Alles over ingrediënten
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314 Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:
Bericht
door Leo » 12 jan 2010, 16:36
Varkens Wang
Nu lekker bezig met wangentjes van het varken. Heerlijk product ook.
Niet te gek duur (5 euro de kilo)
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
RonSchrooten
Berichten: 76 Lid geworden op: 12 mei 2009, 18:47
Bericht
door RonSchrooten » 19 jan 2010, 20:07
zouden ze langer of minder lang nodig hebben als kalfswangen?
''Trots om een voedsel bereidende, roerende, lepelzwaaiende, perfect op smaak gebrachte kok te zijn''
Xavier
Bericht
door Xavier » 20 jan 2010, 08:47
klassiek gebraiseerd op zacht vuurtje +-1u30min.
yrtsap
Berichten: 195 Lid geworden op: 21 jun 2007, 12:50
Locatie: windowsd'nc fedder
Bericht
door yrtsap » 20 jan 2010, 19:11
Op de EFFF wordt er dit jaar gewerk met varkenskoppen, ik heb vernomen dat er een stuk of 15 zullen zijn.
Bchef1
Berichten: 209 Lid geworden op: 12 mar 2009, 12:59
Locatie: Den Haag
Contacteer:
Bericht
door Bchef1 » 21 jan 2010, 16:21
beetje bekende koppen?
I love defenseless animals, especially in a good gravy
Bunzing
Berichten: 89 Lid geworden op: 19 jan 2007, 18:53
Locatie: Haarlem
Bericht
door Bunzing » 21 jan 2010, 17:29
Wie nimmer dwaalt, wordt nooit verstandig.
Guido
Berichten: 64 Lid geworden op: 08 mei 2009, 14:32
Locatie: Eindhoven
Bericht
door Guido » 31 mar 2010, 21:17
iberico wangetjes ook erg lekker
Roelof
Berichten: 10 Lid geworden op: 21 jan 2009, 15:04
Locatie: jirnsum
Bericht
door Roelof » 12 apr 2010, 13:17
Moet al het vet van de wang worden verwijdert voor dat het bereid word?
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314 Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:
Bericht
door Leo » 12 apr 2010, 17:02
neehoor....
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Cees Timmerman
Berichten: 933 Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:
Bericht
door Cees Timmerman » 12 apr 2010, 21:33
Bereiden a la Thomas Keller: vacumeren met wat fijngesneden, aangezet bouquet en garen op 80 graden voor 8 uur. Jammie, en automatisch lekkere jus in je vacuumzak.
lmg475
Berichten: 26 Lid geworden op: 14 sep 2009, 12:56
Bericht
door lmg475 » 23 apr 2010, 07:55
Ik heb ze op volgende wijze bereid:
goed kruiden en aangebakken, vacuumzak gedaan met aangestoofde ui, beetje laurier en tijm. flinke scheut demi glace. 12 uur in roner op 58°.
was heel lekker.
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314 Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:
Bericht
door Leo » 23 apr 2010, 19:03
58 graden, klinkt weinig. Is het stug of stevig?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
lmg475
Berichten: 26 Lid geworden op: 14 sep 2009, 12:56
Bericht
door lmg475 » 24 apr 2010, 08:45
Leo schreef: 58 graden, klinkt weinig. Is het stug of stevig?
Was stevig (heel gemakkelijk in plakjes te snijden) maar niet taai om te eten, integendeel.