Hallo allemaal,
Over een aantal weken heb ik mijn praktijk examen (zelstandig werkend kok nivo 3)
De opdracht in als volgt:
Het maken van een 5 gangen menu.
amuse
op basis van rest verwerking.
voorgerecht
kooktechniek warm roken en konfijten.
saus/bijlage en garnituur naar eigen inzicht
tussengerecht
getoerd gerezen deeg, gevuld naar eigen inzicht met zoutwatervissen
met veritable saus, garnituur naar eigen inzicht
hoofdgerecht
gebraden rundvlees, in zijn geheel gebraden voor 5 personen.
Deze wordt aan tafel getrancheerd en saus appart meegegeven.
2 stuks groente garnituur naar eigen inzicht.
aardappel, meelspijs of pasta garnituur naar eigen inzicht.
saus, juse naar keuze
nagerecht
Koud/warm nagercht op basis van verse fruit (oblie, warme souffle, mousse, ijs.)
vergezeld met een cremeanglaise naar eigen in zicht afgegarneerd.
Dit heb ik al:
amuse
.....
******
voorgerecht
Gerookte eendenborst met een saus van gekonfijte sinaasappel
******
soep
Kreeftensoep met een mousseline van……
******
tussengerecht
Bladerdeeg gevuld met zalm begeleid met asperges en hollandaise saus
******
hoofdgerecht
.......
******
nagerecht
warme vanille soufflé met een mousse van aardbeien,
begeleid met …. sorbet ijs verse aardbeien en een crème anglaise
Kunnen jullie mij verder helpen?
tips, ideeen, suggesties, opmerkingen
alles is welkom!
praktijk examen
Re: praktijk examen
Een warme souffle met je examen? ... dat is gedurfd. 
Weet iemand het menu van basiskoks?

Weet iemand het menu van basiskoks?
Re: praktijk examen
Valt opzich wel mee toch? Gewoon zorgen dat je alles zo lang mogelijk rekt dat je op het einde de oven voor jezelf hebt 

Re: praktijk examen
Hoe werkt zo'n examen dan, bestel je zelf je grondstoffen of zo?
En kan hollandaise tot die "veritabele sauzen" (zoals elders besproken) worden gerekend?
En kan hollandaise tot die "veritabele sauzen" (zoals elders besproken) worden gerekend?
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
-
- Berichten: 240
- Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
- Locatie: Haarlem
- Contacteer:
Re: praktijk examen
In principe moet je alles doen met wat school jue geeft he??
Veritabel of half veritabel..., dat zal wel al vast staan vrees ik
Veritabel of half veritabel..., dat zal wel al vast staan vrees ik
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)
Re: praktijk examen
Je moet alles zelf inkopen, regelen en meenemenPluter schreef:Hoe werkt zo'n examen dan, bestel je zelf je grondstoffen of zo?
En kan hollandaise tot die "veritabele sauzen" (zoals elders besproken) worden gerekend?
De school heeft alleen enkele basis grondstoffen zoals bloem, zout, peper etc.
verder ook wel potten pannen, bakjes etc.
maarja deze waren vorig jaar niet echt schoon, er wordt daar heel slcht afgewassen
dus ik neem liever alles zelf mee.
tot op zekere hoogte natuurlijk

Re: praktijk examen
Wat een vet examen! wij kregen alles voorgekauwd ... succes
Re: praktijk examen
Ik had toen iets van groente soep, huzaren salade volgens mijyrtsap schreef:Een warme souffle met je examen? ... dat is gedurfd.
Weet iemand het menu van basiskoks?
als hoofdgerecht varkenhaasje met witlof overbakken met ham en kaas uit de oven en gebakken aardapppeltje.
en als dessert volgens mij iets van bavaroise