Aardappels zelf schillen?
Aardappels zelf schillen?
Schillen jullie allemaal zelf je aardappels?

"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Aardappels zelf schillen?
de voorgeschilde geven echt zo harde buitenkant na het koken, kan je echt geen mooie gladde puree van maken
Re: Aardappels zelf schillen?
We schillen ze zelf, ook wel eens meegemaakt dat ze door een schraap machine worden gedaan. Gelukkig maar, want 50 kilo per dag schillen verveelt snel.
Re: Aardappels zelf schillen?
Ik ben nog geen goede geschilde tegen gekomen
waarom lukt het met krieltjes wel maar met grotere soorten niet ?
waarom lukt het met krieltjes wel maar met grotere soorten niet ?
Re: Aardappels zelf schillen?
klopt! ik vermoed dat het te maken heeft met de bewaartechnieken, krieltjes/vittabintjes worden gewoon begast en de grotere dacht ik dat ze een techniek met poeder hadden, heb toch steeds precies die poeder smaak in de mond vind ik.sjaak schreef:Ik ben nog geen goede geschilde tegen gekomen
waarom lukt het met krieltjes wel maar met grotere soorten niet ?
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave
Dave
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: Aardappels zelf schillen?
Altijd zelf schillen. Die geschilde dingen zit toch een bijsmaakje aan. Maar ja, ik heb makkelijk lullen met maar 26 couverts.
Die twee kilo aardappels, daar lig ik niet wakker van....
Die twee kilo aardappels, daar lig ik niet wakker van....
Re: Aardappels zelf schillen?
Vandaag was ik bij Rungis wezen kijken in Ridderkerk.
Hier kun je kiezen, uit verschillende soorten geschilde aardappelen.
Dus met sulfiet of zonder (deze worden hand geschild daar).
Wist ik niet, dat je dat zo kon kopen.
Hier kun je kiezen, uit verschillende soorten geschilde aardappelen.
Dus met sulfiet of zonder (deze worden hand geschild daar).
Wist ik niet, dat je dat zo kon kopen.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
-
Rene Bruins
- Berichten: 16
- Lid geworden op: 04 jun 2008, 21:18
- Locatie: Assen
Re: Aardappels zelf schillen?
zelf schillen voor puree e.d. behalve voor een krokant aardappel dakje of kaantjes....dan gewoon panklaar...bakken het mooist en het meest krokant 
Grenzen bestaan niet, alleen de randen van het bord..
Re: Aardappels zelf schillen?
ala carte doe ik zelf schillen, maar voor 300 man aardappel garnie mag toch echt mijn groenteboer aan het werk.
De kwaliteit van geschrapte aardappels gaat toch wel heel snel achteruit, het lijkt alsof ze een soort van beurs worden geslagen.
De kwaliteit van geschrapte aardappels gaat toch wel heel snel achteruit, het lijkt alsof ze een soort van beurs worden geslagen.
I love defenseless animals, especially in a good gravy
Re: Aardappels zelf schillen?
Zelf aardappels schillen is sowieso beter. Helaas is 50 kilo schillen nogal arbeids intensief, dus een kosten post voor de eigenaar. Een simpel en goedkoop schil apparaatje ( niet elektrisch) zou de oplossing zijn, deze bestaat toch wel neem ik aan?
Gloyou.com. Ervaar het gemak van alles in één. O.a. eetgelegenheden, recepten en nog veel meer!
- culinairezaken
- Berichten: 31
- Lid geworden op: 07 sep 2009, 14:01
- Locatie: Haren
- Contacteer:
Re: Aardappels zelf schillen?
Voor de a la carte schil ik zelf.
Ook heb ik wel eens low budget partijen (250 man stamppot o.i.d.) en dan laat ik ze de dag zelf geschild binnen komen in van die zuurkoolvaatjes op water. Deze aardappelen krijg ik knettervers van mijn kleine groenteboertje...
Ook heb ik wel eens low budget partijen (250 man stamppot o.i.d.) en dan laat ik ze de dag zelf geschild binnen komen in van die zuurkoolvaatjes op water. Deze aardappelen krijg ik knettervers van mijn kleine groenteboertje...
Als het er uitziet als een eend, klinkt als een eend en beweegt als een eend, dan moet het waarschijnlijk iets langer op de grill.
