krokante karamel van eendenlever.
- 200 gram isomalt (spinsuiker)
- 50 gram glucose
- 30 gram water
- 3 gram sucro
- 2 gram zout
- 90 gram eendelever vet (of een andere vetstof)
- 3 gram glice
meng de isomalt,glucose,sucro,zout en het water in een pan en kook tot 160
graden.
Verwarm in een andere pan het vet samen met de glice tot 50 graden
Meng het “vetmengsel” nu voorzichtig met het andere mengsel
(wees voorzichtig)
gooi het geheel op een siliconenmatje en laat afkoelen
breek in stukken en maal tot poeder. het poeder kun je vervolgens weer zeven op een matje en om laten smelten tot een krokantje.
have fun!
krokantjes van nu ;)
-
Rene Bruins
- Berichten: 16
- Lid geworden op: 04 jun 2008, 21:18
- Locatie: Assen
krokantjes van nu ;)
Grenzen bestaan niet, alleen de randen van het bord..
Re: krokantjes van nu ;)
wat is het nut van de texturas?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
-
Rene Bruins
- Berichten: 16
- Lid geworden op: 04 jun 2008, 21:18
- Locatie: Assen
Re: krokantjes van nu ;)
texturas emulgeerd de suikers met het eendenlever vet
Grenzen bestaan niet, alleen de randen van het bord..
