te perfecter lijkt het topje eraf gehaalt te zijn. Onvoorzichtigheid zorgt voor kartjes en gebroken stukjes wat een onverzorgd geheel geeft zoals helaas ook op de foto te zien is bij het eindrestultaat. (wat overigens niet door mij maar door een collega gemaakt is)
Nu gaan we het ei pocheren. In de schaal wel te verstaan. Plaats de vapeur op een passende pan met water en zet dat op het vuur. Nu ga je het eitje dus au bain marie stomen. De vapeur laat de stoom door, daarin plaats ik het op maat geknipt eier rekje en daarin de eieren rechtop staand. De eiereren er pas in zetten als het water kookt. Zo'n 3,5 minuut en dan heb je een in de schaal gepocheerd ei.
Al met al is de bereidingstijd nog geen 5 minuten.
Voor foto's van het eindresultaat: http://robbin-kokkie4life.hyves.nl/albu ... _state__=3
Thats it!
Goodluck;)
Je hebt nodig:
eieren
plastic eirekje (bij ons worden ze in plastic eirekjes aangeleverd i.p.v. de kartonnen die we normaal kennen. Heb je dit niet, zorg dan voor een vervanging, die stoomdoorlatend is en de eieren recht houdt tijdens het proces)
bamboe vapeur (zie) http://comps.fotosearch.com/comp/FDS/FD ... teamer.jpg
pan
en een eitikker (zie de bovenste instrument op de foto) http://www.cheffen.nl/IMG_0387.JPG
Wat je vervolgens doet is de 'kom' van de eitikker op de puntkant van het ei zetten en het balletje naar boven halen. Nu laat je het balletje naar beneden vallen waardoor die op de kom tikt. Haal nu de eitikker van het ei en je ziet dat er een perfect gebroken lijntje om het topje van de ei zit. Breek dit voorzichtig los en je hebt dus een open ei. Des te voorzichtiger je dit doet, des te perfecter lijkt het topje eraf gehaalt te zijn. Onvoorzichtigheid zorgt voor kartjes en gebroken stukjes wat een onverzorgd geheel geeft zoals helaas ook op de foto te zien is bij het eindrestultaat. (wat overigens niet door mij maar door een collega gemaakt is)
Nu gaan we het ei pocheren. In de schaal wel te verstaan. Plaats de vapeur op een passende pan met water en zet dat op het vuur. Nu ga je het eitje dus au bain marie stomen. De vapeur laat de stoom door, daarin plaats ik het op maat geknipt eier rekje en daarin de eieren rechtop staand. De eiereren er pas in zetten als het water kookt. Zo'n 3,5 minuut en dan heb je een in de schaal gepocheerd ei.
Al met al is de bereidingstijd nog geen 5 minuten.
Voor foto's van het eindresultaat: http://robbin-kokkie4life.hyves.nl/albu ... _state__=3
Thats it!
Goodluck;)
