Pagina 1 van 1

10 April Science is cooking 3 (tevens koksforum.nl meeting?)

Geplaatst: 15 feb 2006, 08:21
door ralph geerts
10 april is de week feest in wageningen.

wie gaat er mee en waar gaan we eten ?

tot nu toe gaan mee :

Haute-cuisine Marc van Winden, Inter Scaldes
Leo Leo Kortland, Gieser Wildeman
Niels Niels van de Berg, Gieser Wildeman
Ralph Ralph Geerts, Inter Scaldes
Styliekokie Frank Steefland, auberge de keiviet
Waal Waal Sterneberg, De Liberije

Reportage over de tweede editie van Science is cooking

Geplaatst: 23 feb 2006, 20:47
door Niels
Reportage over de tweede editie van Science is cooking in Wageningen.

Het heeft even geduurd, maar ik heb mijn best weer gedaan er een leuk verslag van te schrijven.

Dit mag je niet missen!
http://www.kokswereld.nl/content/scienc ... oking.html

Geplaatst: 25 feb 2006, 10:41
door styliekokie
ik wil wel meegaan lijtk em gezzelig wie woont er vlakbij gouda of omstreken misschien kunnen we dan wat regelen met carpoolen met vriendelijke groet frank

Re: Reportage over de tweede editie van Science is cooking

Geplaatst: 25 feb 2006, 23:16
door ralph geerts
Niels schreef:Reportage over de tweede editie van Science is cooking in Wageningen.

Het heeft even geduurd, maar ik heb mijn best weer gedaan er een leuk verslag van te schrijven.

Dit mag je niet missen!
http://www.nielsvdberg.nl/dossier/scien ... -02-06.htm
top verslag niels

Geplaatst: 26 feb 2006, 15:52
door waal
ik ga denk ik ook wel.

Geplaatst: 26 feb 2006, 16:25
door ralph geerts
Leo heb jij nog suggesties voor verzamlen ? :mrgreen: dan neem ik weer bolussen mee.

en waar gaan we eten en wie gaan er mee eten ?

Geplaatst: 26 feb 2006, 16:33
door Leo
ik heb 11 plaatsen hier thuis.....

dus..dan kunnen we wel bij mij verzamelen...

22 bolussen dus.

Geplaatst: 27 feb 2006, 21:08
door styliekokie
werk niet meer bij de hooiberg maar werk nu bij auberge de keiviet groet frank

Geplaatst: 10 mar 2006, 00:47
door sjaak
dit klinkt heel intresant heeft iemand wat meer info
over de kosten van hoe laat tot hoe laat
waar moet je je aanmelden e.d. ?

Geplaatst: 10 mar 2006, 01:06
door Leo
kosten zijn er niet aan verbonden..
alhoewel ik wel heb overwogen entree geld te vragen.. :D

Geplaatst: 10 mar 2006, 11:24
door waal
ik ga met eigen vervoer want d'r gaan ook een paar klasgenoten mee

Geplaatst: 10 mar 2006, 11:50
door Leo
volgens mij is de datum nog niet 100% zeker..

Geplaatst: 10 mar 2006, 14:21
door ralph geerts
ow ??

Geplaatst: 10 mar 2006, 14:27
door Niels
Van Wageningen UR website:

De symposia van 12 december 2005 en 13 februari 2006 waren de eerste uit een serie van zes. Het volgende symposium zal in april of in mei 2006 plaatsvinden. Zodra de datum vaststaat, zal deze op deze website bekendgemaakt worden. Wilt u per email op de hoogte gehouden worden, dan kunt u een email sturen naar els.jansen@wur.nl

Geplaatst: 15 mar 2006, 00:14
door Leo
http://www.2vandaag.nl/index.php?module ... &sid=30391

was vandaag op tv..

niels en mij hebben ze er uitgeknipt..
:P

Geplaatst: 15 mar 2006, 23:01
door marnix
en jij vind dat gek?!?!?!?!

Geplaatst: 15 mar 2006, 23:16
door Leo
ja marnix...jij ontwook erg goed die cam....

8)

Geplaatst: 15 mar 2006, 23:22
door ralph geerts
of hij bleef gewoon niet plakken :P

Geplaatst: 17 mar 2006, 01:06
door Roy
kan je daar gewoon zo los heen?

Geplaatst: 17 mar 2006, 10:34
door Leo
Yep..
Weet niet of je je dit x weer moet aanmelden..
:roll:

Geplaatst: 17 mar 2006, 10:41
door Roy
als je meer weet laat het ff weten dan. Wil daar graag bijzijn

Geplaatst: 19 mar 2006, 08:50
door ralph geerts
datum is bekend gemaakt is missethoreca : 10 april 13.30

Geplaatst: 19 mar 2006, 21:05
door Roy
moet je je nog ergens opgeven?
naar bellen ofzo of loop je zo naar binnen?

Geplaatst: 03 apr 2006, 16:51
door styliekokie
ik had vraagje spreken we ergens af of gaat iedereen voor zich zojah waar spreken we af en hoelaat ciao frank

Geplaatst: 05 apr 2006, 22:27
door ralph geerts
ik ben door omstandigheden verhinderd

Geplaatst: 05 apr 2006, 22:31
door Leo
Ik zie het...begrijpelijk.

Er bestaat 'n kans dat ik ook niet ga..hangt er nog 'n beetje van af..

Geplaatst: 06 apr 2006, 15:10
door styliekokie
wie gaat er nu wel wie gaat er nu niet en moet je opgeven nog mensen die willen meerijden laat me weten heef tiemand het adres????? frank

Geplaatst: 06 apr 2006, 23:26
door Leo
Ik kan helaas ook niet om verschillende redenen.
Een goed verslag van niels en marc..wil ik zeker horen!

Geplaatst: 06 apr 2006, 23:33
door Niels
Wat ik weet over wie er wel en niet meegaan is:

Haute-cuisine Marc van Winden, Inter Scaldes >>wel
Leo Leo Kortland, Gieser Wildeman >>waarschijnlijk verhinderd
Niels Niels van de Berg, Gieser Wildeman >>wel
Ralph Ralph Geerts, Inter Scaldes >>helaas verhinderd
Styliekokie Frank Steefland, auberge de keiviet>>wel
Waal Waal Sterneberg, De Liberije >>hopelijk wel

Ik ga er van uit dat net als de vorige keer het niet nodig is je zelf op te geven

Het derde symposium Science is Cooking in Wageningen zal plaatsvinden op:

maandag 10 april 2006, 13.30 - 17.00 uur
in zaal C6 van het Scheikundegebouw *),

*) een routebeschrijving vindt u hier: http://www.wur.nl/NL/over/Organisatie/plattegrond/

Dreijenplein 4 in Wageningen

De toegang is gratis.

U bent van harte uitgenodigd deel te nemen en tevens willen we sterk aanmoedigen dat u voor of tijdens de bijeenkomst uw ervaringen deelt m.b.t. de te behandelen onderwerpen.

Programma:

13.30-14.00 Ontvangst, koffie/thee

14.00-15.15 Meringues van melk?!

Op 10 april zal een onderdeel van het symposium gewijd zijn aan meringues. In het bijzonder gaat het om de vraag welke ingrediënten echt nodig zijn om een meringue te kunnen maken, en waarom juist die ingrediënten.

We weten dat je met ei-eitwit een prima meringue kunt maken, maar wat zit erachter aan wetenschap? En als we die wetenschap dan paraat hebben, kunnen we er dan wat leuks, onverwachts mee? We zullen tijdens het symposium een kijkje in ons keukenlaboratorium geven.

We zullen met name laten zien dat je ook een meringue met melk kunt maken, zonder gebruik te maken van ei-eiwit! We zullen dit ook verklaren met een aantal simpele principes, die hopelijk een ieder aanzetten om verder te experimenteren in de keuken om zo tot andere verrassende andere schuimen te komen.

15.15-15.45 Pauze

15.45-17.00 Stamppotbereiding

Tijdens het vorige symposium hebben we ook gevraagd naar kookaanwijzingen op het gebied van de stamppotbereiding. Deze middag gaan we in op een aantal reacties. Bijvoorbeeld, is het waar dat wortels voor een hutspot verkleuren als je ze samen met de uien gaar kookt? Of leidt het samen koken van groenten en aardappels tot zachtere aardappels.

Om stamppot goed te begrijpen verdient de basis van een stamppot extra aandacht. We nemen daarom deze middag de bereiding van aardappelpuree onder de loep. Aan bod komt o.a. hoeveel vet kun je kwijt in de puree, verschilt dit voor vastkokende of kruimige aardappels en hoe kun je vetopname in een puree verder beïnvloeden?

Meer informatie? www.fph.wur.nl en www.cookandchemist.com of per email: els.jansen@wur.nl

*) een routebeschrijving vindt u hier: http://www.wur.nl/NL/over/Organisatie/plattegrond/

Geplaatst: 08 apr 2006, 11:45
door styliekokie
niels en de rest gaan we ook nog ergens eten dan enhoe doen we het met vervoer gaat iedereen met eigen vervoer als iemand dicht bij gouda woont kan die best ophalen laat me even weten ciao frank

Geplaatst: 09 apr 2006, 13:06
door Niels
Of we ergens gaan eten moeten we dan maar even bekijken.
Ik zelf rij met John de Bruin mee, een fanatieke hobby kok die bij de Gieserwildeman stage heeft gelopen (van uit Noordeloos).

Om het allemaal niet onnodig ingewikkeld te maken en omdat ik niemand uit kan nodigen om mee te rijden in de auto van een ander denk ik dat het het beste is zelf naar Wageningen te komen.

We kunnen in Wageningen even bellen als we daar zijn.
Mijn nummer is 06 109206**

Geplaatst: 09 apr 2006, 16:14
door waal
ben d'r niet want heb toetsen op school :?

Geplaatst: 10 apr 2006, 09:19
door styliekokie
is goed niels dan zie ik je vanmiddag is dat john de bruin van de ispc uit utrecht spreek je frank

Verslag derde science is cooking symposium in Wageningen.

Geplaatst: 11 apr 2006, 13:14
door Niels
Verslag derde science is cooking symposium in Wageningen.

Moleculaire gastronomie is hot
Ook deze derde samenkomst van wetenschappers en koks trekt letterlijk weer volle zalen.
Mede zal dit komen door televisie programma's als Twee Vandaag en Editie NL die berichtten over deze nieuwste rage.

Dit lijkt op het eerste gezicht misschien best aardig maar eigenlijk vind ik dat door deze programmamakers het onderwerp koken en chemie zeer tekort wordt gedaan!
De mensen van RTL Editie NL geven hun journalistieke hoogstandje de titel; "Koken voor nerds" mee.

Bijna gekscherend worden de stikstof brouwsels en vloeibare hutspot op TV geproefd, "dat is nu moleculaire gastronomie" is het beeld dat gevormd wordt.

Bovenstaande is waar het in Wageningen gelukkig niet over gaat.

Meer... > http://www.overkoken.eu/dossier/science ... -04-06.htm

Geplaatst: 11 apr 2006, 14:55
door sjaak
mooi uitgewerkt niels ben ook geweest maar had het gevoel dat de proffesoren wel beter hun huiswerk hadden kunnen doen.
is een creme brulee en een croissant schuim ? of verwarren we lucht met schuim.
mag koper gebruikt worden in een keuken en zo nee heeft dan een discussie over een beter effect zin
(telefoontje naar de keurings dienst van waren en je hebt een antwoord waarom het niet mag en waarschijnlijk ook een antwoord op je vraag)

zal van de week een mailtje sturen of het niet handiger is om een forum hiervoor op te zetten mensen zullen dan eerder reageren,vragen die opkomen kunnen direct opgezocht worden, en iedereen kan er zoveel tijd voor nemen als hij zelf wil.

Geplaatst: 11 apr 2006, 19:53
door styliekokie
jah was inderdaad leuk ga de volgende keer zeker weer heb er wel wat van geleerd niels vond gezzelig mazzel frank

Geplaatst: 11 apr 2006, 22:53
door Leo
we kunnen hier misschien wel 'n Subgroup over maken, op het forum hier.

Geplaatst: 11 apr 2006, 22:58
door Leo
Niels zijn text van "echt eten" ...wat is echt?
ik wil het zelf "lekke eten" noemen...maar tja..wat is lekker.