fingerfood

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
ijsbeertje
Berichten: 66
Lid geworden op: 23 mei 2007, 19:09
Locatie: Rotterdam

fingerfood

Bericht door ijsbeertje »

goedenmiddag

ik heb net met kaart klaar en ben toch een beetje basic gaan koken maar ook toch ook weer iets van deze tijd Fingerfood.
Je merk heel erg dat het nederlandse volk steeds meer naar de tapas trekken. wat vinden jullie er van????

ik vindt het een intresanteontwikkeling in het hede daagse kok procees.

ik zou het fijn vinden om van mede koks te weten hoe jullie er over denken.

mvg hans
chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Re: fingerfood

Bericht door chef peter »

ijsbeertje schreef:goedenmiddag

ik heb net met kaart klaar en ben toch een beetje basic gaan koken maar ook toch ook weer iets van deze tijd Fingerfood.
Je merk heel erg dat het nederlandse volk steeds meer naar de tapas trekken. wat vinden jullie er van????

ik vindt het een intresanteontwikkeling in het hede daagse kok procees.

ik zou het fijn vinden om van mede koks te weten hoe jullie er over denken.

mvg hans
Het uit eten is in steeds meer "even happen" geworden, in de steden snel even wat eten voor de bios, of voor het stappen.
Ik denk dat het minder traditionele eten ook veel meer ontdekken is, even kijken wat er op de kaart staat.
Mensen zijn ook sneller uitgekeken op gerechten, en worden door de media niuwsgierig gemaakt.
sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak »

het ligt geheel aan de formule van je bedrijf en je gasten.
heb er zelf een nare ervaring mee trendy ja maar dan alleen in het weekend (in het provincie stadje waar ik zat in ieder geval)
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

hoe dat je het noemt maakt nietzoveel uit..

Kijk Tapas is redelijk uitgemolken.
Maar, fingerfood ken ik ook al jaren.

Gaat om het principe, dat je lekker kan eten en niet het klassieke 3 gangen menu.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Bericht door Maurits »

Tapas, fingerfood, canapé, hors d’oeuvre, amuses, mezze….whatever. Allemaal namen voor kleine hapjes die als hele maaltijd, of deel van de maaltijd kunnen dienen. Tapas uitgemolken, Leo? Integendeel, de Basken schijnen er behoorlijk innovatief in te zijn (zie Arzak en Berasategui).
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

uiteraard bedoel ik tapas, de nederlandse versie..

Maar..ben benieuwd wat de ontwikkelingen zijn.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Bericht door Maurits »

Leo schreef:uiteraard bedoel ik tapas, de nederlandse versie..

Maar..ben benieuwd wat de ontwikkelingen zijn.
Ik had eens een stukje gelezen van Penelope Casas (bekende Amerikaans-Spaanse kook/reisboeken schrijfster) over tapas, waarin zij vertelde dat tapas weliswaar in Andalusië is onststaan (in Cadiz om precies te zijn), maar dat de state-of-the-art tapas in San Sebastian te vinden is. Ik moet toegeven dat ikzelf niet precies weet hoe vernieuwend het is, want de meeste kookboeken zijn nog niet vertaald....Zo heb je het kookboek 'Bocados' (Spaans voor 'hapje') van Arzak.

En inderdaad die NL-tapas, met diepvries calamari kan echt niet meer....
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Plaats reactie