wie kan me effe helpen ik wil volgend jaar september graag sterklas opleiding gaan doen, kan iemand me vertellen waar deze opleidingen allemaal zitten of ze nog wel bestaan want kan er niks vinden op internet,en wat zijn precies de toelatingseisen culinaire groet frank
begint alleen in februari want hoop dit jaar te slagen voor zelfstandig werkend kok niv 3 dan wil ik sterklas gaan doen maar kan er zelf geen informatie van vinden op internet ook niet top de site van wellantcollege ciao frank
Ik weet niet precies in wat voor bedrijven dat je gewerkt hebt...
maar...denk wel dat handig is ..als je in een bedrijf werkt / hebt gewerkt waar een meesterkok is...
Het gaat uit van het Gilde van meesterkoks namelijk..
Ook het bedrijf waar je werkt, moet dan een meesterkok hebben...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth www.koksforum.nl
werk nu niet in bedrijf waar een meesterkok aanwezig is maar heb wel allemaal hier gewerkt
eetcafe vidocq te gouda 1 e jaar www.eetcafevidocq.nl
restaurant scheeps te gouda 2 de jaar www.restaurantscheeps.nl
restaurant de hooiberg te schoonhoven 1e jaar zelf standig werkende kok www.dehoooiberg.nl
op dit moment auberge de kieviet te wassenaar laaste jaar zelfstandig werkende kok niv 3 www.dekieviet.nl
maar ze kijken toch niet alleen of je meesterkok in dienst hebt of wel
groeten frank
jah volgesn mij ook ik wil de opleiding ook in 2007 gaan doen ben nu nog met deze opleding bezig maar kan nergens informatie vinden van open dagen enzo ralph waar werk jij nu dan groeten frank
styliekokie schreef:jah volgesn mij ook ik wil de opleiding ook in 2007 gaan doen ben nu nog met deze opleding bezig maar kan nergens informatie vinden van open dagen enzo ralph waar werk jij nu dan groeten frank
ik wil het ook in 2007 gaan doen werk nu bij Inter Scaldes
ik heb de school gebeld voor meer informatie kreeg een hele aardige man aan de lijn ook ben ik een dagje meeglopen met gsk op hetalbeda college dat was ook echt super dus ben nu erg aan twijfelen welke opleiding ik nu uiteindelijk wil doen sterrenklas duurt 3,5 jaar en gsk duurt 2 jaar
styliekokie schreef:jah volgesn mij ook ik wil de opleiding ook in 2007 gaan doen ben nu nog met deze opleding bezig maar kan nergens informatie vinden van open dagen enzo ralph waar werk jij nu dan groeten frank
ik wil het ook in 2007 gaan doen werk nu bij Inter Scaldes
en is het nou gelukt???
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth www.koksforum.nl
ik ga hem toch op zadkine doen die duut 2 jaar en is overzichtelijk als je daarna je meesterkok wilt halen kan je hem altijd nog halen op zadkine krijg je ook je leermeester en je sociale hygiene erbij dus dat lijkt hele veel op sterenklas denk dat er weinig verschillen zijn met vriendelijke groet frank
albeda college gaat ook precies sterrenklas geven want die gaan hun opleiidng dit jaar uptodate maken je krijgt er ook je leermeester wijncertificaat, bovendien krijg je ook les van meesterkok en als het goed is gaan er ook veel excurcies buiten de school plaatsvinden
jammer dat de info over de locatie niet klopt.. staat kw 1 college in Breda wat natuurlijk den bosch moet zijn.
Opleiding begint in september dus de eerste twee maanden zit in zoizo nog bij Inter Scaldes. Mocht de mogelijk daar zijn om te blijven zal ik dat ook zeker doen. Onder tussen ben ik natuurlijk aan het rond kijken mocht in inees op straat staan.
nou jongens dat stijgt de pan uit een 10 niet te geloven vanuit twente {onmeunig{ is twens voor onzettend gefeliciteerd.en veel succes ps hoe weet ik of dat iets voor mij is?
hoi ik ben glenn ik zit op de sterklassen deze begint van af dit jaar vanaf september de enige opleiding daar van zit in den bosch onderleiding van Albert kooij tel: 073 6249540 als dat niet lukt moet je het maar zeggen heb ook zijn mobielle nummer
de opleiding is echt gaaf het enige nadeel is dat je soms het hele land door moet voor je les
Ik vroeg em af of er ook nog mensen 1 september de opleding gespecialiseerde kok niv 4 gaan volgen op het zadkine ik begin 4 september hele veel mensen vragen zich af wat nou het verschil is tussen sterrenklas en gespecialiseerde kok niv 4 volgens mij maakt het niet veel uit volgens mij is het precies hetzelfde alleen heet het anders.
met sterrenklas krijg je dit
- Basisgastronomie met o.a. grondstoffen en producten, voedingsgebruik, praktijkintegratie, demonstratie en instructie in Engels en Frans
Gastronomie koud/warm met o.a. bedrijfs- uitvoering en organisatie, administratie en automatisering, productie en distributie, productietechnieken, praktijkintegratie
Gastronomie Patisserie met o.a. productie en distributie, productietechnieken, praktijkintegratie
Workshops, excursies en trainingen
Leermeestertraining
Communicatie
en met gepecialiseerde kok niv 4 krijg je dit De opleiding bestaat uit de volgende deelkwalificaties/onderdelen:
- Basisgastronomie
- Gastronomie patisserie
- Gastronomie koud/warm
- HACCP voor leidinggevende
- Geloof in voeding
- Leermeester en leidinggevende aspecten
- Sociale hygiëne
- Personeelsmanagement
- Keukenmanagement
- Wijncertificaat is ene optie
- Excursies
al zeg ik het zelf lijtk het heel erg op elkaar volgens mij is tegenwoordig gewoon hetzelfde, ik heb er erg veel zin groet
nee soiale hygiene krijg je niet bij een afgeronde zelfstandige koksopleiding doe moet je apart halen of je moe echt zoals ik en andere gespecialiseerde kok of sterrenklas gaan doen is niet meer zoals vroger dat je dat er standaard bijkrijgt groet frank
opleiding gepsecialiseerde kok bevalt me heel goed krijg les van leraar die ook sterrenklas les heeft gekeken half jaar lang en heeft de opleiding gekopierd dus eigenlijk is precies hetzelfde groet frank
meneer fenenaduz heeft ook les gegeven op friesland college en universiteit en heeft in den bosch aan koning willems college gekeken hoe ze daar deden enzo en precies de opleiding gekopierd groet frank