KHN sommeert FNV om cao-reclame

Vind hier alle informatie met betrekking tot HACCP, CAO, wetgeving e.d.
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

KHN sommeert FNV om cao-reclame

Bericht door Webmaster »

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) beschuldigt FNV Horecabond van het verstrekken van foutieve informatie bij een rechtszaak rondom de horeca-cao. KHN sommeert de vakbond te stoppen met ‘het verspreiden van verkeerde informatie’.

Dat meldt cao-deskundige Paul Schoormans van KHN aan de redactie. Schoormans reageert op een advertorial van FNV in de nieuwsbrief van Zibb.nl/horeca van woensdag 22 maart. In een brief aan voorzitter Ben Francooy van de FNV Horecabond zegt KHN niet te schromen een klacht in te dienen bij de Reclame Code Commissie of zelfs een gerechtelijke procedure te starten.

‘FNV beweert in een advertentie dat de kantonrechter in Hilversum bepaald zou hebben dat de horeca-cao niet zou gelden voor leden van FNV Horecabond en dat de cao alleen van toepassing zou zijn op leden van vakbond De Unie. Beide beweringen zijn onjuist. Die uitleg van de gerechtelijke uitspraak door FNV klopt niet’, aldus Schoormans.

Het probleem spits zich toe op een individuele zaak rond een medewerker van het horecabedrijf Castellum Novum Hilversum. Schoormans: ‘Kort gezegd heeft de kantonrechter bepaald dat redelijkheid en billijkheid in het bewuste individuele geval met zich meebrengen dat de werknemer, in de gegeven omstandigheden van dat individuele geval, niet gebonden is aan artikel 12 van de horeca-cao. Een op de individuele zaak toegesneden uitspraak dus.’

FNV laat in een reactie weten niet onder de indruk te zijn van de brief van KHN. ‘In onze ogen is geen onjuiste informatie verstrekt. De rechter heeft uitspraak gedaan in de individuele kwestie. Juristen en andere deskundigen hebben in diverse kranten gezegd dat deze uitspraak weldegelijk consequenties kan hebben voor de hele horeca-cao. We zijn ervan overtuigd dat we gelijk hebben’, aldus FNV’er Bea van den Bosch, campagneleider van Fatsoenlijkehoreca.nl.

Het is niet de eerste keer dat KHN en FNV elkaar in de haren vliegen wanneer het woord cao valt. Het is het zoveelste opstootje tussen de twee kemphanen. FNV wil de huidige in de zomer van 2005 afgelopen cao vervangen voor een nieuwe cao per 1 juli 2006. KHN houdt vast aan het akkoord wat het afsloot met vakbond De Unie en loopt tot en met 31 maart 2008.
Kokforum.nl : de website voor koks
Plaats reactie