hey allemaal,
heb een klein vraagje.
ben voor het eerst begonnen om bonbons te maken maar krijg die dingen niet mooi uit de vorm!
heb de vorm eerst ingevet met olie!
kan iemand mij uitleggen hoe ik ze er mooi uit krijg??
of heb ik gewoon te weinig geduld gehad en hebben ze te kort in de koeling gestaan???
bonbons
Re: bonbons
Heb je wel een geschikte bonbonvorm? Het is handig als het glad hard plastic is.
Maar het is van opperst belang dat je chocolade goed getempereerd is. Als dat het geval is krimpt de chocolade een beetje als het gekoeld wordt en dan komen de bonbons ook makkelijk uit de vorm.
Ik vermoed dus dat je chocolade verkeerd getempereerd is. Check http://www.koksforum.nl/phpBB2/viewtopi ... =23&t=4077" onclick="window.open(this.href);return false; voor tips.
Maar het is van opperst belang dat je chocolade goed getempereerd is. Als dat het geval is krimpt de chocolade een beetje als het gekoeld wordt en dan komen de bonbons ook makkelijk uit de vorm.
Ik vermoed dus dat je chocolade verkeerd getempereerd is. Check http://www.koksforum.nl/phpBB2/viewtopi ... =23&t=4077" onclick="window.open(this.href);return false; voor tips.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: bonbons
Vormen kan je beter invetten met cacaoboter, je moet die echt in poetsen. Dan is tempereren erg belangrijk die zorgen voor de krimp van de chocolade. Als je ze koelt kan je dat bezig niet in een koeling doen, die geven vocht af en dat funnest voor chocolade. Er zijn speciale koelkasten die dit voorkomen zoals van het merk Gram. Meestal is een koele plek, kelder of zolder perfect. Wellicht interessant om eens het boek perfecte pralines van JP Wybauw aan te schaffen. Een superboek voor de beginnende bonbonmaker! Met heel veel recepten.
succes.
succes.
Re: bonbons
hmmm... ik zou helemaal niks invetten maar de vormen heel goed opwrijven. invetten maakt naar mijn ervaring de boel niet beter.
I love defenseless animals, especially in a good gravy
Re: bonbons
Als je de juiste bonbon vormen hebt is goed opwrijven voldoende. De chocola zal namelijk krimpen in de koeling en vervolgens kan je je bonbons zo uit de vormen tikken.
-
- Berichten: 1
- Lid geworden op: 29 sep 2016, 10:03
Re: bonbons
Ik ben het met Martin45 eens. Ik heb trouwens dezelfde ervaring gehad hoor, dus helemaal niet zo vreemd
.

Qualitycontroller bij Chocolate Company