Ingrediënten:
4 grote stukken kippendijen
1/2 kopje bloem
1 ei
1/2 kopje melk
1 kopje gedroogde cèpes of champignons
1 kopje rode wijn
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels boter
1 eetlepel bloem
1 kopje bouillon (van rund of kip)
2 eetlepels fijngehakte verse tijm
1 eetlepel fijngehakte verse rozemarijn
zout en peper naar smaak
1/2 kopje fijngehakte spinazie
1/2 kopje geraspte kaas
2 eieren
1/2 kopje slagroom
1/2 kopje geraspte Gruyère kaas
1/4 kopje fijngehakte lardons (of gewoon ontbijtspek)
1/4 kopje fijngehakte uien
1/4 kopje fijngehakte aubergines
1/4 kopje fijngehakte courgettes
1/4 kopje fijngehakte paprika
1/4 kopje fijngehakte tomaten
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels fijngehakte verse basilicum
2 eetlepels fijngehakte verse oregano
2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
Bereidingswijze:
Week de gedroogde champignons in warm water gedurende ongeveer 30 minuten, of totdat ze zacht zijn. Giet af en snijd in kleine stukjes.
Verhit de olie in een pan en bak de kippendijen aan beide kanten goudbruin. Haal uit de pan en houd warm.
Voeg in dezelfde pan de ui, knoflook, aubergine, courgette, paprika en tomaten toe. Bak tot de groenten zacht zijn. Voeg de champignons, wijn, tijm, rozemarijn, zout en peper toe. Laat inkoken tot de saus is ingedikt.
Meng in een kom de bloem, ei, melk, spinazie, kaas, eieren, slagroom, Gruyère kaas, lardons en uien. Roer tot een glad mengsel. Voeg de groenten uit de pan toe en meng goed.
Verwarm de oven voor op 180 graden C. Beboter een ovenschaal. Leg de kippendijen in de ovenschaal en giet het groentenmengsel erover.
Bak gedurende 45 minuten, of totdat de gâteau gaar is en goudbruin. Bestrooi met basilicum, oregano en peterselie voor de garnering. Serveer warm met rijst of aardappelpuree.
