Infuseren

waarbij recente en niet recente boeken aan bod komen
Plaats reactie
Gebruikersavatar
ThomasVR
Berichten: 26
Lid geworden op: 07 dec 2008, 02:15

Infuseren

Bericht door ThomasVR »

Hey jonges! (en meisjes)

Ik ben al in veel nederlandstalige kookboeken het woord "infuseren" tegengekomen.
Nu hier in België heb ik deze term nog nooit horen vallen en vroeg me eigenlijk af wat er net bedoeld werd.
Is het gewoon het aromaat laten trekken om smaak af te geven?
Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 344
Lid geworden op: 24 apr 2006, 22:06

Re: Infuseren

Bericht door Tim »

Ja, word veelal bij melk, room, boter gebruikt dat kun je infuseren met de aroma van een kruid of specerij, maar ook bijvoorbeeld sinaasappel zestes etc.
In principe doe je hetzelfde met thee, water koken, zakje erin dan infuseer je het hete water met de theesmaak, bij zuivelproducten werkt dit makkelijker omdat de dierlijke eiwitten zich makkelijker laten combineren met andere aroma's en als je dit een nachtje zou laten staan word die smaak nog intenser.
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin
Plaats reactie