Ik heb suikerstroop zelf gemaakt.
Eerst (kristal)suiker in water ,verwarmd, laten oplossen en dan koken tot 94º Reameur
Even wat aflaten koelen en daarna wat water toegevoegd om het kristalliseren te voorkomen.
Na een paar dagen zag ik dat de suiker toch gekristalliseerd was.
Wat is er fout gegaan?
suikerstroop
Re: suikerstroop
neem aan dat je 1:1 verhouding gebruikt hebt en dat het verwarmings proces niet onderbroken is?
doe er zelf nooit extra water bij nadien en kook de siroop nooit tot een bepaalde graad, zelf ook nooit last van kristallisatie.
doe er zelf nooit extra water bij nadien en kook de siroop nooit tot een bepaalde graad, zelf ook nooit last van kristallisatie.
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin
Re: suikerstroop
Ik heb eigenlijk dezelfde ervaring als Tim...
Maar kristallisatie kan je voorkomen door een beetje citroensap of glucosesiroop (of andere stroop) mee te koken.
Maar kristallisatie kan je voorkomen door een beetje citroensap of glucosesiroop (of andere stroop) mee te koken.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)