Hallo,
Ik heb dinsdag mijn examen voor kok niveau en moet het volgende menu bereiden en heb bijbehorende mise en place lijst gemaakt. Ik hoop dat jullie er even naar zouden willen kijken en waar nodig mij van wat opmerkingen en/of tips kunnen voorzien. Alvast heel erg bedankt.
Menu:
Voorgerecht: Salade van scampi`s en Hollandse garnalen met een huisgemaakte cocktailsaus, toast en boter
Hoofdgerecht: Gebakken Tournedos met portsaus, voorjaarsgroenten en pommes dauphine
Dessert: Grand dessert (frambozentaartje, chocolademousse,slagroom, tuille, ijs en rood fruit)
Mise en place lijst:
Bereiden chocolademousse
Bereiden vanillesaus
Bereiden tuillebeslag
Slagroom kloppen voor garnering
Frambozentaartje en garnering desserts verzamelen.
Werkbank en materialen schoonmaken
Aardappels aan de kook brengen voor de pommes dauphine
Mayonaise bereiden
Cocktailsaus bereiden
Bospeen wassen en tourneren. Daarna bewaren in koeling.
Brocolli en- bloemkoolroosjes afsnijden en bewaren in koeling.
Asperges verzamelen en bewaren in koeling.
Schoonmaken werkbank en materialen.
Soezenbeslag maken
Aardappels afgieten en pureren.
Soezenbeslag en gepureerde aardappel mengen tot pommes dauphine.
Balletjes van rollen en bewaren in koeling.
Tournedos en ingredienten portsaus verzamelen en bewaren.
Schoonmaken werkbank en materialen.
Aurgurk brunoise snijden en bewaren.
Gamba`s pellen en schoonmaken
Boterballetjes maken en bewaren.
Rest van de ingredienten voor de salade verzamelen en bewaren
Blancheren brocolli, bloemkool en getourneerde bospeen en bewaren
Schoonmaken werkbank en materialen.
Mise en place lijst examen kok niveau 2
Re: Mise en place lijst examen kok niveau 2
ik kan maar 5 tips geven, waar ze denk ik erg op zullen letten.
let goed op de smaak van alles, dat het bij elkaar past en mooi in balans is.
probeer van tevoren de opmaak te bedenken, en niet te improviseren.
je kan beter van alles 1 of 2 extra maken, voorals wat fout wil gaan.
blijf rustig, alles valt terug te zien en te proeven op je bord.
en kook met liefde, het laatste kun je zienaan je bord, aan je houding, het valt te proeven, en het laat zien hoe je tegenover je gerechten staat.
veel succes
let goed op de smaak van alles, dat het bij elkaar past en mooi in balans is.
probeer van tevoren de opmaak te bedenken, en niet te improviseren.
je kan beter van alles 1 of 2 extra maken, voorals wat fout wil gaan.
blijf rustig, alles valt terug te zien en te proeven op je bord.
en kook met liefde, het laatste kun je zienaan je bord, aan je houding, het valt te proeven, en het laat zien hoe je tegenover je gerechten staat.
veel succes
-
dennissteur
- Berichten: 13
- Lid geworden op: 22 jun 2008, 21:18
Re: Mise en place lijst examen kok niveau 2
Ze willen vooral zien dat je je technieken onder de knie hebt.
Maak het niet te mooi, maar gebruik alle technieken zoals je op de opleiding hebt geleerd. Trucjes die je meestal op je leerbedrijf leert kan je altijd in nood gebruiken.
Denk er verder aan dat ze letten op wat je goed doet, en niet op wat je fout doet! Als je meer goede dingen doet dan foute maakt moet het geen probleem zijn! Het lijkt wel een uitspraak van Cruijf.....
Maak het niet te mooi, maar gebruik alle technieken zoals je op de opleiding hebt geleerd. Trucjes die je meestal op je leerbedrijf leert kan je altijd in nood gebruiken.
Denk er verder aan dat ze letten op wat je goed doet, en niet op wat je fout doet! Als je meer goede dingen doet dan foute maakt moet het geen probleem zijn! Het lijkt wel een uitspraak van Cruijf.....
