ik kreeg deze tip van de ouwe om een keertje te kijken en ik zag dat me collega arno er ook in stond. Mijn naam is reinert prijs 26 jaar ben werkzaam als leerling kok bij holland casino. huh wacht even 26 en leerling ja echt waar verkeerde beroepskeuze gemaakt in verleden maar nu druk bezig om mijn carriere op te bouwen als kok. Het is helaas wel moeilijk om als 26 jarige leerling een leerplek voor te vinden. maar ik denk maar zo waar een wil is een weg en niemand is te oud om te leren. en een beetje geluk is ook nooit weg maar als ik iets van deze site kan leren dan ben ik tevreden.
welkom
ik zie dat je de stap gemaakt hebt om je in te schrijven
ik weet zeker dat je hier heel veel kunt opsteken
gewoon lekker rond kijken hier je kan veel oppikken hier
Waarom is het een probleem om als 'oudere' aan de bak te komen? Deze mensen zijn volgens mij de extra gemotiveerden! (ja ja, ik ben aan het preken voor eigen paraochie ) Misschien kunnen de chefs van dit forum ook hier wat op zeggen.
ik heb bij veel bedrijven gesolliciteerd en afgelopen woensdag proefdag gedraaid en toen kreeg ik te horen dat ik over 2 week uitslag kreeg maar dat ik waarschijnlijk toch te oud ben. veel bedrijven proberen zo min mogelijk kosten te maken en ook personeelskosten. dus ook wel begrijpelijk maar natuurlijk ook heel erg jammer. de mensen die heel erg motiveerd zijn zijn helaas er wel er dupe van. of ik zie het misschien verkeerd
Maurits schreef:Waarom is het een probleem om als 'oudere' aan de bak te komen? Deze mensen zijn volgens mij de extra gemotiveerden! (ja ja, ik ben aan het preken voor eigen paraochie ) Misschien kunnen de chefs van dit forum ook hier wat op zeggen.
zeker weten gemotiveerd.. bedoel, kies er 100% zelf voor en 200% gemotiveerd.. kan je helaas niet val alle leerlingen zeggen.. moet zeggen hoop bedrijven hebben wel zoiets van ouder = serieuzer..
oke vaak wel.. maar niet altijd natuurlijk
kookboeken en KOKSmessen zijn net schoenen.. je kan er niet genoeg van hebben..
als wij zo gemotiveerd zijn. dan moeten ze ons toch juist aannemen. ik heb nog steeds geen plek voor het volgend leerjaar jammer genoeg. word er wel triest van
Welkom, ik vraag mezelf af wat je hier voor deed, je moet wel helemaal gek zijn om op je 25e de horeca in te gaan.....als leerling.
Ik hoop dat het je bevalt, en dat je maar snel een topkok mag worden.
ik wou in principe me hele leven al kok worden maar toen indertijd dat ik een keuze moest maken waren de computers in opgang dat was toen nieuw en spannend en dacht ik er toen niet bij na wat voor keuze ik ging maken. en tot de dag van vandaag heb ik er spijt van dat ik dat gedaan heb. na een poosje als keukenhulp te hebben gewerkt kreeg ik toch uiteindelijk de kans om het te doen. voor mij was toen de optie of mijn droom waarmaken of de rest van me leven vervelen achter de computer en terwijl ik nooit echt een 9 tot 5 persoon ben geweest. tot nu toe alle werk dat ik gedaan heb als kok bevalt mij harstikke goed het is net een droom voor mij die uitkomt. en dan denk ik waarom ook niet? ik hou van koken en de reactie van gasten die daar uit voort komen. is het dan voor mij verkeerd om dan nog gaan te beginnen? voor mij niet denk ik dan maar. wat is er nouw mooier smaken te combineren en de mensen laten verassen of te verbazen. het werk ligt in je hart anders zouden we toch het niet doen?
reinert schreef:ik wou in principe me hele leven al kok worden maar toen indertijd dat ik een keuze moest maken waren de computers in opgang dat was toen nieuw en spannend en dacht ik er toen niet bij na wat voor keuze ik ging maken. en tot de dag van vandaag heb ik er spijt van dat ik dat gedaan heb. na een poosje als keukenhulp te hebben gewerkt kreeg ik toch uiteindelijk de kans om het te doen. voor mij was toen de optie of mijn droom waarmaken of de rest van me leven vervelen achter de computer en terwijl ik nooit echt een 9 tot 5 persoon ben geweest. tot nu toe alle werk dat ik gedaan heb als kok bevalt mij harstikke goed het is net een droom voor mij die uitkomt. en dan denk ik waarom ook niet? ik hou van koken en de reactie van gasten die daar uit voort komen. is het dan voor mij verkeerd om dan nog gaan te beginnen? voor mij niet denk ik dan maar. wat is er nouw mooier smaken te combineren en de mensen laten verassen of te verbazen. het werk ligt in je hart anders zouden we toch het niet doen?
Goede motivatie, dit soort instelling is nodig in de horeca, dat kunnen ze gebruiken ook.
Hoop dat je nog wat kunt vinden...
Bedenk wel dat de meeste leerlingenplaatsen al rond januari worden vastgelegd (hier wel iig)
Denk dat als je niks meer kunt vinden en voor volgend jaar je tijdig je brieven verstuurt je nog steeds even veel kans maakt als een "jongere" leerling.
ik ben daar intussen nu ook wel achter gekomen. het is voor mij een leer voor het volgend jaar. als ik nog niks heb ga ik maar voor een jaar de bol opleiding in. ik denk dat ik dan geen keus heb. afhaken doe ik niet. dat komt niet in mijn woordenboek voor. ik moet en zal de papieren halen hoe dan ook. ik denk maar zo waar een wil is is een weg. maar die weg is wel heel erg lang.