Choco-Laté Festival Brugge

Wil je een stem hebben over iets, dat kan hier!
Plaats reactie

Vind je dat chocolade kan in visgerechten/vleesgerechten?

ja, volledig akkoord
6
40%
neen, niet mee akkoord
4
27%
het proberen waard
5
33%
 
Totaal aantal stemmen: 15

Stijn
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 mar 2006, 16:51

Choco-Laté Festival Brugge

Bericht door Stijn »

Hallo,

Ik ben sous-chef in een Brugs gastronomisch restaurant, vanaf vandaag serveren wij een chocolademenu die volledig gewijd is aan het Choco-laté festival, van bij de aperitief tot aan het dessert is er iets verwerkt van chocolade, gaande van de cacaokernen tot de cacaoboter tot de verschillende chocolade soorten.
Het gastronomische luik van Choco-Laté loopt van 15 maart tot 15 mei en het eigenlijke Choco-Laté festival loopt van 28 maart tot 1 mei.
Een aanrader voor wie eens in Brugge is in die periode.

Enkele links:

www.patrickdevos.be
www.choco-late.be

Groeten,
Pieter
Berichten: 744
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter »

Ziet er goed uit stijn, als ik dit eerder had geweten had ik vrij genomen en een paar dagen vakantie aan gebonden.
danny
Berichten: 200
Lid geworden op: 31 jan 2006, 20:53
Contacteer:

Bericht door danny »

zowiezo proberen waard!!

Ik ben helemaal voor!!!
Ook al is het om een saus op te krikken o.d.
Als basis ingredient ben ik er sneller huiverig voor.Maar ben ook echt nuchtere kok.
Geitenkaas met witte choc!!! aanrader!!(rood pepertje erbij)
tja
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

ja..maar ik heb ook wel eens iemand chocolade van 60 procent in hazensaus zien doen...
dat was toen echt vies.
had hij 100% procent genomen..dan is het wel ok..

dus..mijn punt is...je kan wel choco gebruiken, mits je de goeie keuze neemt.


pas had ik witte chocolade met kaviaar op...
ook wel apart!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Stijn
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 mar 2006, 16:51

Bericht door Stijn »

Heb wel in samenwerking met mn chef enkele degustaties gedaan van chocolade soorten, er zit enorm verschil in de verschillende origines.
En rond die smaken hebben we eigenlijk enkele gerechten gemaakt.

Zo heb ik een gazpacho van tomaat gemengd met een melkchocolade 43% en een donkere chocolade 64%, hierop een espuma van basilicum en tabasco.
En zo heb ik er wel nog enkele. Nu zijn we ook bezig met chocolade en wijn.

Gewoon super,

Is natuurlijk wel wennen om chocolade te verwerken in gerechten.

Heb ook nog een link met de chocolade waar wij mee werken, dit zou nog de enige echte Belgische chocolade zijn, dit bedrijf is een aftakking van Puratos en is nog volledig in handen van een Belgische familie.
www.belcolade.be

Zeker de moeite waard om de Origine chocolades te proberen.

Greetz
drdj
Berichten: 47
Lid geworden op: 17 feb 2007, 07:44
Locatie: Amsterdam

Bericht door drdj »

Hoi Stijn,

Jammer dat ik dit niet eerder wist! Ik ga 4 dagen naar Brugge eind april. Ik heb al een reservering bij de Karmeliet en bij de Herborist. Ik zag dat jullie zondag gesloten zijn dus helaas. Maar het ziet er goed uit.
Groet,
Marion
Plaats reactie