Hi,
Ik zou graag een olie van cepes maken ...
Nu een paar vraagjes.
Gedroogde of verse Cepes ?
Olijfolie of arachideolie ?
andere kruiden erbij ? ( Wat zijn goede combinaties ? )
Vacuumgaren ? of olie verwarmen en laten trekken tot koud onder folie ?
Graag jullie Mening.
Groeten,
Olie van Cepes
Olie van Cepes
Food and Taste All The Way !
Re: Olie van Cepes
Zonder twijfel gedroogd, vocht + olie = no-go
Neutrale olijf olie voor optimale cepes smaak
Geen ervaring met kruiden toevoegen ...
Olie verwarmen tot ~40 graden, cepes toevoegen en wegzetten
Idee over vacuüm snap ik niet helemaal, kun je dat eens uitleggen.
Neutrale olijf olie voor optimale cepes smaak
Geen ervaring met kruiden toevoegen ...
Olie verwarmen tot ~40 graden, cepes toevoegen en wegzetten
Idee over vacuüm snap ik niet helemaal, kun je dat eens uitleggen.
Re: Olie van Cepes
U kunt het ook in de roner of een bain marie maken,
Neem een neutrale olie, als je echt een olie wil met veel cepes smaak, zou ik enkel gedroogde cepes gebruiken.
Olie en cepes in vacuüm trekken , en gedurende een 2tal uurtjes op +/- 50°C.
Laat daarna nog minstens 1 dag intrekken in de koeling. Zeven en klaar.
Neem een neutrale olie, als je echt een olie wil met veel cepes smaak, zou ik enkel gedroogde cepes gebruiken.
Olie en cepes in vacuüm trekken , en gedurende een 2tal uurtjes op +/- 50°C.
Laat daarna nog minstens 1 dag intrekken in de koeling. Zeven en klaar.
