Boekenplank
Boekenplank
Welke boeken moet je echt op je plank hebben staan ?
Zelf ben ik al een tijdje op zoek naar de kookbijbel, maar ook de oude pauli. Alleen die worden beide niet meer gedrukt. Enkele boekhandels heeft ze nog in het magazijn liggen onder een laag stof.
Zelf ben ik al een tijdje op zoek naar de kookbijbel, maar ook de oude pauli. Alleen die worden beide niet meer gedrukt. Enkele boekhandels heeft ze nog in het magazijn liggen onder een laag stof.
Hoi Pieter,
Welke boeken je echt in je boekenkast moet hebben bepaal je eigelijk zelf. Ik zou boeken aanschaffen waar jou intresse naar uit gaat. In de rubriek "van de boekenplank" in dit forum worden regelmatig boeken beschreven, ik zou zeggen kijk daar eens naar.
Ook is een abonnement op de Culinaire Saisonnier (http://saisonnier.textv.nl/) een goede keuze om op te hoogte te blijven wat er zich in het culinaire wereldje zich afspeelt.
Voor de Pauli zou je eens op internet kunnen zoeken voor mensen die deze vaak 2e hands te koop aanbieden tegen een lage prijs.
Pascal
Welke boeken je echt in je boekenkast moet hebben bepaal je eigelijk zelf. Ik zou boeken aanschaffen waar jou intresse naar uit gaat. In de rubriek "van de boekenplank" in dit forum worden regelmatig boeken beschreven, ik zou zeggen kijk daar eens naar.
Ook is een abonnement op de Culinaire Saisonnier (http://saisonnier.textv.nl/) een goede keuze om op te hoogte te blijven wat er zich in het culinaire wereldje zich afspeelt.
Voor de Pauli zou je eens op internet kunnen zoeken voor mensen die deze vaak 2e hands te koop aanbieden tegen een lage prijs.
Pascal
I'd like mornings better if they started later
soms moet je geluk hebben...
ik koop ze soms wel eens in dumpzaken..
voor 10 euro had ik dat vorige boek van oud sluis..
top hoor
ik koop ze soms wel eens in dumpzaken..
voor 10 euro had ik dat vorige boek van oud sluis..
top hoor
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
ja..precies..dat is super
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
- Haute-cuisine.nl
- Berichten: 44
- Lid geworden op: 13 dec 2005, 19:08
- Locatie: USA
Naar mijn mening zijn de boeken van Mijnheer Boer, Hermans. Ramsey, etc zeer mooi en er staan wel degelijk mooi gerechten in ook vaak productinformatie, maar toch denk ik dat het voor ons beter is om boeken te koop waar veel minder plaatjes in staan. Ik zeg niet dat het slecht is om in de boeken te bladeren, maar is het niet veel mooier om te kijken naar de herkomst van producten en dan met je fantasie het plaatje te creëren cq compleet te maken
goed punt..
wat vind jij 'n goed boek dan
?
wat vind jij 'n goed boek dan
?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
- Haute-cuisine.nl
- Berichten: 44
- Lid geworden op: 13 dec 2005, 19:08
- Locatie: USA
De boeken die ik niet zou willen missen zijn in inder geval :
"Harold McGee over eten en koken" gaat wel zeer diep op de materie in en kan dus ook voor vele niet zijn welgelegd daarbij wil ik de kanttekening maken dat ik het zelf ook niet ga uitlezen, maar dat ik het meer gebruik als naslagwerk en
"Universum's Culinair Vademecum" zeer makelijk te gebruiken voor het naslaan op Franse vaktermen en gerechtbenamingen en verder
Kruiden, Specerijen & Smaakstoffen van Tom Stobart zeer uitgebreiden omschrijving van meest uiteenlopende producten
"Harold McGee over eten en koken" gaat wel zeer diep op de materie in en kan dus ook voor vele niet zijn welgelegd daarbij wil ik de kanttekening maken dat ik het zelf ook niet ga uitlezen, maar dat ik het meer gebruik als naslagwerk en
"Universum's Culinair Vademecum" zeer makelijk te gebruiken voor het naslaan op Franse vaktermen en gerechtbenamingen en verder
Kruiden, Specerijen & Smaakstoffen van Tom Stobart zeer uitgebreiden omschrijving van meest uiteenlopende producten
Persoonlijk maak ik nooit wat uit kookboeken van dit soort koks. Simpelweg omdat zij het verzonnen hebben. Je gaat ook geen signature dish op van cees helder op je kaart zetten. Een beetje kok is creatief genoeg om zelf iets te verzinnen of desnoods een eigen draai ergens aan te geven. Wat ik wel leuk vind is kijken naar die gerechten om ideeen op te doen.Haute-cuisine.nl schreef:Naar mijn mening zijn de boeken van Mijnheer Boer, Hermans. Ramsey, etc zeer mooi en er staan wel degelijk mooi gerechten in ook vaak productinformatie, maar toch denk ik dat het voor ons beter is om boeken te koop waar veel minder plaatjes in staan. Ik zeg niet dat het slecht is om in de boeken te bladeren, maar is het niet veel mooier om te kijken naar de herkomst van producten en dan met je fantasie het plaatje te creëren cq compleet te maken
Kan ik dat taartje maken met producten die nu in het seizoen zijn ? kan ik dan een soortgelijk garnituurtje er op leggen als ik gezien heb bij die en die, maar dan een ander vormpje en smaakje ? Beetje puzzelen zeg maar. 98 % van de gerechten die ik bedenk maak ik niet eens.
Helaas moet ik je verhaal wel bevestigen, soms lees ik een receptuur waar ik me wenkbrouwen bij frons. Hmm vreemde ingredienten, vreemde combinatie. En als ik dan de afbeelding zie denk ik: Oh ziet er wel lekker uit ! Helaas eten wijzelf, maar voornamelijk onze gasten te vaak met hun ogen.
Iets wat lekker is maar er niet goed uit ziet zal minder lekker smaken als iets wat minder lekker is maar er enorm goed uitziet. Blijkt helaas uit de praktijk

als je analystisch wilt leren proeven..
moet je echt boeken kopen van peter klosse..
heb van de week gekocht

moet je echt boeken kopen van peter klosse..
heb van de week gekocht

"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
-
- Berichten: 150
- Lid geworden op: 18 feb 2006, 00:08
ik persoonlijk zou iedereen aanraden de larousse gastronomique
aan te schaffen culinaire enceclopedy voor de europese keuken
daarnaast voor de fusion azie liefhebber
Charmaine Solomon's Encyclopedia of asian food
mooie plaatjes kijk boeken om inspiratie op te doen.
L'atelier of Alain Ducasse the artistry of a masterchef and his protégés
L'atelier of Joël Robuchon the artistry of a masterchef and his protégés
schitterende boeken masterchef maakt een gerecht en zijn proteges gaan met hetzelfde item ook aan de slag
verder heeft peter klosse ook smaak en smaakstijlen die wat inhoud niet veel van elkaar schelen en ik ben bang dus ook niet van het proefboek
maar de inhoud is zeker intresant.
(dit moet je zien als waarschuwing dat je na 1 van zijn boeken gelezen hebt blind een ander koopt en er thuis achterkomt dat het alleen een vorige versie was die dus gedeeltelijk herzien is)
aan te schaffen culinaire enceclopedy voor de europese keuken
daarnaast voor de fusion azie liefhebber
Charmaine Solomon's Encyclopedia of asian food
mooie plaatjes kijk boeken om inspiratie op te doen.
L'atelier of Alain Ducasse the artistry of a masterchef and his protégés
L'atelier of Joël Robuchon the artistry of a masterchef and his protégés
schitterende boeken masterchef maakt een gerecht en zijn proteges gaan met hetzelfde item ook aan de slag
verder heeft peter klosse ook smaak en smaakstijlen die wat inhoud niet veel van elkaar schelen en ik ben bang dus ook niet van het proefboek
maar de inhoud is zeker intresant.
(dit moet je zien als waarschuwing dat je na 1 van zijn boeken gelezen hebt blind een ander koopt en er thuis achterkomt dat het alleen een vorige versie was die dus gedeeltelijk herzien is)

"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
mooi boek?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl