krokantjes van nu ;)

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Rene Bruins
Berichten: 16
Lid geworden op: 04 jun 2008, 21:18
Locatie: Assen

krokantjes van nu ;)

Bericht door Rene Bruins »

krokante karamel van eendenlever.

- 200 gram isomalt (spinsuiker)
- 50 gram glucose
- 30 gram water
- 3 gram sucro
- 2 gram zout
- 90 gram eendelever vet (of een andere vetstof)
- 3 gram glice

meng de isomalt,glucose,sucro,zout en het water in een pan en kook tot 160
graden.
Verwarm in een andere pan het vet samen met de glice tot 50 graden
Meng het “vetmengsel” nu voorzichtig met het andere mengsel
(wees voorzichtig)
gooi het geheel op een siliconenmatje en laat afkoelen
breek in stukken en maal tot poeder. het poeder kun je vervolgens weer zeven op een matje en om laten smelten tot een krokantje.


have fun!
Grenzen bestaan niet, alleen de randen van het bord..
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: krokantjes van nu ;)

Bericht door Leo »

wat is het nut van de texturas?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Rene Bruins
Berichten: 16
Lid geworden op: 04 jun 2008, 21:18
Locatie: Assen

Re: krokantjes van nu ;)

Bericht door Rene Bruins »

texturas emulgeerd de suikers met het eendenlever vet
Grenzen bestaan niet, alleen de randen van het bord..
Plaats reactie